Arkivering og kopiering af iCloud-data

Her kan du se, hvordan forskellige typer iCloud-data kopieres.

Det er en god ide at tage en sikkerhedskopi af data, som ligger i iCloud. Opbevar sikkerhedskopien et sikkert sted. Hvis du ved en fejl kommer til at slette vigtige kontakter, e-mails eller dokumenter, kan du gendanne dem ved hjælp af sikkerhedskopien.

Følg nedenstående fremgangsmåde for at kopiere dataene fra dine forskellige programmer.

Bogmærker

Eksport af Safari-bogmærker:

1. Vælg Arkiv > Eksporter bogmærker.
  2. Vælg, hvor arkivet skal eksporteres til, og klik på Arkiver. Arkivets navn er Safari Bookmarks.html, medmindre du ændrer det.

Hvis du vil eksportere en kopi af bogmærker fra Mozilla Firefox, Google Chrome eller Internet Explorer, kan du få hjælp i artiklerne om eksport fra Mozilla, Google og Microsoft.

Kalendere

Brug fremgangsmåden nedenfor til at eksportere kalendere fra OS X Mountain Lion og nyere versioner, iCloud.com eller Outlook 2007 og nyere versioner.

Kalendereksport i OS X Mountain Lion og nyere versioner

Her kan du få hjælp til at eksportere kalendere.

Kalenderoverførsel fra iCloud.com

1. Åbn iCloud.com, log ind med dit Apple-id, og åbn Kalender.
  2. Deling af en kalender med andre offentligt.
  3. Kopier den fælles kalenders URL-adresse, og sæt den ind i adresselinjen i browseren. Tryk ikke på Enter eller Retur.
  4. Erstat "webcal" med "http", og tryk på Enter eller Retur. Der overføres et ICS-arkiv til standardmappen for overførsler.
  5. Føj kalenderen til en kalenderklient som Kalender/iCal på en Mac-computer eller Outlook på en Windows-computer.
  6. Stop deling af kalenderen.

Kalendereksport i Outlook 2007 og nyere versioner

1. Åbn Outlook, og åbn kalenderen.
  2. Vælg på kalenderlisten den kalender, der skal kopieres.
  3. Fjern markeringen af alle andre kalendere.
  4. I Outlook 2010 og nyere versioner skal du vælge Filer > Gem kalender. I ældre versioner af Outlook skal du vælge Filer > Gem som.
  5. Klik på Flere indstillinger for at tilpasse datoområdet og mængden af oplysninger, så hele kalenderen er med (afhænger af Outlook-versionen).
  6. Klik på OK.
  7. Vælg, hvor kalenderen skal gemmes, og klik på Gem.
  8. Gentag fremgangsmåden for hver kalender, der skal kopieres.

Kontakter

Brug fremgangsmåden nedenfor til at eksportere kontakter fra OS X Mountain Lion og nyere versioner, iCloud.com eller Outlook 2007 og nyere versioner.

Eksport af kontakter i OS X Lion og nyere versioner

1. Åbn Kontakter.
  2. Vælg Oversigt > Vis grupper. I OS X Mountain Lion skal du vælge Oversigt > Grupper.
  3. Vælg Alle kontakter på listen Grupper.
  4. Klik på en kontakt på listen Grupper.
  5. Vælg Rediger > Vælg alle for at eksportere alle kort.
  6. Vælg Arkiv > Eksporter > Eksporter vCard.
  7. Vælg, hvor arkivet skal ligge, og klik på Arkiver.

Hvis du bruger Grupper, skal du overveje at arkivere hele databasen med kontakterne eller adressebogen samt at eksportere vCard. Ved vCard-metoden, som er beskrevet ovenfor, kopieres kontakterne, men ikke grupperne. Komprimerede arkiver er mere komplekse, men i nogle tilfælde kan der være problemer med at gendanne dataene fra de komprimerede arkiver, hvis der er forbindelse til internettet, og du er logget på iCloud.

I OS X Mountain Lion og nyere versioner eksporteres et arkiv ved at åbne Kontakter og vælge Arkiv > Eksporter > Kontaktarkiv.

Eksport af kontakter fra iCloud.com

Eksporter iCloud-kontaktoplysningerne som vCard.

Eksport af kontakter i Outlook 2007 og nyere versioner

Se Microsofts vejledning om eksport af kontaktpersoner.

Dokumenter

Brug fremgangsmåden nedenfor til at kopiere dokumenter fra OS X Mountain Lion og nyere versioner, iCloud.com, Windows eller programmer fra andre producenter.

Kopiering af dokumenter i OS X Mountain Lion og nyere versioner

1. Åbn det program, som blev brugt til at oprette dokumentet, og vælg Arkiv > Åbn.
  2. Klik på iCloud i øverste venstre hjørne af dialogen Åbn.
  3. Åbn det dokument, der skal kopieres. Hold Alternativtasten nede, og vælg Arkiv > Arkiver som.
  4. Vælg, hvor dokumentet skal ligge, og klik på Arkiver.

I OS X Mountain Lion og nyere versioner er det muligt at åbne Billedfremviser- og TextEdit-arkiver, der er arkiveret i iCloud, via iCloud-listen i dialogen Åbn. De kan ikke åbnes via iCloud.com.

Hvis du har opgraderet til iCloud Drive, og du bruger OS X Yosemite, kan dine arkiver kopieres fra iCloud Drive-mappen i Finder. Hvis du har oprettet et dokument via et program fra en anden producent, og dokumentet ikke vises i Finder, skal du kontakte producenten af programmet for at finde ud af, hvordan progamdataene kopieres.

Kopiering af dokumenter fra iCloud.com

Hvis du har opgraderet til iCloud Drive, skal du bruge denne fremgangsmåde til at overføre arkiver, der er arkiveret i iCloud Drive eller betaversionen af iWork til iCloud:

1. Log på iCloud.com på en Mac eller pc.
  2. Åbn iCloud Drive, Pages, Numbers eller Keynote.
  3. Find og vælg arkivet.
  4. Klik på pil ned, eller vælg Hent dokument på menuen Handling  tandhjulssymbol. Dokumentet overføres til standardmappen for overførsler.

Hvis du ikke har opgraderet din konto til at bruge iCloud Drive, er det ikke muligt at se arkiverne i iCloud Drive på iCloud.com.

Kopiering af dokumenter fra Windows

Du kan kopiere arkiverne fra iCloud Drive-mappen i Windows Stifinder, hvis du har opgraderet til iCloud Drive og slået iCloud Drive til ved hjælp af iCloud til Windows på en pc med Windows 7 eller en nyere version.

Du kan også bruge nedenstående fremgangsmåde til at kopiere dokumenter fra iCloud.com.

Kopiering af dokumenter, der er oprettet i programmer fra andre producenter end Apple

Hvis der er arkiveret dokumenter i iCloud, som ikke er oprettet med et Apple-program, skal du kontakte programproducenten for at få høre, hvordan dokumenter fra programmet kopieres.

iTunes i netskyen

Med iTunes i netskyen får du på alle dine enheder adgang til musik, film og tv-udsendelser, som du tidligere har købt. Hvis du vil tage en komplet sikkerhedskopi, er det en god ide også at tage en kopi af dine iTunes-data. Sikkerhedskopier iTunes-biblioteket ved at kopiere det til en ekstern harddisk.

Mail og noter

Brug denne fremgangsmåde til at flytte, slette eller kopiere iCloud-e-mail i OS X Mountain Lion og nyere versioner.

Åbn Noter på iCloud.com, hvis du vil kopiere noter. Kopier teksten i hver note, og indsæt teksten i et dokument på computeren, f.eks. et Pages- eller TextEdit-dokument. Arkiver dokumentet på computeren.

Fotos og videoer

Der ligger muligvis allerede en kopi af biblioteket i betaversionen af iCloud-fotobibliotek og de sidste 30 dages fotos i Min fotostream:

• Hvis du har slået iCloud-fotobibliotek til i iOS 8.1 eller en nyere version, overføres dine fotos og videoer automatisk til iCloud i fuld opløsning. Du kan hente de originale fotos og videoer fra iCloud.com eller vælge "Hent og behold originaler" på din iOS-enhed og derefter importere fotoene på computeren.
  • OS X: Fotos i Min fotostream importeres automatisk i iPhoto- eller Aperture-biblioteket, medmindre Min fotostream og Automatisk import er slået fra i iPhoto- eller Aperture-indstillingerne.
  • Windows: Fotos i Min fotostream importeres automatisk, når Min fotostream er slået til i iCloud for Windows (eller iCloud-kontrolpanelet).

Du kan også bruge nedenstående fremgangsmåde til manuelt at kopiere dine fotos og videoer. Hvis der er kommentarer og "Synes om"-tilkendegivelser knyttet til et foto, arkiveres de ikke, og fotos og videoer, der arkiveres fra fælles album, er ikke i fuld opløsning.

Kopiering af indholdet af Min fotostream og iCloud-fotodeling på en iOS-enhed

Hvis du ikke har slået iCloud-fotobibliotek til, kan du bruge følgende fremgangsmåde til at kopiere indholdet af Min fotostream i iOS 8.1 og nyere versioner:

1. Åbn Fotos, tryk på Album, og tryk på Min fotostream.
  2. Arkiver fotos vha. en af disse metoder:
    • Tryk på et billede for at åbne det, og tryk på Del  . Du kan vælge flere billeder ved at rulle til venstre eller højre og trykke på de billeder, som skal arkiveres. Tryk på Arkiver billede.
    • Tryk på Vælg, og tryk på de billeder, der skal arkiveres. Tryk på delesymbolet  , og tryk på Arkiver billede.
  3. Importer billederne på computeren.

Brug følgende fremgangsmåde til at kopiere indholdet af et fælles album i iOS 8 eller en nyere version:

1. Åbn Fotos, tryk på Fælles > Deling, og tryk derefter på navnet på det delte album.
  2. Arkiver fotos vha. en af disse metoder:
    • Tryk på et billede for at åbne det, og tryk på Del  . Du kan vælge flere billeder ved at rulle til venstre eller højre og trykke på de billeder, som skal arkiveres. Tryk på Arkiver billede.
    • Tryk på Vælg, og tryk på de billeder, der skal arkiveres. Tryk på delesymbolet  , og tryk på Arkiver billede.
  3. Importer billederne på computeren.

I iOS 7 skal du bruge denne fremgangsmåde til at kopiere indholdet af Min fotostream eller et fælles album:

1. Åbn Fotos.
    • Tryk på Album, og tryk derefter på Min fotostream for at kopiere fra Min fotostream.
    • Hvis du vil kopiere fra en fælles stream, som du abonnerer på, skal du trykke på Fælles og derefter på navnet på den fælles fotostream.
  2. Arkiver fotos vha. en af disse metoder:
    • Tryk på et billede for at åbne det, og tryk på Del  . Du kan vælge flere billeder ved at rulle til venstre eller højre og trykke på de billeder, som skal arkiveres. Tryk på Arkiver til kamerarulle. Hvis du har en iPhone 4S eller iPhone 4, skal du trykke på Næste og derefter trykke på Arkiver til kamerarulle.
    • Tryk på Vælg, og tryk på de billeder, der skal arkiveres. Tryk på Del  , og tryk på Arkiver til kamerarulle.
  3. Importer billederne på computeren.

Kopiering af indholdet af Min fotostream og iCloud-fotodeling i OS X Mountain Lion og nyere versioner

Følg denne fremgangsmåde for at importere fotos i iPhoto-biblioteket manuelt:

1. Slut iOS-enheden til computeren.
  2. Du kan importere alle nye arkiver eller vælge, hvad der skal importeres:
    • Hvis du vil importere alle nye fotos, som vises i iPhoto-vinduet, skal du klikke på knappen Import med antallet af fotos.
    • Hvis du vil importere et udvalg af fotos, skal du holde Kommandotasten nede, mens du klikker på fotominiaturer. Du kan også trække med musen for at vælge en gruppe af fotos. Klik på Importer valgte.

Når du har importeret fotoene, kan det være en idé at sikkerhedskopiere iPhoto-biblioteket.

Følg denne fremgangsmåde for at importere fotos og videoer fra alle fælles streams til iPhoto-biblioteket manuelt:

1. Åbn iPhoto, og vælg Fælles > iCloud på kildelisten.
  2. Vælg en fælles stream under streams for familie og venner.
  3. Du kan importere alle nye arkiver eller vælge, hvad der skal importeres:
    • Klik på Føj til og derefter Importer.
    • Hvis du vil importere bestemte arkiver, skal du åbne den fælles stream, holde Kommandotasten nede og vælg det, der skal importeres. Klik på Føj til og derefter Importer.

Følg denne fremgangsmåde for at importere fotos og videoer i Aperture-biblioteket manuelt:

1. Klik på Fotostream i vinduet med biblioteksinfo.
  2. Dobbeltklik på Min fotostream eller en fælles stream.
  3. Vælg de fotos eller videoer, der skal importeres.
  4. Træk derefter fotoene eller videoerne til et projekt eller et album i vinduet med biblioteksinfo.

Når du har importeret fotoene eller videoerne, kan det være en idé at sikkerhedskopiere Aperture-biblioteket.

Kopiering af indholdet af Min fotostream og iCloud-fotodeling i Windows

Alle foto i Min fotostream gemmes automatisk på din Windows-pc og er tilgængelige, selv om du deaktiverer Fotos i iCloud til Windows (eller iCloud-kontrolpanelet). Hvis du vil gemme fotos og videoer fra en fælles stream, skal du først gemme dem i en anden mappe på harddisken:

1. Åbn iCloud til Windows (eller iCloud-kontrolpanelet):
    • Windows 8.1: Gå til startskærmbilledet, klik på pil ned  i nederste venstre hjørne, og klik derefter på appen iCloud.
    • Windows 8: Gå til startskærmen, og klik på iCloud-feltet.
    • Windows 7: Vælg Start-menuen > Alle programmer > iCloud > iCloud.
  2. Klik på knappen Indstillinger ud for Fotos (eller Fotostream). Noter den sti, der vises under "Placering af Fotostream."
  3. Åbn et Stifinder-vindue.
  4. Find mappeplaceringen for iCloud Photos ved hjælp af den sti, du har skrevet ned. Åbn mappen Fælles.
  5. Vælg de fotos, som du vil gemme, og kopier dem til en anden mappe på harddisken. Tag denne mappe med ved sikkerhedskopiering af computerens harddisk på en anden enhed eller via en sikkerhedskopieringstjeneste.

Oplysninger om at sikkerhedskopiere en Windows-computer kan ses på Microsoft Support-webstedet.

Påmindelser

Her kan du læse mere om eksport af påmindelser i OS X Mountain Lion og nyere versioner.

Husk sikkerhedskopiering

Hvis du arkiverer kopier af programdata på computeren, skal du sørge for regelmæssigt at sikkerhedskopiere computeren på en lagringsenhed eller via en sikkerhedskopieringstjeneste. Du skal også sikkerhedskopiere din iOS-enhed med jævne mellemrum. Med en sikkerhedskopi er det muligt at gendanne dine data, hvis computeren eller iOS-enheden bliver beskadiget eller stjålet.

Oplysninger om produkter, der ikke er fremstillet af Apple, eller selvstændige websteder, der ikke er styret eller testet af Apple, er ikke udtryk for anbefalinger eller godkendelser fra Apples side. Apple påtager sig intet ansvar med hensyn til udvalget af disse produkter, produkternes funktionsevne eller brugen af produkterne. Apple giver ingen garanti for, at indholdet på websteder, som Apple ikke står bag, er pålideligt og præcist. Det er forbundet med en naturlig risiko at bruge internettet. Kontakt producenten for at få yderligere oplysninger.

Sidst ændret: