Sådan deles album i Fotos på din iPhone, iPad og Mac

Fælles album giver dig mulighed for at dele billeder og videoer med præcis de personer, som du vælger – og de kan også tilføje deres egne billeder, videoer og kommentarer.

Før du begynder

1. Opdater din iPhone, iPad eller iPod touch til den nyeste version af iOS eller iPadOS, din Mac til den nyeste version af macOS og dit Apple TV 4K eller Apple TV HD til den nyeste version af tvOS. Hvis du har en Windows-pc, skal du opdatere til Windows 7 eller nyere og downloade iCloud til Windows.
  2. Indstil iCloud på alle dine enheder.
  3. Sørg for, at du er logget på iCloud med samme Apple-id, som du bruger på alle de enheder, der skal bruges med Fælles album.

Sådan aktiverer du Fælles album

• På din iPhone, iPad eller iPod touch: Gå til Indstillinger > [dit navn] > iCloud > Fotos, og slå derefter Fælles album til.
  • På din Mac: Åbn programmet Fotos. Gå til menulinjen øverst på skærmen, og vælg Fotos > Indstillinger. Klik på fanen iCloud, og vælg derefter Fælles album.
  • På dit Apple TV: Gå til Indstillinger > Brugere og konti > iCloud, og slå Fælles album til.
  • På din Windows-pc: Åbn iCloud til Windows, og vælg Fotos. Klik på knappen Indstillinger for at kontrollere, om Fælles album er slået til, og klik derefter på Anvend. Læs mere om deling af albums med iCloud til Windows.

Hvis du bruger ældre versioner af iOS, iCloud til Windows, iPhoto eller Aperture, kan du stadig oprette og se Fælles album. I tidligere versioner af iOS, macOS, tvOS og iCloud til Windows blev Fælles album kaldt for iCloud-fotodeling.

Brug Fælles album på din iPhone, iPad og iPod touch

Sådan oprettes et nyt fælles album

1. Gå til fanen Album, og tryk på knappen Tilføj .
  2. Tryk på Nyt fælles album.
  3. Navngiv det fælles album, og tryk derefter på Næste.
  4. Vælg de kontakter, som du vil invitere, eller indtast en e-mailadresse eller et iMessage-telefonnummer.
  5. Tryk på Opret.

Sådan slettes et fælles album

1. Åbn det fælles album.
  2. Gå til fanen Personer.
  3. Tryk på Slet fælles album.

Hvis du ser på din liste over fælles album, kan du også trykke på Rediger og derefter trykke på knappen Slet for at slette et fælles album.

Når du sletter et fælles album, slettes det automatisk fra alle dine enheder og fra abonnenternes enheder. Hvis Offentligt websted var slået til, slettes det fælles album også fra internettet. Når du sletter et fælles album, slettes alle albummets billeder permanent. Før du fortsætter, skal du sørge for at arkivere eventuelle billeder, som du vil beholde.

Sådan inviteres flere personer

1. Gå til Album, og vælg et fælles album, som du har oprettet.
  2. Gå til fanen Personer.
  3. Tryk på Inviter personer.
  4. Indtast navnene på de personer, som du vil dele albummet med.
  5. Tryk på Tilføj.

Du kan endda dele album med venner og familie, selvom de ikke bruger iCloud. Du skal blot åbne et fælles album, som du har oprettet, gå til fanen Personer og slå Offentligt websted til. Dine billeder vises på et websted, som alle kan se i en opdateret webbrowser.

Sådan fjernes en abonnent

1. Åbn det fælles album.
  2. Gå til fanen Personer.
  3. Vælg den abonnent, der skal fjernes.
  4. Tryk på Fjern abonnent i bunden af skærmen.

Hvis du har oprettet et fælles album, er det dig, der bestemmer, hvem der har adgang til det. Du kan til enhver tid fjerne abonnenter eller slette albummet.

Sådan tilføjes billeder og videoer

1. Fra fanen Fotos eller i et album: Tryk på Vælg, og vælg derefter de billeder og videoer, der skal deles.
  2. Tryk på knappen Del , og tryk derefter på Føj til fælles album .
  3. Vælg det album, hvor billederne skal deles. Tryk derefter på Publicer.

Hvis du er i et fælles album, kan du også trykke på knappen Tilføj det blå plus for at vælge billeder og videoer, der skal tilføjes.

Når du tilføjer nye billeder, sendes der automatisk besked til de personer, som du deler albummet med. Kontroller, at Abonnenter må publicere er slået til, så de også kan tilføje billeder og videoer. Gå til fanen Personer i det fælles album.

Sådan slettes fra et Fælles album

1. Åbn det fælles album.
  2. Tryk på et billede eller en video.
  3. Tryk på knappen Papirkurv .
  4. Tryk på Slet foto.

Hvis du ejer et fælles album, kan du slette alle billeder, videoer eller kommentarer fra albummet. Abonnenter kan kun slette det, som de selv har tilføjet. Når du sletter indhold, slettes det automatisk fra albummet på alle dine enheder og på abonnenternes enheder.

Alle billeder, som du har arkiveret eller downloadet fra et fælles album til dit Fotos-bibliotek, forbliver i dit bibliotek, selvom det fælles album slettes, eller selvom delingen stoppes af den person, der oprettede albummet.

Sådan arkiveres billeder og videoer fra et fælles album

Når du deler billeder og videoer, kan de personer, som du deler med, arkivere de delte billeder eller videoer i deres eget bibliotek.

1. Tryk på et billede eller en video.
  2. Tryk på knappen Del .
  3. Tryk på Gem billede eller Gem video.

Brug Fælles album på din Mac

Sådan oprettes et nyt Fælles album

1. Gå til indholdsoversigten, og klik på knappen Tilføj  ud for Fælles album.
  2. Indtast e-mailadresserne på de personer, som albummet skal deles med. Klik på knappen Tilføj for at vælge kontakter fra iCloud.
  3. Klik på Opret.

Sådan slettes et fælles album

1. Åbn det fælles album.
  2. Klik på knappen Personer  på værktøjslinjen.
  3. Klik på Slet fælles album.

Når du sletter et fælles album, slettes det automatisk fra alle dine enheder og fra abonnenternes enheder. Hvis Offentligt websted var slået til, slettes det fælles album også fra internettet. Når du sletter et fælles album, slettes alle albummets billeder permanent. Før du fortsætter, skal du sørge for at arkivere eventuelle billeder, som du vil beholde.

Sådan inviteres flere personer

1. Gå til Fælles i indholdsoversigten, og vælg et fælles album, som du har oprettet.
  2. Klik på knappen Personer  på værktøjslinjen.
  3. Gå til feltet Inviter personer, og indtast e-mailadresserne på de personer, som albummet skal deles med. Klik på knappen Tilføj  for at invitere personer fra dine kontakter.

Du kan endda dele album med venner og familie, selvom de ikke bruger iCloud. Du skal blot åbne et fælles album, som du har oprettet, klikke på knappen Personer  på værktøjslinjen og slå Offentligt websted til. Dine billeder vises på et websted, som alle kan se i en opdateret webbrowser.

Sådan fjernes en abonnent

1. Åbn det fælles album.
  2. Klik på knappen Personer  på værktøjslinjen.
  3. Vælg den abonnent, der skal fjernes.
  4. Klik på Fjern abonnent.

Hvis du har oprettet et fælles album, er det dig, der bestemmer, hvem der har adgang til det. Du kan til enhver tid fjerne abonnenter eller slette albummet.

Sådan tilføjes billeder og videoer

1. Vælg de billeder og videoer, der skal deles.
  2. Klik på knappen Del på værktøjslinjen, og vælg derefter Fælles album.
  3. Vælg det album, hvor billederne skal deles.

Hvis du er i et fælles album, kan du også klikke på "Tilføj fotografier og videoer" for at vælge de billeder, der skal tilføjes. Du kan også trække billeder fra biblioteket direkte til det fælles album i indholdsoversigten.

Når du tilføjer nye billeder, sendes der automatisk besked til de personer, som du deler albummet med. Åbn det fælles album, klik på knappen Personer på værktøjslinjen, og sørg for, at Abonnenter må publicere er markeret, så de også kan tilføje billeder og videoer.

Sådan slettes fra et Fælles album

1. Åbn det fælles album.
  2. Vælg et billede eller en video.
  3. Ctrl-klik, og klik derefter på Slet fra fælles album. Klik på Slet.

Hvis du er i et fælles album, kan du også vælge et billede og trykke på tasten Slet for at slette det fra det fælles album.

Hvis du ejer et fælles album, kan du slette alle billeder, videoer eller kommentarer fra albummet. Abonnenter kan kun slette det, som de selv har tilføjet. Når du sletter indhold, slettes det automatisk fra albummet på alle dine enheder og på abonnenternes enheder.

Alle billeder, som du har arkiveret eller downloadet fra et fælles album til dit Fotos-bibliotek, forbliver i dit bibliotek, selvom det fælles album slettes, eller selvom delingen stoppes af den person, der oprettede albummet.

Sådan arkiveres billeder og videoer fra et fælles album

Når du deler billeder og videoer, kan de personer, som du deler med, arkivere de delte billeder eller videoer i deres eget bibliotek.

1. Vælg det billede og den video, der skal arkiveres.
  2. Ctrl-klik, og klik derefter på Importer.

Understøttede arkivtyper i Fælles album

Fælles album understøtter følgende billedformater:

• HEIF
  • JPEG
  • RAW*
  • PNG
  • GIF
  • TIFF

Fælles album understøtter også specialformater, der optages med din iPhone, f.eks. slowmotion, tidsforløb, Live Photos og videominder. Ved deling reduceres billeder til 2048 pixels på den lange led, undtagen panoramabilleder, der kan være op til 5400 pixels brede. Du kan dele GIF-billeder, som er 100 MB eller mindre.

Fælles album understøtter følgende arkivtyper og -formater:

• HEVC
  • MP4
  • QuickTime
  • H.264
  • MPEG-4

Videoer kan vare op til 15 minutter og afspilles ved en opløsning på op til 720p.

* Du kan ikke overføre RAW-billeder til Fælles album på din Windows-pc.

Fælles album overfører en kopi af dine data. Downloadet indhold indeholder muligvis ikke samme oplysninger som originalen.

Lagringsgrænse for Fælles album

Et fælles album kan indeholde op til 5000 billeder og videoer. Hvis du når grænsen for dit fælles album, bliver du nødt til at slette nogle billeder eller videoer, før du kan tilføje nye. Billeder og videoer, som du deler (og tilhørende kommentarer eller Synes godt om-tilkendegivelser) forbliver i iCloud, indtil du eller bidragyderen sletter dem manuelt, eller indtil du sletter det fælles album.

Billeder og videoer i dit Fælles album opbevares i iCloud, men de medregnes ikke i din iCloud-lagringsplads.

Oplysninger om produkter, der ikke er produceret af Apple, eller uafhængige websteder, der ikke styres eller testes af Apple, leveres uden Apples anbefaling eller godkendelse. Apple påtager sig intet ansvar, hvad angår valg, ydeevne eller brug af websteder eller produkter fra andre producenter. Apple giver ingen erklæringer med hensyn til nøjagtigheden eller pålideligheden af websteder fra andre producenter. Kontakt producenten for at få flere oplysninger.