Afinstallering af iOS-betasoftware

Du kan prøve en iOS-betaversion, hvis du er medlem af Apple Beta Software Program, Customer Seed Program eller iOS Developer Program. Denne artikel forklarer, hvordan du går tilbage til den nyeste offentlige version af iOS, hvis du har installeret en betaversion af iOS og ikke længere ønsker at bruge den.

Fjernelse af den offentlige betaversion ved sletning af betabeskrivelsen

Hvis du brugte en computer til at installere en iOS-betaversion, skal du gendanne iOS for at fjerne betaversionen.

Den nemmeste måde at fjerne den offentlige betaversion på er ved at slette betabeskrivelsen og derefter vente på den næste softwareopdatering. Gør følgende:

1. Gå til Indstillinger > Generelt, og tryk på Adm. af beskrivelser og enheder.
  2. Tryk på iOS-betasoftwarebeskrivelsen.
  3. Tryk på Fjern beskrivelse, og genstart derefter enheden.

Når den næste offentlige version af iOS er tilgængelig, skal du installere den for at gå tilbage til en version af iOS, der ikke er en betaversion. Hvis der allerede er en tilgængelig opdatering, kan du installere den ved at gå til Indstillinger > Generelt > Softwareopdatering, men iOS-versionen skal være nyere, end den version du har.

Hvis du ikke vil vente på en softwareopdatering for at installere en version af iOS, der ikke er en betaversion, skal du følge vejledningen for at gendanne iOS.

Fjernelse af udviklerbetaversionen ved gendannelse af din enhed

Hvis du vil fjerne udviklerbetaversionen med det samme, skal du slette og gendanne din enhed. Hvis du har en arkiveret sikkerhedskopi, kan du efterfølgende indstille enheden igen fra sikkerhedskopien.

Bemærk, at sikkerhedskopier, der blev oprettet ved brug af betasoftware, muligvis ikke er kompatible med tidligere versioner af iOS. Hvis du ikke har en tidligere sikkerhedskopi, som blev oprettet ved brug af den nuværende version af iOS, er du muligvis ikke i stand til at gendanne din enhed med den nyeste sikkerhedskopi.

1. Sørg for, at din Mac har den nyeste version af macOS eller den nyeste version af iTunes.
  2. Slut din enhed til computeren, og sæt den derefter i gendannelsesfunktion ved at følge denne vejledning:
    • På iPad med Face ID: Tryk på knappen Lydstyrke op, og slip den hurtigt igen. Tryk på knappen Lydstyrke ned, og slip den hurtigt igen. Tryk på den øverste knap, og hold den inde, indtil enheden begynder at genstarte. Fortsæt med at holde den øverste knap inde, indtil enheden starter gendannelsesfunktionen.
    • På iPhone 8 eller en nyere version: Tryk på knappen Lydstyrke op, og slip den hurtigt igen. Tryk på knappen Lydstyrke ned, og slip den hurtigt igen. Tryk derefter på sideknappen, og hold den inde, indtil du får vist skærmen for gendannelse.
    • På iPhone 7, iPhone 7 Plus eller iPod touch (7. generation): Hold knapperne Vågeblus til/fra og Lydstyrke ned nede. Du skal ikke give slip, når Apple-logoet vises. Du skal først give slip på knapperne, når du ser skærmbilledet med gendannelsesfunktionen.
    • På iPhone 6s eller en tidligere model, iPad med knappen Hjem eller iPod touch (6. generation eller en tidligere model): Hold knapperne Vågeblus til/fra og Hjem nede. Du skal ikke give slip, når Apple-logoet vises. Du skal først give slip på knapperne, når du ser skærmbilledet med gendannelsesfunktionen.
  3. Klik på gendannelsesfunktionen, når den vises. Dette sletter din enhed og installerer den aktuelle version af iOS, der ikke er en betaversion.
  4. Vent på, at gendannelsen afsluttes. Hvis du bliver bedt om det, skal du indtaste adgangskoden til dit Apple-id, hvilket deaktiverer Aktiveringslås. Hvis gendannelsesprocessen ikke afsluttes, kan du læse mere om, hvad du skal gøre.

Når gendannelsen er udført, kan du indstille din enhed med den arkiverede sikkerhedskopi, som skal være fra en tidligere version af iOS.

Hvis du laver en sikkerhedskopi af en enhed, som har en iOS-betaversion til iCloud eller din computer, virker sikkerhedskopien ikke med tidligere versioner af iOS. Hvis du f.eks. går fra iOS 12-betaversionen og tilbage til iOS 11.4.1, kan en sikkerhedskopi, som du lavede med iOS-betaversionen, ikke gendannes. Du skal i stedet gendanne fra en sikkerhedskopi, som du lavede, før du installerede iOS-betaversionen.

Opdater, hvis du får vist en advarsel om, at der er en ny iOS-opdatering tilgængelig

Hvis du får vist denne advarsel, er iOS-betaversionen på din enhed forældet, og den skal derfor opdateres. Tryk på Indstillinger > Generelt > Softwareopdatering, og installer opdateringen.

Kan du ikke se en tilgængelig opdatering? Fjernelse af udviklerbetaversionen ved gendannelse af din enhed. Hvis du allerede har fjernet betabeskrivelsen, kan du tilmelde din enhed igen til det offentlige betaprogram eller udviklerbetaprogrammet.