Brug af Fælles album i Fotos

Fælles album giver dig mulighed for at dele billeder og videoer med præcis de mennesker, som du vælger – og de kan også tilføje deres egne billeder, videoer og kommentarer.

Sådan bruges Fælles album på Mac, iPhone og iPad

Med Fælles album vælger du de billeder, som du vil dele, og de mennesker, som du vil dele dem med. Med Delingsforslag kan du opnå en mere spontan deling med store øjeblikke, som Fotos vælger fra dit bibliotek .

Før du begynder

1. Opdater din iPhone, iPad og iPod touch til den nyeste version af iOS, din Mac til den nyeste version af macOS og dit Apple TV 4K eller Apple TV HD til den nyeste version af tvOS.
  2. Indstil iCloud på alle dine enheder.
  3. Sørg for, at du er logget på iCloud med samme Apple-id, som du bruger på alle de enheder, der skal bruges med Fælles album.
  4. Hvis du har en Windows-pc, skal du opdatere til Windows 7 eller nyere og downloade iCloud til Windows.

Sådan aktiverer du Fælles album

• På din iPhone, iPad eller iPod touch: Gå til Indstillinger > [dit navn] > iCloud > Fotos, og derefter aktivere Fælles Album.
  • På din Mac skal du vælge Apple-menuen () > Systemindstillinger. Vælg iCloud, klik på knappen Indstillinger ved siden af Fotos, og vælg derefter Fælles album.
  • På dit Apple TV: Gå til Indstillinger > iCloud > Indstillinger af iCloud Fotos, og aktiver Fælles album.
  • På din Windows-pc: Åbn iCloud til Windows, og vælg Fotos. Klik på knappen Indstillinger for at kontrollere, om Fælles album er aktiveret, og klik derefter på Anvend.

Hvis du bruger ældre versioner af iOS, iCloud til Windows, iPhoto eller Aperture, kan du stadig oprette og se Fælles album. I tidligere versioner af iOS, macOS, tvOS og iCloud til Windows hed Fælles album iCloud-fotodeling.

Brug af Fælles album

Brug appen Fotos til at oprette et Fælles album, der kun viser de billeder, du vælger. Du kan invitere op til 100 personer til at deltage, kommentere og endda tilføje deres eget indhold. Du kan derefter administrere dit Fælles album og permanent arkivere de billeder, som dine venner tilføjer.

Oprettelse af et nyt Fælles album

Sådan opretter du et nyt Fælles album på iPhone

1. Gå til fanen Album, og tryk på det blå plustegn..
  2. Tryk på Nyt fælles album.
  3. Navngiv det Fælles album, og tryk på Næste.
  4. Vælg de personer, som du vil invitere, fra dine kontakter, eller indtast en e-mailadresse eller et iMessage-telefonnummer.
  5. Tryk på Opret.

Inviter flere mennesker

Sådan inviterer du personer til et Fælles album på iPhone

Du kan endda dele album med venner og familie, der ikke bruger iCloud. Du skal blot åbne et Fælles album, som du har oprettet, gå til fanen Personer på din iOS-enhed eller klikke på symbolet Personer på din Mac og aktivere Offentligt websted. Dine billeder vises på et websted, som alle kan se i en opdateret webbrowser.

Sådan vælger du billeder, som skal føjes til et Fælles album på iPhone

Sådan tilføjes billeder og videoer

Du kan let føje fotos og videoer til et Fælles album ved at følge disse trin:

1. På fanen Fotos eller fra et album skal du trykke på Vælg og derefter vælge de fotos og videoer, som du vil dele.
  2. Gå til symbolet for Deling > Fælles album.
  3. Vælg det album, hvor billederne skal deles.

Hvis du har et Fælles album åbent, kan du også trykke på det blå plustegn for at vælge fotos og videoer, som skal tilføjes.

Når du tilføjer nye billeder, sendes der automatisk besked til de personer, som du deler albummet med. Kontroller, at Abonnenter må publicere er slået til, så de også kan tilføje billeder og videoer. Gå blot til fanen Personer i det fælles album på din iOS-enhed, eller klik på symbolet Personer på din Mac.

Kommenter og Synes godt om

Aktivitet i Fælles album på iPhone

Venner og familie, der er logget på iCloud, kan kommentere og Synes godt om billeder fra jeres fælles album. Du får automatisk besked, når der sker nyt i albummet, og de får også besked, når nogen skriver en kommentar. Læs mere om kommentarer i Fælles album.

Arkivering af fotos og videoer

Sådan vælger du billeder fra et Fælles album, som skal arkiveres på iPhone

Folk kan gemme billeder og videoer, som du deler med dem, i deres eget bibliotek. På din iPhone, iPad eller iPod touch: Tryk på fotoet eller videoen > symbol for deling > Arkiver billede eller Arkiver video. På din Mac: Vælg billedet eller videoen, Ctrl-klik derefter > Importer.

Slet fra et Fælles album

Hvis du er ejeren af et Fælles album, kan du slette alle billeder, videoer eller kommentarer fra albummet. Abonnenter kan kun slette det, som de selv har tilføjet. Når du sletter indhold, slettes det automatisk fra albummet på alle dine enheder og på abonnenternes enheder.

Alle billeder, som du har arkiveret eller downloadet fra et Fælles album til dit Fotos-bibliotek, bliver i dit bibliotek, selv om det Fælles album slettes eller personen, som oprettede det, ikke længere deler det.

Fjern abonnenter, eller slet et album

Når du har oprettet et Fælles album, er det dig, der bestemmer, hvem der har adgang til det. Du kan til hver en tid fjerne abonnenter eller slette albummet. Hvis du sletter et Fælles album, fjernes det automatisk fra alle dine enheder og fra abonnenternes enheder. Hvis Offentligt websted var aktiveret, fjernes det Fælles album også fra internettet.

Sådan fjernes en abonnent

1. Åbn det Fælles album.
  2. Gå til fanen Personer på din iOS-enhed, eller klik på symbolet Personer på din Mac.
  3. Vælg den abonnent, der skal fjernes.
  4. Vælg Fjern abonnent.

Sådan fjerner du et Fælles album

1. Åbn det Fælles album.
  2. Gå til fanen Personer på din iOS-enhed, eller klik på symbolet Personer på din Mac.
  3. Vælg Slet fælles album.

Understøttede arkivtyper i Fælles album

Fælles album understøtter de følgende billedformater:

• HEIF
  • JPEG
  • RAW*
  • PNG
  • GIF
  • TIFF

Fælles album understøtter også specialformater, der optages med din iPhone, f.eks. slowmotion, tidsforløb, Live Photos og videominder. Billeder, der optages med et almindeligt kamera, spejlreflekskameraer eller iOS-enheder, kan deles med en bredde på op til 2048 pixels. Panoramabilleder kan have en bredde på op til 5400 pixel. Du kan dele GIF-billeder, som er 100 MB eller mindre.

Fælles album understøtter følgende arkivtyper og -formater:

• HEVC
  • MP4
  • QuickTime
  • H.264
  • MPEG-4

Videoer kan vare op til 15 minutter og afspilles med en opløsning på op til 720p.

* Du kan ikke overføre RAW-billeder til Fælles album på din Windows-pc.

Lagringsgrænse for Fælles album

Et fælles album kan indehold op til 5000 billeder og videoer. Hvis du når grænsen for dit fælles album, skal du slette nogle billeder eller videoer, før du kan tilføje nye. Billeder og videoer, som du deler (og tilhørende kommentarer eller Synes godt om-tilkendegivelser), forbliver i iCloud, indtil du eller bidragyderen sletter dem manuelt, eller indtil du sletter det fælles album helt.

Billeder og videoer i dit fælles album opbevares i iCloud, men de medregnes ikke i din iCloud-lagringsplads.

Oplysninger om produkter, der ikke er fremstillet af Apple, eller selvstændige websteder, der ikke er styret eller testet af Apple, er ikke udtryk for anbefalinger eller godkendelser fra Apples side. Apple påtager sig intet ansvar med hensyn til udvalget af disse produkter, produkternes funktionsevne eller brugen af produkterne. Apple giver ingen garanti for, at indholdet på websteder, som Apple ikke står bag, er pålideligt og præcist. Det er forbundet med en naturlig risiko at bruge internettet. Kontakt producenten for at få yderligere oplysninger. Andre virksomheds- og produktnavne kan være varemærker tilhørende de respektive ejere.