iCloud-fotodeling

Med iCloud-fotodeling kan du dele billeder og videoer med præcis de personer, du vælger, og lade dem tilføje deres egne billeder, videoer og kommentarer.

Før du begynder

1. Opdater din iPhone, iPad eller iPod touch til seneste iOS, din Mac til seneste macOS og dit Apple TV 4K eller dit Apple TV (4. generation) til seneste tvOS.
  2. Indstil iCloud på alle dine enheder.
  3. Kontroller, at du er logget på iCloud med samme Apple-id, som du bruger på alle de enheder, der skal bruges med iCloud-fotodeling.
  4. Hvis du har en Windows-pc, skal du opdatere til Windows 7 eller nyere og downloade iCloud til Windows.

Sådan slås iCloud-fotodeling til

• På iPhone, iPad eller iPod touch med iOS 10.3 eller nyere: Gå til Indstillinger > [dit navn] > iCloud > Fotos, og slå derefter iCloud-fotodeling til. I iOS 10.2 eller en tidligere version: Gå til Indstillinger > iCloud > Fotos.
  • På din Mac: Gå til Systemindstillinger > iCloud > Indstillinger ved siden af Fotos, og vælg derefter iCloud-fotodeling.
  • På dit Apple TV: Gå til Indstillinger > iCloud > Indstillinger for iCloud-fotos, og slå iCloud-fotodeling til.
  • På din Windows-pc: Åbn iCloud til Windows, og vælg Fotos. Klik på knappen Indstillinger for at kontrollere, om iCloud-fotodeling er slået til, og klik derefter på Anvend.

Hvis du bruger ældre versioner af iOS, Kontrolpanelet iCloud, iPhoto eller Aperture, kan du stadig oprette og få vist delte album.

Brug af iCloud-fotodeling

Brug appen Fotos til at oprette et fælles album, der kun viser de billeder, du vælger. Du kan invitere op til 100 personer til at deltage, kommentere og endda tilføje deres eget indhold. Du kan derefter administrere dit fælles album og permanent gemme de billeder, som dine venner tilføjer.

Sådan oprettes et nyt fælles album

1. Gå til fanen Delt, og tryk eller klik på .
  2. Navngiv det fælles album, og indtast navnet på de personer, der skal inviteres.
  3. Vælg Opret.

Du kan sende invitationerne til en e-mailadresse eller et iMessage-telefonnummer.

Inviter dem, du vil

Du kan også dele album med venner og familie, der ikke bruger iCloud. Du skal bare åbne det oprettede, fælles album, gå til fanen Personer på din iOS-enhed eller klikke på symbolet personer på din Mac-computer, og slå Offentligt websted til. Dine billeder vises på et websted, som alle kan se i en opdateret webbrowser.

Sådan tilføjes billeder og videoer

Du kan til enhver tid føje billeder eller videoer til et fælles album. Du skal bare gå til  og vælge iCloud-fotodeling. Du kan hurtigt tilføje alle billeder og videoer, der er optaget omkring samme tidspunkt og sted, ved hjælp af visningen Øjeblikke. Eller du kan følge trinnene nedenfor og kun tilføje nogle få:

1. Vælg de billeder og videoer, der skal deles.
  2. Gå til  > iCloud-fotodeling.
  3. Vælg det album, hvor billederne skal deles.

Når du tilføjer nye billeder, sendes der automatisk besked til de personer, som du deler albummet med. Kontroller, at Abonnenter må publicere er slået til, så de også kan tilføje billeder og videoer. Gå til fanen Personer på din iOS-enhed, eller klik på symbolet personer på din Mac-computer.

Kommenter og Synes godt om

Venner og familie, der er logget på iCloud, kan kommentere og Synes godt om billeder fra jeres fælles album. Du får automatisk besked, når der sker nyt i albummet, og de får også besked, når nogen skriver en kommentar. Læs mere om kommentarer i fælles album.

Gem fotos og videoer

Folk kan gemme billeder og videoer, som du deler med dem, i deres eget bibliotek. På din iPhone, iPad eller iPod touch skal du trykke på billedet eller videoen >  > Gem billede eller Gem video. På din Mac: Vælg billedet eller videoen, og ctrl-klik på > Importer.

Slet fra et fælles album

Hvis du ejer et fælles album, kan du slette alle billeder, videoer eller kommentarer fra albummet. Abonnenter kan kun slette det, som de selv har tilføjet. Når du sletter indhold, slettes det automatisk fra albummet på alle dine enheder og på abonnenternes enheder.

Billeder, der tidligere er blevet arkiveret fra det fælles album på en anden placering, f.eks. fanen Fotos, slettes ikke fra den pågældende placering.

Lagringsgrænse for fælles album

Et fælles album kan indeholde op til 5000 billeder og videoer. Når grænsen for iCloud-fotodeling er nået, skal du slette nogle billeder eller videoer, før du kan tilføje nye. Billeder og videoer, som du deler (og tilhørende kommentarer eller Synes godt om-tilkendegivelser), forbliver i iCloud, indtil du eller bidragyderen sletter dem manuelt, eller indtil du sletter det fælles album.

Billeder og videoer i fælles album opbevares i iCloud, men de medregnes ikke i din iCloud-lagringsplads.

Understøttede arkivtyper i iCloud-fotodeling

iCloud-fotodeling understøtter HEIF, JPEG, RAW, PNG, GIF, TIFF og MP4 samt specielle formater, der optages med din iPhone, f.eks. slowmotion, tidsforløb og Live Photos. Du kan også dele dine videominder. Billeder, der optages med et almindeligt kamera, spejlreflekskameraer eller iOS-enheder, kan deles med en bredde på op til 2048 pixels. Panoramabilleder kan have en bredde på op til 5400 pixel.

iCloud-fotodeling understøtter HEVC-, MP4- og QuickTime-videoarkiver og H.264- og MPEG-4-videoarkiver. Videoer kan vare op til 15 minutter og afspilles med en opløsning på op til 720p. Du kan også dele GIF-billeder, som er 100 MB eller mindre.

Du kan ikke overføre RAW-fotos til iCloud-fotodeling på din Windows-pc.

Fjern abonnenter, eller slet et album

Hvis du har oprettet et fælles album, er det dig, der bestemmer, hvem der har adgang til det. Du kan til hver en tid fjerne abonnenter eller slette albummet. Hvis du sletter et fælles album, fjernes det automatisk fra alle dine enheder og fra abonnenternes enheder. Hvis indstillingen Offentligt websted var aktiveret, fjernes det fælles album også fra internettet.

Sådan fjernes en abonnent

1. Åbn det fælles album.
  2. Gå til fanen Personer.
  3. Vælg den abonnent, der skal fjernes.
  4. Vælg Fjern abonnent.

Sådan slettes et fælles album

1. Åbn det fælles album.
  2. Gå til fanen Personer.
  3. Vælg Slet fælles album.

Billeder, der tidligere er blevet arkiveret eller downloadet fra det fælles album til en anden placering, f.eks. fanen Fotos, slettes ikke fra den pågældende placering.

Oplysninger om produkter, der ikke er fremstillet af Apple, eller selvstændige websteder, der ikke er styret eller testet af Apple, er ikke udtryk for anbefalinger eller godkendelser fra Apples side. Apple påtager sig intet ansvar med hensyn til udvalget af disse produkter, produkternes funktionsevne eller brugen af produkterne. Apple giver ingen garanti for, at indholdet på websteder, som Apple ikke står bag, er pålideligt og præcist. Det er forbundet med en naturlig risiko at bruge internettet. Kontakt producenten for at få yderligere oplysninger. Andre virksomheds- og produktnavne kan være varemærker tilhørende de respektive ejere.