Hvis du ikke kan sende eller modtage e-mails på din Mac

Følg disse trin, hvis appen Mail på din Mac pludselig holder op med at sende eller modtage e-mails.

Hvis din Mac har forbindelse til internettet, men Mail ikke længere sender eller modtager e-mails, kan det skyldes et problem hos din e-mailudbyder. Det kan også skyldes, at der mangler indstillinger i Mail-indstillingerne i afsnittet Konti (Mail > Indstillinger), eller at indstillingerne er forældede.

Hvis Mail henviser til et problem med postserveren eller netværket

Der vises muligvis en besked i Mail om, at der ikke kan oprettes forbindelse på grund af et problem med postserveren eller netværket. Beskeden kan f.eks. henvise til en forbindelse, der er blevet afbrudt på grund af timeout, eller til for mange samtidige forbindelser:

Advarsel om, at der ikke kan oprettes forbindelse

Hvis der er forbindelse til internettet, men forbindelsen er blevet afbrudt på grund af timeout, kan det skyldes et nedbrud hos e-mailudbyderen. Kontakt udbyderen for at få hjælp, eller find siden med driftsstatus på deres websted. Apples side med Systemstatus viser statussen for iCloud Mail og andre tjenester. Der findes også statussider for f.eks. Gmail og Outlook.

Hvis beskeden henviser til et antal samtidige forbindelser, er der for mange af dine enheder, der tjekker din e-mailkonto samtidigt. Slut Mail på en eller flere af dine enheder.

Hvis Mail bliver ved med at bede om adgangskoden til din e-mail

Hvis der vises en besked i Mail om, at din konto ser ud til at være offline

Der vises muligvis en besked i Mail om, at din konto ser ud til at være offline, hvis der er opstået et netværksproblem.

Advarsel om onlinestatus

Hvis der er forbindelse til internettet, men din konto ser ud til at være offline, er dine e-mailindstillinger muligvis ikke længere korrekte. Du kan se dine aktuelle indstillinger i Mail ved at vælge Indstillinger i menuen Mail, klikke på Konti og derefter vælge din e-mailkonto.

Din Mac bruger automatisk de korrekte kontoindstillinger for mange e-mailudbydere. Du kan bruge Åbning af indstillinger for Mail til at få vist de pågældende indstillinger, eller du kan hente indstillingerne direkte hos din e-mailudbyder. Sammenlign dem derefter med de indstillinger, der vises i Mail-indstillingerne.

Hvis leveringen af e-mails tager længere tid end forventet

Indgående eller udgående e-mails kan tage længere tid om at blive leveret end normalt, eller de leveres på den ene enhed før den anden.

Leveringen af e-mails varetages af din e-mailudbyder, og leveringstiden kan også være påvirket af din internetudbyder. Hvis du ofte oplever betydelige forsinkelser, skal du kontakte e-mailudbyderen eller internetudbyderen. Hvis der kun er forsinkelse, når du skriver med en bestemt modtager, kan det være modtageren, der skal kontakte sin e-mail- eller internetudbyder.

Hvis du stadig ikke kan sende eller modtage e-mails

1. Kontroller, at du har installeret de nyeste opdateringer til Mac-softwaren – især hvis problemet opstod umiddelbart efter installering af en tidligere opdatering.
  2. I OS X El Capitan og senere versioner vises der muligvis et statussymbol og en kort fejlbesked i øverste højre hjørne af vinduet Mail under søgefeltet. Beskeden kan f.eks. være "Netværk er offline" eller "Log ind mislykkedes". Klik på beskeden for at læse mere om problemet.
  3. Kontroller forbindelsen ved hjælp af Fejlfinding til e-mailforbindelse. Det kan muligvis give dig flere oplysninger om problemet.

Oplysninger om produkter, der ikke er fremstillet af Apple, eller selvstændige websteder, der ikke er styret eller testet af Apple, er ikke udtryk for anbefalinger eller godkendelser fra Apples side. Apple påtager sig intet ansvar med hensyn til udvalget af disse produkter, produkternes funktionsevne eller brugen af produkterne. Apple giver ingen garanti for, at indholdet på websteder, som Apple ikke står bag, er pålideligt og præcist. Det er forbundet med en naturlig risiko at bruge internettet. Kontakt producenten for at få yderligere oplysninger. Andre virksomheds- og produktnavne kan være varemærker tilhørende de respektive ejere.