Om tilmelding af enheder

Læs om, hvordan tilmelding af enheder kan hjælpe dig med at forenkle den indledende indstilling og udrulning af dine enheder.

Du kan bruge tilmelding af enheder til at automatisere tilmelding til Mobile Device Management (MDM) og forenkle indledende indstilling af enheder. Det lader dig holde øje med enheder under aktivering uden at røre dem og låser MDM-tilmelding med henblik på løbende administration.

Tilgængelighed af tilmelding af enheder

Tilmelding af enheder er tilgængeligt for virksomheder gennem tilmeldingsordningen for enheder (DEP) og for skoler gennem Apple School Manager. Find ud af, hvilke af Apples programmer for uddannelsesinstitutioner og virksomheder der er tilgængelige i dit land eller område.

Din virksomhed kan tilmelde sig tilmeldingsordningen for enheder eller Apple School Manager, hvis den køber Apple-enheder:

• Direkte fra Apple
  • Fra en deltagende autoriseret Apple-forhandler
  • Fra en mobiloperatør

Personen, der melder din virksomhed til programmet, skal være bemyndiget til at acceptere programmets vilkår og betingelser.

Enheder, der kan tilmeldes

Du kan tilmelde en hvilken som helst Mac, iOS-enhed eller Apple TV (4. generation eller nyere), som du har købt fra Apple gennem en direkte indkøbskonto eller fra en autoriseret Apple-forhandler eller -operatør eller efter 1. marts 2011*.

Sørg for, at alle iOS-enheder bruger iOS 7 eller nyere, alle Mac-computere bruger OS X Mavericks 10.9 eller nyere, og alle Apple TV'er (4. generation eller nyere) kører tvOS 10.2 eller nyere.

* Den faktiske dato for enhedsberettigelse bestemmes af din deltagende autoriserede Apple-forhandlers eller -operatørs salgshistorik, men datoen kan ikke være tidligere end 1. marts 2011.

Tilmeld dine enheder

Alt efter, hvordan dine enheder er købt, kan vi behøve yderligere oplysninger fra dig ved tilmelding. Hvis du har købt dine enheder direkte fra Apple, skal du oplyse virksomhedens Apple-kundenummer for at tilmelde dem. For enheder købt hos en autoriseret Apple-forhandler skal vi bruge dennes DEP-forhandler-id.

Hvis du repræsenterer en stor organisation, f.eks. et skoledistrikt, har du muligvis mere end ét Apple-kundenummer eller DEP-forhandler-id. Du kan tilføje flere Apple-kundenumre eller DEP-forhandler-id'er eller begge dele, når du tilmelder dig, eller på et tidspunkt efter din tilmelding.

For at finde dit Apple-kundenummer eller DEP-forhandler-id eller lære at tilføje dine enheder manuelt skal du vælge din købsmetode og følge disse trin:

Hvis dine enheder er købt direkte fra Apple

Hvis du køber dine enheder fra Apple gennem en direkte indkøbskonto, skal vi bruge din virksomheds Apple-kundenummer for at tilmelde enhederne. Hvis du ikke kender dit Apple-kundenummer, skal du kontakte din indkøbsagent, økonomiafdeling eller Apple-salgsteamet for yderligere hjælp.

Når du oplyser et Apple-kundenummer, bekræfter Apple, at Apple-kundenummeret tilhører din virksomhed. Når dit Apple-kundenummer er bekræftet:

Hvis dine enheder er købt fra en deltagende autoriseret Apple-forhandler eller -operatør

Hvis du køber enheder fra en deltagende autoriseret forhandler eller operatør, skal du oplyse forhandlerens eller operatørens DEP-forhandler-id for at tilmelde enhederne. Hvis du ikke kender dit DEP-forhandler-id, skal du kontakte forhandleren eller operatøren direkte.

Når du har oplyst et DEP-forhandler-id:

• Når din tilmelding er godkendt, modtager du et DEP-kunde-id.
  • Du kan oplyse dit DEP-kunde-id til din forhandler.
  • Forhandleren bruger dit DEP-kunde-id til at indsende oplysninger om dine køb til Apple. Dette kan omfatte tidligere køb helt tilbage til 1. marts 2011, hvis din forhandler oplyser salgshistorikken til Apple.
  • Enheder bliver tilgængelige til administration, når forhandleren indsender dine køb til Apple. Hvis køb ikke fremstår som tilgængelige for DEP-administration, skal du kontakte din forhandler eller operatør direkte.

Tilføj dine enheder manuelt

Du kan også vælge manuelt at føje iOS- eller tvOS-enheder til din tilmeldingsordning for enheder med Apple Configurator 2 (version 2.5 eller nyere), selvom enhederne ikke er købt direkte fra Apple, en autoriseret Apple-forhandler eller en autoriseret mobiloperatør.

Når du indstiller en enhed, der er blevet manuelt tilmeldt, opfører den sig som enhver anden tilmeldt enhed – med obligatorisk overvågning og MDM-tilmelding. Brugeren har imidlertid en periode på 30 dage til at fjerne enheden fra tilmelding, overvågning og MDM.

Hvis du vil vide mere om manual tilmelding af enheder, henvises du til Apple Configurator 2-vejledningen.

Administrer og før tilsyn med de enheder, som du tilmelder

Du kan knytte én eller flere MDM-servere til tilmeldingsordningen for enheder eller Apple School Manager og tildele enheder til hver server. Brug din MDM-løsning til at vælge administrationsmuligheder for dine enheder, herunder om der skal føres tilsyn med dem, og om MDM-tilmelding skal låses.

Hvis du har indstillet automatisk tilmelding i MDM-indstillinger, når du tildeler en enhed til en server, er den automatisk tilmeldt MDM, næste gang den aktiveres. Hvis enheden allerede er aktiveret, kan du slette og derefter gendanne enheden for at udløse MDM-tilmelding.

Når du tilføjer en enhed manuelt med Apple Configurator 2, vises denne i ASM eller DEP under Enheder tilføjet af Apple Configurator 2. For at fuldføre tilføjelsen af din enhed skal du manuelt tildele den til en MDM-server.

Hvis du gendanner fra en sikkerhedskopi under indstilling af en tilmeldt enhed

Dette kan påvirke overvågning og enhedsadministration. Når du gendanner en sikkerhedskopi, som du har lavet på samme enhed, bruges overvågnings- og administrationsindstillingerne fra sikkerhedskopien. Hvis du gendanner en sikkerhedskopi, som du har lavet på en anden enhed, bruges overvågnings- og administrationsindstillinger bestemt af tilmeldingsordningen for enheder eller Apple School Manager.

Eksempel:

• Du tager en sikkerhedskopi af en enhed, der ikke overvåges.
  • Du tildeler en enhed til en server i tilmeldingsordningen for enheder eller i Apple School Manager.
  • Du bruger MDM til at angive den som overvåget og under administration.

Hvis du sletter enheden og gendanner sikkerhedskopien, forbliver enheden ikke-overvåget, og brugeren kan fjerne administration. Hvis du gendanner sikkerhedskopien til en anden enhed, der er tildelt serveren, overvåges enheden, så brugeren ikke kan fjerne administration.

Få flere oplysninger og hjælp

Besøg hjælp til tilmelding af enheder eller hjælp til Apple School Manager for yderligere oplysninger om brug af programmerne. Besøg supportsiderne for erhverv eller uddannelse for yderligere oplysninger om implementering af enheder.

Klik på Har du brug for hjælp? på tilmeldingsskærmene for at finde telefonnummeret på support i dit land eller område. For at få hjælp med tilmelding til Apple School Manager kan du finde telefonnummeret på support i dit land eller område

For at få hjælp med programmet efter tilmelding kan du kontakte AppleCare-support til erhverv eller uddannelsesinstitutioner.