Sådan bruges Apple-diagnosticering på din Mac-computer

Apple-diagnosticering tester din Mac-computer for hardwareproblemer og kommer med løsningsforslag.

Hvis du har isoleret et problem på din Mac-computer til et problem med hardwaren, kan du bruge Apple-diagnosticering til at finde ud af, hvilken hardwarekomponent, der skaber problemer. Apple-diagnosticering giver også løsningsforslag og hjælper med at kontakte Apple-support for at få hjælp.

Hvis din Mac-computer er fra efter juni 2013, skal du følge disse trin for at bruge Apple Hardware Test i stedet.

Sådan bruges Apple-diagnosticering

1. Afbryd alle eksterne enheder undtagen tastatur, mus, skærm, Ethernet-forbindelse (hvis aktuel) og strøm.
  2. Kontroller, at din Mac-computer står på en hård, plan, stabil flade med god ventilering.
  3. Luk din Mac.
  4. Tænd din Mac-computer, mens du holder D-tasten nede på tastaturet. Hold tasten nede, indtil der vises en skærm, hvor du skal vælge sprog. Når Apple-diagnosticering kender dit sprog, vises en statuslinje, der angiver, at kontrollen af Mac-computeren er i gang:
  5. Det tager 2 til 3 minutter at kontrollere din Mac-computer. Hvis der registreres problemer, kommer Apple-diagnosticering med løsningsforslag og referencekoder. Noter referencekoderne, før du fortsætter.
  6. Vælg mellem følgende muligheder:
    • Hvis du vil gentage testen, skal du klikke på "Run the test again" (kør testen igen) eller trykke på Kommando (⌘)-R.
    • Du kan få flere oplysninger, herunder detaljer om muligheder for service og support, ved at klikke på "Get started" (kom godt i gang) eller trykke på Kommando-G.
    • Hvis du vil genstarte din Mac-computer, skal du klikke på Start igen eller trykke på R.
    • Hvis du vil lukke ned, skal du klikke på Luk ned eller trykke på S.

Hvis du vælger at få flere oplysninger, starter din Mac-computer fra macOS-gendannelse og viser en webside, hvor du bliver bedt om at vælge land eller område. Klik på "Agree to send" (accepter at sende) for at sende serienummer og referencekoder til Apple. Følg vejledningen på skærmen om service og support. Når du er færdig, kan du vælge Start igen eller Luk ned i Apple-menuen.

Dette trin kræver internetforbindelse. Hvis du ikke har internetforbindelse, vises en side med oplysninger om, hvordan du opretter forbindelse.

Læs mere

Hvis Apple-diagnosticering ikke starter, når du holder D-tasten nede:

• Hvis du bruger en firmwareadgangskode, skal du slå den fra. Den kan slås til igen, når du har brugt Apple-diagnosticering.
  • Hold Alternativ-D nede ved starten for at forsøge at starte Apple-diagnosticering via internettet.