Sådan får du en enhed til at glemme et Wi-Fi-netværk på iPhone, iPad eller Mac

Hvis du ikke ønsker, at din enhed automatisk skal oprette forbindelse til et netværk igen, eller hvis du ønsker at oprette forbindelse med en anden adgangskode, kan du få din enhed til at glemme netværket og dets adgangskode.

Glem et netværk på iPhone eller iPad

Sådan får du en enhed til at glemme det netværk, du bruger i øjeblikket:

1. Gå til Indstillinger Wi-Fi.

2. Tryk på info-knappenDer er ikke angivet et alternativ til billede ved siden af ​​det netværk, du bruger.

3. Tryk på Glem dette netværk, og tryk derefter på Glem for at bekræfte.

Sådan får du en enhed til at glemme et netværk, som du har oprettet forbindelse til før, men som du ikke bruger i øjeblikket:

1. Gå til Indstillinger Wi-Fi.

2. Tryk på Rediger i hjørnet af skærmen for at se de netværk, som din enhed kender.

3. Udfør en af disse handlinger:

• Tryk på slet-knappenDer er ikke angivet et alternativ til billede, og tryk derefter på Slet.

• Eller tryk på infoknappenDer er ikke angivet et alternativ til billede ved siden af ​​netværket, tryk på Glem dette netværk, og tryk derefter på Glem for at bekræfte.

Glem et netværk på Mac

Find ud af, hvilken version af macOS din Mac bruger, og følg derefter de relevante trin.

macOS Ventura eller en nyere version

Sådan får du en enhed til at glemme det netværk, du bruger i øjeblikket:

1. Vælg Apple-menuen  > Systemindstillinger.

2. Klik på Wi-Fi i indholdsoversigten.

3. Klik på Oplysninger ud for det netværk, du bruger.

4. Klik på Glem dette netværk, og klik derefter på Fjern for at bekræfte.

Sådan får du en enhed til at glemme et netværk, som du har oprettet forbindelse til før, men som du ikke bruger i øjeblikket:

1. Vælg Apple-menuen  > Systemindstillinger.

2. Klik på Wi-Fi i indholdsoversigten.

3. Rul ned til højre, og klik på Avanceret for at se de netværk, som din Mac kender.

4. Klik på knappen mereDer er ikke angivet et alternativ til billede ved siden af ​​netværket, vælg Fjern fra liste, og klik derefter på Fjern for at bekræfte.

Tidligere versioner af macOS

1. Vælg Apple-menuen  > Systemindstillinger.

2. Klik på Netværk.

3. Klik på Wi-Fi i indholdsoversigten.

4. Klik på Avanceret for at se de netværk, som din Mac kender.

5. Vælg netværket, og klik derefter på knappen Fjern (–) under listen. Klik på Fjern for at bekræfte.

6. Klik på OK og derefter på Anvend.

Læs mere om Wi-Fi-indstillinger på Mac.

Hvis du ikke har mulighed for at glemme netværket

• Hvis du bruger en enhed under tilsyn, som administrerer din forbindelse til Wi-Fi-netværket, har du muligvis ikke selv mulighed for at få enheden til at glemme det pågældende netværk. Læs mere om enheder under tilsyn.

• Hvis din enhed aldrig har oprettet forbindelse til Wi-Fi-netværket, har du ikke mulighed for at glemme det pågældende netværk. Din enhed kan kun glemme kendte Wi-Fi-netværk, dvs. de netværk, som den tidligere har oprettet forbindelse til.

• Selv uden at glemme netværket kan du forhindre, at din enhed automatisk opretter forbindelse til det igen. På den samme skærm med Wi-Fi-indstillinger som Glem dette netværk kan du slå Forbind automatisk (iPhone, iPad) fra eller slå "Opret automatisk forbindelse til dette netværk" (Mac) fra. Når du har afbrudt forbindelsen til netværket, f.eks. ved at slå Wi-Fi fra og til igen, opretter din enhed ikke automatisk forbindelse til netværket igen.