Wi-Fi-netværksroaming med 802.11k, 802.11r og 802.11v i iOS

Læs mere om, hvordan iOS forbedrer klient-roaming ved hjælp af Wi-Fi-netværksstandarder.

iOS understøtter optimeret klient-roaming på Wi-Fi-netværk i virksomheder. 802.11 Working Group-standarderne k og r gør det muligt for trådløse klienter at roame problemfrit mellem adgangspunkter inden for samme netværk.

802.11k

802.11k-standarden hjælper iOS med at levere hurtigere søgning til adgangspunkter i nærheden, der er tilgængelige som roaming-mål, ved at oprette en optimeret liste over kanaler. Når signalstyrken på de aktuelle adgangspunkter bliver svagere, scanner enheden efter måladgangspunkter på baggrund af den pågældende liste.

802.11r

Når iOS-enheden roamer mellem adgangspunkter på samme netværk, bruger 802.11r en funktion, der kaldes Fast Basic Service Set Transition (FT), til at opnå hurtigere godkendelse. FT virker både med godkendelsesmetoden PSK (Pre-Shared Key) og 802.1X.

iOS 10 og nyere understøtter adaptive 802.11r på trådløse Cisco-netværk. Adaptive 802.11r understøtter FT uden brug for at aktivere 802.11r på det konfigurerede, trådløse Cisco-netværk.

802.11v

iOS understøtter funktionen Basic Service Set (BSS) til overgangsstyring i 802.11v på visse enheder. BSS-overgangsstyring gør det muligt for netværkets kontrollag at påvirke adfærden for klient-roaming ved at kommunikere belastningsoplysninger for adgangspunkter i nærheden. iOS tager disse oplysninger med i betragtning ved valg af det bedst mulige roaming-mål.

Apps kører hurtigere, når du kombinerer 802.11k og den hurtigere søgning efter det bedste måladgangspunkt i 802.11v med den hurtigere tilknytning af adgangspunkter i FT, og du får en bedre Wi-Fi-oplevelse i iOS.

Læs mere

De fleste producenter af Wi-Fi-netværkshardware understøtter 802.11k, 802.11v og 802.11r (FT). Du skal aktivere og konfigurere disse funktioner på Wi-Fi-routeren, inden netværket kan bruge dem. Indstillingen varierer fra produkt til produkt, så du skal se brugervejledningen til din Wi-Fi-router.

På listen nedenfor vises iOS-enheder, der understøtter 802.11k, 802.11r og 802.11v. Enheden skal have iOS 6 eller nyere for at bruge 802.11k og 802.11r. Enheden skal have iOS 7 eller nyere for at bruge 802.11v. Enheden skal have iOS 10 eller nyere for at bruge 802.11r.

802.11k og r

• iPhone 4s og nyere
  • iPad Pro og nyere
  • iPad Air og nyere
  • iPad mini og nyere
  • iPad (3. generation) og nyere
  • iPod touch (5. generation) og nyere

Adaptive 802.11r

• iPhone 6s og nyere
  • iPad Pro og nyere
  • iPad (5. generation)
  • iPad (6. generation)

802.11v

• iPhone 5c, iPhone 5s og nyere
  • iPad Pro og nyere
  • iPad Air og nyere
  • iPad mini 2 og nyere
  • iPad (5. generation)
  • iPad (6. generation)
  • iPod touch (6. generation)

Alle iOS-enheder med iOS 5.1 og nyere versioner understøtter også PMKID-cachelagring (Pairwise Master Key Identifier). Du kan bruge PMKID-cachelagring sammen med nogle typer Cisco-udstyr for at forbedre roaming mellem adgangspunkterne. SKC (Sticky Key Caching) er en form for PMKID-cachelagring. SKC svarer ikke til og er ikke kompatibel med OKC (Opportunistic Key Caching).

Understøttelse af adaptive 802.11r kræver, at Cisco-netværket skal bruge controller-kode version 8.3 eller nyere.

Her kan du læse mere om roaming med iOS 8 og nyere. Læs mere om disse standarder på IEEE-webstedet:

Læs mere om, hvordan du kan identificere iOS-enhedsmodeller:

Oplysninger om produkter, der ikke er fremstillet af Apple, eller selvstændige websteder, der ikke er styret eller testet af Apple, er ikke udtryk for anbefalinger eller godkendelser fra Apples side. Apple påtager sig intet ansvar med hensyn til udvalget af disse produkter, produkternes funktionsevne eller brugen af produkterne. Apple giver ingen garanti for, at indholdet på websteder, som Apple ikke står bag, er pålideligt og præcist. Det er forbundet med en naturlig risiko at bruge internettet. Kontakt producenten for at få yderligere oplysninger. Andre virksomheds- og produktnavne kan være varemærker tilhørende de respektive ejere.