Jeg har brug for hjælp til Wi-Fi-adgangskoden

Her kan du få at vide, hvordan du kan se, om et netværk kræver en adgangskode. Du kan også få at vide, hvad du skal gøre, hvis du ikke kender eller ikke kan huske adgangskoden til Wi-Fi-netværket.

Hvordan kan jeg se, om et netværk kræver en adgangskode?

Et adgangskodebeskyttet Wi-Fi-netværk har et låsesymbol låsesymbol ud for navnet.

Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kender Wi-Fi-adgangskoden?

Hvis din kabel- eller internetudbyder har konfigureret Wi-Fi-routeren:

• Se efter en mærkat på siden eller på undersiden af routeren – måske står der en standardadgangskode.
         Netværksnavn (SSID): XXXXX
         Netværksnøgle (adgangskode): XXXXXXXXXX
  • Hvis du har fået en opsætningsoversigt af udbyderen, skal du kigge efter netværksoplysninger og adgangskoden på denne.
  • Kontakt din kabel- eller internetudbyder for at få hjælp til at gendanne eller nulstille Wi-Fi-adgangskoden.

Hvis du ejer Wi-Fi-routeren:

• Hvis en anden person har konfigureret netværket, skal du bede vedkommende om hjælp.
  • Hvis du aldrig har oprettet en personlig adgangskode, skal du gå til Wi-Fi-routerproducentens websted for at finde standardadgangskoden.
  • Hvis du vil nulstille adgangskoden, skal du kontakte routerproducenten eller gå til producentens websted for at finde en brugerhåndbog.

Hvis du bruger et offentligt Wi-Fi-netværk på et bibliotek eller et hotel, i en virksomhed eller et andet offentligt sted, skal du gøre følgende:

Hvad gør jeg, hvis jeg kender adgangskoden, men netværket vil ikke godkende den?

iOS:

1. Tryk på Indstillinger > Wi‑Fi.
  2. Tryk på symbolet for info ud for netværket, som du forsøger at oprette forbindelse til.
  3. Tryk på Glem dette netværk, og bekræft derefter ved at trykke på Glem.
  4. Forsøg at oprette forbindelse til netværket igen.

macOS:

1. Vælg Apple-menuen () > Systemindstillinger.
  2. Klik på Netværk, og vælg derefter Wi-Fi i indholdsoversigten til venstre.
  3. Klik på knappen Avanceret.
  4. Vælg Wi‑Fi-netværket, som du forsøger at oprette forbindelse til, og klik derefter på knappen Fjern (–). Klik på Fjern, hvis du bliver bedt om at bekræfte.
  5. Klik på OK.
  6. Klik på Anvend.
  7. Forsøg at oprette forbindelse til netværket igen.

Hvis netværket stadig ikke vil godkende adgangskoden:

• Sørg for, at du prøver at oprette forbindelse til dit eget netværk og ikke et netværk i nærheden med et lignende navn.
  • Indtast adgangskoden korrekt. Der skelnes mellem små og store bogstaver i Wi-Fi-adgangskoder.
  • Hvis en anden person har indstillet netværket, skal du kontrollere, om du bruger den rigtige adgangskode.