Installering eller afinstallering af iOS-betasoftware

Du kan bruge en iOS-betaversion, hvis du er medlem af Apple Beta Software Program, Customer Seed Program eller iOS Developer Program. Her kan du se, hvad du skal gøre inden og efter installering af en iOS-betaversion på din iPhone, iPad eller iPod touch.

Sådan gør du din enhed klar til opdatering til betasoftware

Inden du installerer iOS-betaversionen, kan du bruge dette afsnit til at sikkerhedskopiere din enhed i iTunes og derefter arkivere eller kopiere sikkerhedskopien. Hvis du vil skifte tilbage til den aktuelle version af iOS efter opdateringen til en iOS-betaversion, er det kun muligt, hvis du har en arkiveret eller kopieret iTunes-sikkerhedskopi.

1. Sørg for, at du har den nyeste version af iTunes.
  2. Slut enheden til computeren, og åbn iTunes.
  3. Hvis du vil arkivere sundheds- og aktivitetsdata på iOS-enheden eller dit Apple Watch, skal du kryptere sikkerhedskopien: Marker afkrydsningsfeltet "Krypter sikkerhedskopi af [enhed]", og opret en adgangskode, du kan huske.

Skriv adgangskoden ned, og opbevar den et sikkert sted. Du kan ikke gendanne iTunes-sikkerhedskopier uden adgangskoden.
    Du kan godt oprette en sikkerhedskopi, der ikke er krypteret, hvis du ikke har brug for at arkivere sundheds- og aktivitetsdata. Du skal blot klikke på Sikkerhedskopier nu.
    Skærmen Krypteret sikkerhedskopi i iTunes
  4. Vent på, at sikkerhedskopieringen afsluttes. Gå derefter til iTunes > Indstillinger > Enheder på computeren.
  5. Arkiver eller kopier sikkerhedskopien: Hvis du har en Mac, skal du Ctrl-klikke på sikkerhedskopien, du lige har oprettet, og vælge Arkiver. Hvis du har en Windows-pc, skal du finde sikkerhedskopien, kopiere den og gemme kopien på en anden placering. Hvis du beslutter dig for at vende tilbage til den aktuelle version af iOS, skal du bruge den arkiverede eller kopierede sikkerhedskopi.
    Skærmen Arkiveret sikkerhedskopi i iTunes
  6. Nu kan du installere iOS-betaversionen. Husk at holde iOS-betaversionen opdateret. Du kan læse mere i de følgende afsnit.

Hvis du får vist iPhone-advarslen

Opdater, hvis du får vist en advarsel om, at der er en ny iOS-opdatering tilgængelig

Hvis du får vist denne advarsel, er iOS-betaversionen på din enhed forældet, og den skal derfor opdateres. Tryk på Indstillinger > Generelt > Softwareopdatering, og installer opdateringen.

Kan du ikke se nogen tilgængelig opdatering? Så kan du bruge følgende afsnit til at opdatere til den endelige version af iOS, dvs. ikke betaversionen. Hvis du allerede har fjernet betaprofilen, kan du tilmelde din enhed igen til det offentlige betaprogram eller udviklerbetaprogrammet.

Sådan afinstallerer du iOS-betaversionen

Hvis du vil afinstallere iOS-betaversionen, skal du slette dataene på din enhed og derefter gendanne dem. Hvis du har en arkiveret sikkerhedskopi*, kan du efterfølgende indstille enheden igen fra sikkerhedskopien. Sådan gør du:

1. Kontroller, at du har den seneste version af iTunes.
  2. Slut din enhed til computeren, og sæt den derefter i gendannelsesfunktion ved at følge disse instruktioner:
    • På iPhone X, iPhone 8 eller iPhone 8 Plus: Tryk på og slip hurtigt knappen Lydstyrke op. Tryk på og slip hurtigt knappen Lydstyrke ned. Tryk derefter på sideknappen, og hold den inde, indtil skærmen for gendannelse vises.
    • På iPhone 7 eller iPhone 7 Plus: Hold knapperne Vågeblus til/fra og Lydstyrke ned nede. Du skal ikke give slip, når Apple-logoet vises. Du skal først give slip på knapperne, når du ser skærmbilledet med gendannelsesfunktionen.
    • På iPhone 6s og tidligere modeller, iPad og iPod touch: Hold knapperne Vågeblus til/fra og Hjem nede. Du skal ikke give slip, når Apple-logoet vises. Du skal først give slip på knapperne, når du ser skærmbilledet med gendannelsesfunktionen.
  3. Klik på gendannelsesfunktionen, når den vises. Dette sletter din enhed og installerer den aktuelle version af iOS, der ikke er en betaversion.
  4. Vent på, at gendannelsen afsluttes. Hvis du bliver bedt om det, skal du indtaste adgangskoden til dit Apple-id, hvilket deaktiverer Aktiveringslås. Hvis gendannelsesprocessen ikke afsluttes, kan du læse mere om, hvad du skal gøre.

Når gendannelsen er udført, kan du indstille din enhed med den arkiverede sikkerhedskopi, som bør være fra en tidligere version af iOS.

Hvis du laver en sikkerhedskopi af en enhed, som har en iOS-betaversion, virker sikkerhedskopien ikke med tidligere versioner af iOS. Hvis du f.eks. går fra iOS 11-betaversionen og tilbage til iOS 10.3.3, kan en sikkerhedskopi, som du lavede med iOS-betaversionen, ikke gendannes. Du skal i stedet gendanne fra en sikkerhedskopi, som du lavede, før du installerede iOS-betaversionen.