Sådan justerer du lysstyrken og farvetemperaturen på din iPhone, iPad eller iPod touch

Få mere at vide om, hvordan du justerer skærmens lysstyrke og farvetemperatur på din iPhone, iPad eller iPod touch.

Sådan justerer du lysstyrken i Kontrolcenter

Du kan hurtigt justere lysstyrken i Kontrolcenter på din iPhone eller iPad:

1. På iPhone X eller nyere eller en iPad med iOS 12 eller iPadOS skal du skubbe nedad fra øverste højre hjørne af skærmen. På iPhone 8 eller ældre eller på en iPod touch skal du skubbe opad fra bunden af skærmen.
  2. Træk lysstyrkebjælken op eller ned for at justere lysstyrken.

Læs mere om skærmen på iPhone X og nyere.

Sådan justerer du lysstyrken og farvetemperaturen i Indstillinger

1. Gå til Indstillinger > Skærm & lysstyrke.
  2. Træk mærket til højre eller venstre for at justere lysstyrken.

Herfra kan du slå Mørk tilstand til, som er udviklet til at gøre det mere behageligt for øjnene at kigge på skærmen. Mørk tilstand bruger et mørkt farveskema, der fungerer på hele systemet, herunder med de apps, der følger med din enhed og med mange apps fra andre producenter.

True Tone*, der som standard er slået til, bruger avancerede sensorer til at justere skærmens farve og intensitet ud fra det omgivende lys, så skærmens indhold ser mere naturligt ud.

Hvis du slår True Tone fra, holder skærmen farven og intensiteten konstant uanset ændringer i det omgivende lys.

Du kan også slå Night Shift til, så farverne på din skærm skifter til varmere farvetoner, og skærmen bliver behageligere for dine øjne. Hvis du vil justere farvetemperaturen, så den bliver varmere eller koldere, skal du gå til Indstillinger > Skærm & lysstyrke > Night Shift og bruge mærket for farvetemperatur.

Visse indstillinger for skærmtilgængelighed, herunder Inverter farver, Gråtoner og Forøg kontrast, slår muligvis True Tone fra.

Om lysstyrkeniveauer

iOS-enheder bruger en sensor til omgivende lys til at justere lysstyrkeniveauet i forhold til de aktuelle lysforhold. Sensoren mindsker lysstyrken på mørke steder og øger den i lyse omgivelser. Funktionen Automatisk lysstyrke er slået til som standard.

Når Automatisk lysstyrke er slået til, bemærker du måske, at lysstyrkemærket på din enhed bevæger sig, når lysforholdene ændrer sig.

Du kan slå Automatisk lysstyrke til og fra i Indstillinger > Tilgængelighed > Skærm & tekststørrelse. Du kan nulstille indstillingerne for automatisk lysstyrke ved at slå automatisk lysstyrke fra og til igen.

iPod touch understøtter ikke funktionen Automatisk lysstyrke.

Læs mere

* Du kan bruge True Tone med disse enheder: iPhone 8 og nyere, iPad Pro 12,9" (3. generation), iPad Pro 11", iPad Pro 12,9" (2. generation), iPad Pro 10,5", iPad Pro (9,7"), iPad Air (3. generation) og iPad mini (5. generation).