Sikkerhed og anonymitet i iCloud

Apple tager datasikkerhed og beskyttelsen af dine personlige oplysninger meget alvorligt. iCloud er udviklet med sikkerhedsteknologi, som er standard i branchen, og der er implementeret strenge politikker for at beskytte dine oplysninger.

Datasikkerhed

iCloud beskytter dine oplysninger ved at kryptere dem, når de sendes over internettet, ved at arkivere dem i et krypteret format, når de opbevares på en server, og ved at bruge sikre koder til godkendelse. Det betyder, at dine oplysninger er beskyttet mod uautoriseret adgang, både mens de sendes til dine enheder, og når de er lagret i iCloud. iCloud bruger som minimum 128-bit AES-kryptering – det samme sikkerhedsniveau, der anvendes af store finansvirksomheder – og overdrager aldrig krypteringsnøglerne til andre.

Sikkerhed og iCloud-funktioner

Denne oversigt opsummerer, hvordan iCloud beskytter dine data, når du bruger opdaterede operativsystemer og opdateret software.

Data Kryptering Noter
Under overførsel På server
Kalendere Ja Ja Minimum 128-bit AES-kryptering
Kontakter Ja Ja
Bogmærker Ja Ja
Noter Ja Ja*
Påmindelser Ja Ja
Fotos Ja Ja
iCloud Drive Ja Ja
Sikkerhedskopiering Ja Ja
Find min iPhone Ja Ja
Find mine venner Ja Ja
iCloud-nøglering Ja Ja

Der bruges 256-bit AES-kryptering til at lagre og overføre adgangskoder og kreditkortoplysninger. Der anvendes desuden ECC (Elliptic Curve Cryptography) og Key Wrap-algoritmer.

iCloud.com Ja - Alle sessioner på iCloud.com er krypteret med SSL. Alle data, der er tilgængelige via iCloud.com, er krypteret på server som angivet i oversigten.
Tilbage til min Mac Ja - Tilbage til min Mac arkiverer ikke data i iCloud. Data, der modtages fra andre computere, krypteres med SSL under overførslen.
Mail Ja Nej

Al trafik mellem vores enheder og iCloud Mail krypteres med SSL. I henhold til branchens standardpraksis krypterer iCloud ikke data, der opbevares på IMAP-postservere. Alle Apples e-mailklienter understøtter valgfri S/MIME-kryptering.

*Kryptering er kun tilgængelig, når du bruger det nyeste iOS eller macOS og opgraderer appen Noter.

Brug af sikre koder til godkendelse

Når du opretter forbindelse til iCloud-tjenesterne med Apples indbyggede programmer (f.eks. Mail, Kontakter og Kalender i iOS eller macOS), sker godkendelsen ved hjælp af en sikker kode. Hvis du bruger sikre koder, behøver du ikke opbevare din iCloud-adgangskode på enheder og computere. Dit brugernavn og din adgangskode sendes over en krypteret SSL-forbindelse, også selvom du bruger et tredjepartsprogram til at få adgang til dine iCloud-data.

Sikre adgangskoder

Når du opretter et nyt Apple-id til brug sammen med iCloud, skal adgangskoden bestå af mindst otte tegn (et tal, et stort bogstav og et lille bogstav). Læs mere om at oprette en stærk adgangskode.

Tofaktorgodkendelse

Apple tilbyder en valgfri udvidelse af sikkerheden for dit Apple-id, som kaldes tofaktorgodkendelse. Med tofaktorgodkendelse er der kun adgang til din konto fra de enheder, du har godkendt, f.eks. din iPhone, iPad eller Mac-computer. Når du vil logge på en ny enhed med dit Apple-id for første gang, skal du derfor angive to slags oplysninger: din adgangskode og den sekscifrede bekræftelseskode, der automatisk vises på de enheder, du har godkendt.

Totrinsbekræftelse

Apple tilbyder en anden sikkerhedsfunktion for dit Apple-id, som kaldes totrinsbekræftelse. Ved brug af totrinsbekræftelse skal du bekræfte din identitet med en af dine enheder, før du kan foretage ændringer af oplysningerne på kontosiden for dit Apple-id, logge på iCloud på en ny enhed eller på iCloud.com eller foretage køb i iTunes Store, iBooks eller App Store fra en ny enhed.

Anonymitet

Det gennemsyrer hele Apple-virksomheden, at dine personlige oplysninger skal beskyttes. Vores anonymitetspolitik dækker, hvordan vi indsamler, bruger, videregiver, overfører og opbevarer dine oplysninger.

Ud over at overholde Apples anonymitetspolitik har Apple din fortrolighed for øje, når funktionerne i iCloud designes. Eksempel:

Find min iPhone

• Du skal indstille Find min iPhone, iPad og iPod touch i iOS-indstillingerne, før du kan finde din enhed.
  • Du skal indstille Find min Mac i Systemindstillinger, før du kan finde din Mac-computer.
  • Lokalitetsdata sendes kun fra din enhed, når du anmoder om enhedens lokalitet – de sendes eller registreres ikke på andre tidspunkter.
  • Data for enhedens sidst kendte position lagres på Apples servere i 24 timer, hvorefter de slettes permanent.
  • Mistet-data, der er arkiveret på den enhed, som er indstillet til Mistet, kan kun hentes af dig på anmodning.
  • Du bliver automatisk logget ud af programmet Find min iPhone (på enhed eller internettet) efter 15 minutters inaktivitet.
  • Ekstern lås gør det muligt at låse enhedens skærm, så andre ikke kan få adgang til dine data.
  • Ekstern sletning gør det muligt at slette dataene permanent fra enheden på en sikker måde.
  • Hvis du bruger Familiedeling, er det valgfrit, om du vil dele din enheds lokalitet med dine familiemedlemmer. Enhedens lokalitet deles ikke som standard.

Lokalitetsdeling

• iCloud gør det muligt at dele din lokalitet med venner og familie via appen Find mine venner eller den indbyggede app Beskeder i iOS 8 og nyere versioner.
  • Hvis nogen skal kunne se din lokalitet, skal du først give den pågældende person udtrykkelig tilladelse.
  • Din lokalitet sendes kun fra enheden, når en ven anmoder om at få vist din lokalitet, eller hvis du vælger at sende din aktuelle lokalitet i en besked – dataene sendes eller registreres ikke på andre tidspunkter.
  • Du kan skjule din position for alle dine venner når som helst med et enkelt tryk. Du kan deaktivere denne valgmulighed via en af følgende indstillinger:
    • Indstillinger > Anonymitet > Lokalitetstjenester > Del min lokalitet
    • Indstillinger > iCloud > Del min lokalitet
  • Data for den sidst kendte lokalitet lagres kun på Apples servere i to timer i et krypteret format, hvorefter de slettes permanent.
  • Hvis du bruger Familiedeling, er det valgfrit, om du vil dele din lokalitet med dine familiemedlemmer. Din lokalitet deles ikke som standard.
  • Du kan dele din lokalitet med dine venner og se dine venner på et kort, hvis du downloader den valgfrie og gratis app Find mine venner i App Store.

iCloud-nøglering

• Krypteringsnøgler til iCloud-nøglering oprettes på dine enheder, og Apple har ikke adgang til disse nøgler. Kun krypterede nøgleringsdata kommer gennem Apples servere, og Apple har ikke adgang til de nøgleoplysninger, der kan bruges til at dekryptere dataene.
  • Apple kan hverken se eller få adgang til indholdet i din iCloud-nøglering.
  • Kun enheder, som du har tillid til og godkender, kan bruges til at få adgang til din iCloud-nøglering.
  • Ved hjælp af de avancerede indstillinger kan du vælge en iCloud-sikkerhedskode, der er længere end fire cifre, eller få enheden til at generere en kode for dig.
  • Det er muligt at slå nøgleringsgendannelse fra, så iCloud-nøgleringen holdes opdateret på alle dine godkendte enheder, mens de krypterede data ikke lagres hos Apple og dermed ikke kan gendannes, hvis du mister alle dine enheder.

Fotos

• Du kan til enhver tid slette uønskede billeder fra iCloud-fotobibliotek eller Min fotostream.
  • Du kan til enhver tid slette uønskede billeder og videoer i dine delte album.
  • Du kan til enhver tid fjerne abonnenter fra delte album, som du selv har oprettet.
  • Hvis du bruger Familiedeling, føjes du automatisk til et album med iCloud-fotodeling med dine familiemedlemmer. Du bestemmer imidlertid selv, hvilke billeder, videoer og kommentarer, der skal deles. Intet deles automatisk som standard.