Sådan fjerner du iOS- eller iPadOS-betasoftware

Du kan prøve en iOS- eller iPadOS-betaversion, hvis du er medlem af Apple Beta Software Program, Customer Seed Program eller Apple Developer Program. Du kan gå tilbage til den nyeste offentlige version af iOS eller iPadOS, hvis du har installeret en betaversion af iOS og ikke længere vil bruge den.

Læs mere om Apple Beta Software Program eller Apple Developer Program.

Fjern betaversionen af iOS eller iPadOS

Gendan til den aktuelle iOS- eller iPadOS-version

Opdater, hvis du får vist en advarsel om, at der er en ny iOS- eller iPadOS-opdatering tilgængelig

Fjern betaversionen af iOS eller iPadOS

For enheder, der kører iOS 16.4 eller iPadOS 16.4 eller nyere:

Gå til Indstillinger > Generelt > Softwareopdatering > Betaopdateringer, og tryk på Fra.

For enheder, der kører iOS 16.3.1 eller iPadOS 16.3 eller tidligere:

1. Gå til Indstillinger > Generelt > VPN og Administration af enhed.

2. Tryk på iOS- og iPadOS-betasoftwarebeskrivelsen, der vises.

3. Tryk på Fjern profil. Angiv koden til enheden, hvis du bliver bedt om det, og tryk derefter på Fjern. Når profilen er slettet, vil din enhed ikke længere modtage offentlige betaversioner.

Hvis du brugte en computer til at installere en iOS- eller iPadOS-betaversion, skal du gendanne iOS eller iPadOS for at fjerne betaversionen.

Gendan til den aktuelle iOS- eller iPadOS-version

For at fjerne betaversionen med det samme uden at opdatere til en nyere version af iOS eller iPadOS skal du slette og gendanne din enhed.

Hvis du har en arkiveret sikkerhedskopi, kan du efter sletning og gendannelse af din enhed konfigurere din enhed fra denne sikkerhedskopi.

Bemærk, at eventuelle sikkerhedskopier, der blev oprettet ved hjælp af betasoftware, muligvis ikke er kompatible med tidligere versioner af iOS eller iPadOS. Hvis du ikke har en tidligere sikkerhedskopi, som blev oprettet ved hjælp af den nuværende version af iOS eller iPadOS, kan du muligvis ikke gendanne din enhed med den nyeste sikkerhedskopi.

1. Sørg for, at din Mac har den nyeste version af macOS eller den nyeste version af iTunes.

2. Slut din enhed til computeren, og sæt den derefter i gendannelsesfunktion ved at følge denne vejledning:

• På en iPad uden knappen Hjem: Tryk på lydstyrkeknappen nærmest den øverste knap, og slip den hurtigt igen. Tryk på lydstyrkeknappen længst væk fra den øverste knap, og slip den hurtigt igen. Tryk på den øverste knap, og hold den inde, indtil din iPad begynder at genstarte. Hvis du ikke er sikker, kan du se, hvilke knapper du skal trykke på for at genstarte din iPad. Fortsæt med at holde den øverste knap inde, indtil din iPad starter gendannelsesfunktionen.

• På iPhone 8 eller en nyere version: Tryk på knappen Lydstyrke op, og slip den hurtigt igen. Tryk på knappen Lydstyrke ned, og slip den hurtigt igen. Tryk derefter på sideknappen, og hold den inde, indtil du får vist skærmen for gendannelse.

• På iPhone 7, iPhone 7 Plus eller iPod touch (7. generation): Hold knapperne Vågeblus til/fra og Lydstyrke ned inde på samme tid. Du skal ikke give slip, når Apple-logoet vises. Du skal først give slip på knapperne, når du ser skærmbilledet med gendannelsesfunktionen.

• På iPhone 6s eller en tidligere model, iPad med knappen Hjem eller iPod touch (6. generation eller en tidligere model): Hold knapperne Vågeblus til/fra og Hjem inde. Du skal ikke give slip, når Apple-logoet vises. Du skal først give slip på knapperne, når du ser skærmbilledet med gendannelsesfunktionen.

3. Klik på gendannelsesfunktionen, når den vises. Dette sletter din enhed og installerer den aktuelle version af iOS eller iPadOS, der ikke er en betaversion. Hvis det tager mere end 15 minutter at downloade, og din enhed forlader skærmen for gendannelse, skal du vente, til din download er færdig. Gentag derefter trin 2.

4. Vent på, at gendannelsen afsluttes. Hvis du bliver bedt om det, skal du indtaste adgangskoden til dit Apple-id, hvilket deaktiverer Aktiveringslås. Hvis gendannelsesprocessen ikke afsluttes, kan du læse mere om, hvad du skal gøre.

Når gendannelsen er udført, kan du indstille din enhed med den arkiverede sikkerhedskopi, som skal være fra en tidligere version af iOS eller iPadOS.

Hvis du opretter en sikkerhedskopi af en enhed, som har en iOS- eller iPadOS-betaversion, til iCloud eller din computer, virker sikkerhedskopien ikke med tidligere versioner af iOS eller iPadOS. Hvis du f.eks. går fra iOS 12-betaversionen og tilbage til iOS 11.4.1, kan en sikkerhedskopi, som du oprettede med iOS-betaversionen, ikke gendannes. Du skal i stedet gendanne fra en sikkerhedskopi, som du oprettede, før du installerede iOS- eller iPadOS-betaversionen.

Opdater, hvis du får vist en advarsel om, at der er en ny iOS- eller iPadOS-opdatering tilgængelig

Hvis du får vist denne advarsel, er iOS- eller iPadOS-betaversionen på din enhed forældet, og den skal derfor opdateres. Tryk på Indstillinger > Generelt > Softwareopdatering, og installer opdateringen.

os-16-iphone-14-pro-new-ios-update-now-available-please-update-from-beta