Brug Delte albums i Fotos

Delte albums giver dig mulighed for at dele billeder og videoer med præcist de mennesker, som du vælger — og de kan også tilføje deres egne billeder, videoer og kommentarer.

sådan bruges Delte albums på Mac, iPhone og iPad

Med Delte albums vælger du de billeder, som du vil dele, og de mennesker, som du vil dele dem med. Du kan opnå mere spontan deling med store øjeblikke, som Fotos vælger fra dit bibliotek, prøv Delingsforslag.

Før du begynder

1. Opdater din iPhone, iPad eller iPod touch til seneste iOS, din Mac til seneste macOS og dit Apple TV 4K eller dit Apple TV (4. generation) til seneste tvOS.
  2. Indstil iCloud på alle dine enheder.
  3. Sørg for, at du er logget på iCloud med samme Apple-id, som du bruger på alle de enheder, der skal bruges med Delte albums.
  4. Hvis du har en Windows PC, skal du opdatere til Windows 7 eller nyere og downloade iCloud til Windows.

Aktivér Delte albums

• På din iPhone, iPad eller iPod touch, skal du gå til Indstillinger > [dit navn] > iCloud > Fotos, og derefter aktivere Delte Albums.
  • På din Mac skal du vælge Apple-menuen () > Systemindstillinger. Vælg iCloud, klik på knappen Indstillinger ved siden af Fotos, og vælg derefter Delte albums.
  • På dit Apple TV skal du gå til Indstillinger > iCloud > Indstillinger af iCloud Fotos og aktivér Delte albums.
  • På din Windows PC: Åbn iCloud til Windows, og vælg Fotos. Klik på knappen Indstillinger for at kontrollere, om Delte albums er aktiveret, og klik derefter på Anvend.

Hvis du bruger ældre versioner af iOS, iCloud til Windows, iPhoto eller Aperture, kan du stadig oprette og se Delte albums. I tidligere versioner af iOS, macOS, tvOS og iCloud til Windows hed Delte albums iCloud Fotodeling.

Brug delte albums

Brug appen Fotos til at oprette et Delt album, der kun viser de billeder, du vælger. Du kan invitere op til 100 personer til at deltage, kommentere og endda tilføje deres eget indhold. Du kan derefter administrere dit delte album og permanent gemme de billeder, som dine venner tilføjer.

Opret et nyt Delt album

sådan oprettes et nyt Delt album på iPhone

1. Gå til fanen Albums og tryk på det blå plus-tegn..
  2. Tryk på Nyt delt album.
  3. Navngiv det Delte album og tryk på Næste.
  4. Vælg de personer, som du vil invitere, fra dine kontakter, eller indtast en e-mailadresse eller et telefonnummer til iMessage.
  5. Tryk på Opret.

Invitér flere mennesker

sådan inviterer du personer til et Delt album på iPhone

Du kan endda dele albums med venner og familie, der ikke bruger iCloud. Du skal blot åbne et Delt album, som du har oprettet, gå til fanen Personer på din iOS-enhed eller klik på ikonet Personer på din Mac og aktivere Offentligt Websted. Dine billeder offentliggøres på et websted, som alle kan se i en opdateret webbrowser.

sådan vælger du billeder, som skal tilføjes til et Delt album på iPhone

Sådan tilføjes billeder og videoer

Du kan let tilføje fotos og videoer til et Delt album ved at følge disse trin:

1. På fanen Fotos eller fra et album skal du trykke på Vælg, og derefter vælge de fotos og videoer, som du vil dele.
  2. Gå til ikonet Deling > Delte albums.
  3. Vælg det album, hvor billederne skal deles.

Hvis du har et Delt album åbent kan du også trykke på det blå plus-tegn for at vælge fotos og videoer, som skal tilføjes.

Når du tilføjer nye billeder, sendes der automatisk besked til de personer, som du deler albummet med. Kontroller, at Abonnenter må publicere er slået til, så de også kan tilføje billeder og videoer. Gå blot til fanen Personer i det Delte album på din iOS-enhed, eller klik på ikonet Personer på din Mac.

Kommenter og Synes godt om

Aktivitet i Delt album på iPhone

Venner og familie, der er logget på iCloud, kan kommentere og Like billeder fra jeres delte album. Du får automatisk besked, når der sker nyt i albummet, og de får også besked, når nogen skriver en kommentar. Få mere at vide om kommentarer i Delte albums.

Gem fotos og videoer

sådan vælger du billeder fra et Delt album, som skal gemmes på iPhone

Folk kan gemme billeder og videoer, som du deler med dem, i deres eget bibliotek. På din iPhone, iPad eller iPod touch skal du trykke på fotoets eller videoens > ikon til deling > Gem Billede eller Gem Video. På din Mac skal du vælge billedet eller videoen og derefter Ctrl-klikke > Importér.

Slet fra et delt album

Hvis du er ejeren af et Delt album kan du slette alle billeder, videoer eller kommentarer fra alle andre. Abonnenter kan kun slette det, som de selv har tilføjet. Når du sletter indhold, slettes det automatisk fra albummet på alle dine enheder og på abonnenternes enheder.

Alle billeder, som du har gemt eller downloadet fra et Delt album til dit Fotos-bibliotek bliver i dit bibliotek, selv om det Delte album slettes, eller personen som oprettede det ikke længere deler det.

Fjern abonnenter, eller slet et album

Når du har oprettet et Delt album, kontrollerer du, hvem der har adgang til det. Du kan til hver en tid fjerne abonnenter eller slette albummet. Hvis du sletter et delt album, fjernes det automatisk fra alle dine enheder og fra abonnenternes enheder. Hvis Offentligt websted var aktiveret, fjernes det delte album også fra internettet.

Sådan fjernes en abonnent

1. Åbn det delte album.
  2. Gå til fanen Personer på din iOS-enhed eller klik på ikonet Personer på din Mac.
  3. Vælg den abonnent, der skal fjernes.
  4. Vælg Fjern abonnent.

Sådan fjernes et Delt album

1. Åbn det delte album.
  2. Gå til fanen Personer på din iOS-enhed eller klik på ikonet Personer på din Mac.
  3. Vælg Slet delt album.

Filtyper, som du kan bruge i Delte albums

Delte Albums understøtter de følgende billedformater:

• HEIF
  • JPEG
  • RAW*
  • PNG
  • GIF
  • TIFF

Delte albums understøtter også specialformater som du optager med din iPhone som slo-mo, time-lapse, Live Photos og Memory videos. Billeder, der optages med et almindeligt kamera, spejlreflekskameraer eller iOS-enheder, kan deles med en bredde på op til 2048 pixels. Panoramabilleder kan have en bredde på op til 5400 pixel. Du kan dele GIFs som er 100MB eller derunder.

Delte Albums understøtter de følgende filtyper og -formater:

• HEVC
  • MP4
  • QuickTime
  • H.264
  • MPEG-4

Videoer kan vare op til 15 minutter og afspilles med en opløsning på op til 720p.

* Du kan ikke uploade RAW-billeder til Delte albums på din Windows PC.

Lagringsgrænse for delt album

Et Delt album kan indehold op til 5000 billeder og videoer. Hvis du når grænsen for dit Delte album skal du slette nogle billeder eller videoer før du kan tilføje nye. Billeder og videoer, som du deler (og tilhørende kommentarer eller likes), forbliver i iCloud, indtil du eller bidragyderen sletter dem manuelt, eller indtil du sletter det delte album helt.

Billeder og videoer i dit delte album opbevares i iCloud, men de medregnes ikke i din iCloud-lagringsplads.

Oplysninger om produkter, der ikke er fremstillet af Apple, eller selvstændige websteder, der ikke er styret eller testet af Apple, er ikke udtryk for anbefalinger eller godkendelser fra Apples side. Apple påtager sig intet ansvar med hensyn til udvalget af disse produkter, produkternes funktionsevne eller brugen af produkterne. Apple giver ingen garanti for, at indholdet på websteder, som Apple ikke står bag, er pålideligt og præcist. Det er forbundet med en naturlig risiko at bruge internettet. Kontakt producenten for at få yderligere oplysninger. Andre virksomheds- og produktnavne kan være varemærker tilhørende de respektive ejere.