Wi-Fi-netværksroaming med 802.11k, 802.11r og 802.11v på iOS, iPadOS og macOS

Læs mere om, hvordan iOS, iPadOS og macOS forbedrer klientroaming ved hjælp af Wi-Fi-netværksstandarder.

iOS, iPadOS og macOS understøtter optimeret klientroaming på virksomhedens Wi-Fi-netværk. 802.11 Working Group-standarderne k og r gør det muligt for trådløse klienter at roame problemfrit mellem adgangspunkter inden for samme netværk.

802.11k

802.11k-standarden hjælper enheder med at søge hurtigere efter adgangspunkter i nærheden, der er tilgængelige som roamingmål, ved at oprette en optimeret liste over kanaler. Når signalstyrken på de aktuelle adgangspunkter bliver svagere, scanner enheden efter måladgangspunkter på baggrund af den pågældende liste.

802.11r

Når enheden roamer mellem adgangspunkter på samme netværk, bruger 802.11r en funktion, der kaldes Fast Basic Service Set Transition (FT), til at opnå hurtigere godkendelse. FT virker både med godkendelsesmetoden PSK (Pre-Shared Key) og 802.1X.

iOS 10 og nyere versioner og iPadOS og macOS 12 understøtter adaptive 802.11r på trådløse Cisco-netværk. Adaptive 802.11r understøtter FT uden brug for at aktivere 802.11r på det konfigurerede, trådløse Cisco-netværk. Understøttelse af adaptive 802.11r kræver, at Cisco-netværket skal bruge controller-kode version 8.3 eller nyere.

802.11v

iOS, iPadOS og macOS understøtter disse 802.11v-funktioner på visse enheder:

• Basic Service Set (BSS) til overgangsstyring
  • Disassociation Imminent
  • Directed Multicast Service (DMS)
  • BSS Max Idle Service

BSS-overgangsstyring med Disassociation Imminent gør det muligt for netværkets kontrollag at påvirke adfærden for klient-roaming ved at kommunikere belastningsoplysninger for adgangspunkter i nærheden. Enheden tager disse oplysninger med i betragtning ved valg af det bedst mulige roamingmål.

DMS optimerer transmissioner af multicast-trafik på trådløse netværk. Enheden bruger disse oplysninger til at forbedre multicast-kommunikation og forlænge batterilevetiden.

BSS Max Idle Service hjælper klienter og adgangspunkter med effektivt at beslutte, hvor længe de skal forblive tilknyttet, når der ikke transmitteres trafik. Enheden bruger disse oplysninger til at forlænge batterilevetiden.

Apps kører hurtigere, når du kombinerer den hurtigere søgning efter det bedste måladgangspunkt i 802.11k og 802.11v med den hurtigere tilknytning af adgangspunkter i FT, og du får en bedre Wi-Fi-oplevelse i iOS, iPadOS og macOS.

Tjek, om din enhed er kompatibel

De fleste producenter af Wi-Fi-netværkshardware understøtter 802.11k, 802.11v og 802.11r (FT). Du skal aktivere og konfigurere disse funktioner på Wi-Fi-routeren, inden netværket kan bruge dem. Indstillingen varierer fra produkt til produkt, så du skal se brugervejledningen til din Wi-Fi-router.

Listerne nedenfor viser, hvilke iOS-, iPadOS- og macOS-enheder, der understøtter 802.11k, 802.11r og 802.11v. For at bruge 802.11k og 802.11r skal du bruge iOS 6 eller nyere eller macOS 12 eller nyere. For at bruge 802.11v skal du bruge iOS 7 eller nyere eller macOS 12 eller nyere. For at bruge adaptiv 802.11r skal du bruge iOS 10 eller nyere eller macOS 12 eller nyere.

Understøttelse af macOS er begrænset til Mac-computere med Apple Silicon.

802.11k og r

• iPhone 4s og nyere
  • iPad Pro og nyere
  • iPad Air og nyere
  • iPad mini og nyere
  • iPad (3. generation) og nyere
  • iPod touch (5. generation) og nyere
  • Mac-computere med Apple Silicon

Adaptive 802.11r

• iPhone 6s og nyere
  • iPad Pro og nyere
  • iPad Air (3. generation) og nyere
  • iPad (5. generation) og nyere
  • iPod touch (7. generation)
  • Mac-computere med Apple Silicon

802.11v

• iPhone 5c, iPhone 5s og nyere
  • iPad Pro og nyere
  • iPad Air og nyere
  • iPad mini 2 og nyere
  • iPad (5. generation) og nyere
  • iPod touch (6. generation) og nyere
  • Mac-computere med Apple Silicon

Fungerer med 802.11w

iOS-, iPadOS- og macOS-understøttelse for 802.11k, 802.11r og 802.11v fungerer med netværk, der har Protected Management Frame (PMF) for 802.11w slået til.

PMKID-cachelagring

iOS, iPadOS og macOS understøtter også PMKID-cachelagring (Pairwise Master Key Identifier). Du kan bruge PMKID-cachelagring sammen med nogle typer producentudstyr for at forbedre roaming mellem adgangspunkterne. SKC (Sticky Key Caching) er en form for PMKID-cachelagring. SKC svarer ikke til og er ikke kompatibel med OKC (Opportunistic Key Caching).

Oplysninger om produkter, der ikke er produceret af Apple, eller uafhængige websteder, der ikke styres eller testes af Apple, leveres uden Apples anbefaling eller godkendelse. Apple påtager sig intet ansvar, hvad angår valg, ydeevne eller brug af websteder eller produkter fra andre producenter. Apple giver ingen erklæringer med hensyn til nøjagtigheden eller pålideligheden af websteder fra andre producenter. Kontakt producenten for at få flere oplysninger.