Sådan justerer du lysstyrken på din iPhone, iPad eller iPod touch

Lær, hvordan du justerer skærmens lysstyrke fra Kontrolcenter eller Indstillinger.

justere lysstyrken i kontrolcenter

Sådan justerer du lysstyrken i Kontrolcenter

Du kan hurtigt justere lysstyrken i Kontrolcenter:

1. På iPhone X og nyere eller på en iPad skal du stryge ned fra øverste højre hjørne af skærmen. På iPhone 8 eller nyere eller på en iPod touch skal du stryge op fra bunden af skærmen.
  2. Træk lysstyrkebjælken op eller ned for at justere lysstyrken.

Læs mere om skærmen på iPhone X og nyere.

justere lysstyrken i indstillinger

Sådan justerer du lysstyrken i Indstillinger

1. Gå til Indstillinger > Skærm & lysstyrke.
  2. Træk mærket til højre eller venstre for at justere lysstyrken.

Her kan du slå True Tone* til, der bruger avancerede sensorer på tværs af kanaler til at justere skærmens farve og intensitet på grundlag af det omgivende lys, så billederne ser mere naturlige ud.

Du kan også slå Night Shift til, så farverne på din skærm automatisk skifter til varmere farvetoner, så den bliver behageligere for dine øjne.

Visse indstillinger for skærmtilgængelighed, herunder Inverter farver, Gråtoner og Forøg kontrast, slår muligvis True Tone fra.

Om lysstyrkeniveauer

iOS-enheder bruger en sensor til omgivende lys til at justere lysstyrkeniveauet i forhold til de aktuelle lysforhold. Sensoren mindsker lysstyrken på mørke steder og øger den i lyse omgivelser. Funktionen Automatisk lysstyrke er slået til som standard.

Når Automatisk lysstyrke er slået til, bemærker du måske, at enhedens lysstyrkemærke bevæger sig, når lysforholdene ændrer sig.

I iOS 11 og nyere kan du slå Automatisk lysstyrke til og fra i Indstillinger > Generelt > Tilgængelighed > Tilpasning af skærm.

iPod touch understøtter ikke funktionen Automatisk lysstyrke.

Læs mere

* Du kan bruge True Tone sammen med følgende enheder: iPhone 8 og nyere, iPad Pro 12,9" (2. generation), iPad Pro 10,5" og iPad Pro (9,7").