Sådan gør du, hvis du ikke kan foretage eller modtage opkald på din iPhone

Du kan muligvis ikke foretage eller modtage opkald på din iPhone, hvis du har slået visse indstillinger til, hvis softwaren ikke er opdateret, eller hvis der er et netværksproblem.

Læs mere om, hvad du skal gøre, hvis "Ingen tjeneste" eller "Søger" vises på statuslinjen. Følg disse trin, og test efter hvert trin, hvis du ikke kan ringe eller modtage opkald på din iPhone:

Sådan kontrolleres iPhone-indstillingerne

1. Slå Flyfunktion til eller fra. Gå til Indstillinger, og slå Flyfunktion til, vent fem sekunder, og slå den fra.
  2. Kontroller indstillingerne for Forstyr ikke. Gå til Indstillinger > Forstyr ikke, og kontroller, at den er slået fra.
  3. Kontroller, om der er blokerede telefonnumre. Gå til Indstillinger > Telefon > Blokerede kontakter.
  4. Se, om Viderestil opkald er slået til. Gå til Indstillinger > Telefon > Viderestil opkald, og kontroller, at den er slået fra.
  5. Tjek, om Slå lyd fra for ukendte opkald er slået til. Hvis indstillingen er slået til, skal den person, der ringer op, være angivet i dine Kontakter eller Seneste. Eller personen skal have delt sit nummer i Mail eller sendt dig en besked fra dette nummer, for at opkaldet går igennem. Føj personens nummer til Kontakter for at sikre, at telefonen ringer. Opkald fra visse apps fra tredjeparter går muligvis ikke igennem.

Opdater din software

1. Kontroller, om der er en opdatering til indstillingerne for trådløs operatør.
  2. Kontroller, om der er en opdatering til iOS-softwaren. Nogle opdateringer kræver muligvis en Wi-Fi-forbindelse.

Fjern og isæt SIM-kortet

Fjern sim-kortet, hvis din iPhone har et, og indsæt det derefter igen.

Kontakt din operatør

Når du kontakter din operatør, skal du sikre dig følgende:

• At kontoen er indstillet til at bruge din iPhone.
  • At der ikke er konstateret afbrydelser af tjenesten.
  • At din konto ikke er blokeret pga. problemer med regninger.
  • At dine opkald ikke har nogen fejl i operatørsystemet.

Sådan kontrolleres netværksindstillingerne

1. Nulstil netværksindstillingerne. Gå til Indstillinger > Generelt > Nulstil > Nulstil netværksindstillinger. Dette sletter alle aktuelt arkiverede indstillinger, herunder adgangskoder til Wi-Fi, foretrukne netværk og VPN-indstillinger.
  2. Prøv at gå et andet sted hen for at foretage eller modtage opkald.
  3. Skift til et andet netværksbånd. Gå til Indstillinger > Mobilnetværk > Indstillinger til data > Slå LTE til, og slå LTE, 4G eller 3G fra (indstillingen afhænger af din operatør og enhedens model).

Få mere hjælp

Hvis du stadig ikke kan foretage eller modtage opkald, skal du gendanne din iPhone som en ny enhed. Hvis gendannelsen ikke løser problemet, skal du kontakte Apple-support og derefter følge trinnene for at fuldføre din anmodning.