Hvis du har brug for hjælp til Wi-Fi-adgangskoden

Læs mere om, hvordan du kan se, om der kræves adgangskode til et Wi-Fi-netværk, og hvad du skal gøre, hvis du ikke kender eller ikke kan huske adgangskoden.

Sådan kan du se, om der kræves adgangskode til et netværk

Hvis der vises en lås  ud for navnet på et Wi-Fi-netværk, er netværket beskyttet med adgangskode.

Hvis du ikke kender Wi-Fi-adgangskoden

Hvis din kabel- eller internetudbyder har indstillet Wi-Fi-routeren:

• Se efter en etiket på siden eller bunden af routeren. Etiketten kan indeholde oplysninger som standardnetværksnavn og -adgangskode.
    Netværksnavn (SSID): XXXXXXXXXX
    Netværksnøgle (adgangskode): XXXXXXXX
  • Hvis udbyderen har givet dig en indstillingsoversigt, kan den indeholde standardnetværksnavnet og -adgangskoden.
  • Kontakt din kabel- eller internetudbyder for at få hjælp til at gendanne eller nulstille Wi-Fi-adgangskoden.

Hvis du ejer Wi-Fi-routeren:

• Hvis en anden person har konfigureret netværket, skal du bede vedkommende om hjælp.
  • Hvis du aldrig har oprettet en personlig adgangskode, skal du gå til Wi-Fi-routerproducentens websted for at finde standardadgangskoden.
  • Hvis du vil nulstille adgangskoden, skal du ringe til routerproducenten, gå til producentens websted eller se i brugerhåndbogen til routeren.

Hvis du bruger et offentligt Wi-Fi-netværk på et bibliotek eller et hotel, i en virksomhed eller et andet offentligt sted, skal du gøre følgende:

Hvis du kender Wi-Fi-adgangskoden, men den ikke virker

På din iPhone, iPad eller iPod touch:

1. Gå til Indstillinger > Wi-Fi.
  2. Tryk på  ud for det netværk, du forsøger at oprette forbindelse til.
  3. Tryk på Glem dette netværk, og bekræft derefter ved at trykke på Glem.
    Hvis der vises Opret forbindelse til dette netværk i stedet for Glem dette netværk, skal du gå til næste afsnit.
  4. Forsøg at oprette forbindelse til netværket igen.

På din Mac:

1. Vælg Apple-menuen () > Systemindstillinger, og klik derefter på Netværk.
  2. Vælg Wi-Fi i indholdsoversigten.
  3. Klik på knappen Avanceret.
  4. På listen over foretrukne netværk skal du vælge det Wi-Fi-netværk, du forsøger at oprette forbindelse til. Klik derefter på knappen Fjern (–), og bekræft handlingen, når du bliver bedt om det.
    Hvis du ikke kan se netværket, skal du gå til næste afsnit.
  5. Klik på OK.
  6. Klik på Anvend.
  7. Forsøg at oprette forbindelse til netværket igen.

Hvis netværket stadig ikke godkender adgangskoden

• Sørg for, at du prøver at oprette forbindelse til dit eget netværk og ikke et netværk i nærheden med et lignende navn.
  • Indtast adgangskoden korrekt. Der skelnes mellem små og store bogstaver i Wi-Fi-adgangskoder.
  • Hvis en anden person har indstillet netværket, skal du kontrollere, om du bruger den rigtige adgangskode.