Sikkerhed og anonymitet i iCloud

Apple tager datasikkerhed og beskyttelsen af dine personlige oplysninger meget alvorligt. iCloud er udviklet med sikkerhedsteknologi, som er standard i branchen, og der er implementeret strenge politikker for at beskytte dine data.

Denne artikel beskriver, hvordan iCloud beskytter dine personlige oplysninger og data. Ud over denne artikel anbefales det, at du læser Apples Anonymitetspolitik, som også dækker iCloud.

Datasikkerhed

iCloud beskytter dine data ved at kryptere dem, når de sendes via internettet, og ved at arkivere dem i et krypteret format, når de opbevares på serveren (se oversigten nedenfor for at få flere oplysninger) og ved at bruge sikre koder til godkendelse. Det betyder, at dine data er beskyttet mod uautoriseret adgang, både mens de sendes til dine enheder, og når de er lagret i netskyen. iCloud bruger som minimum 128-bit AES-kryptering – det samme sikkerhedsniveau, der anvendes af store finansvirksomheder – og overdrager aldrig krypteringsnøglerne til andre.

Sikkerhed og iCloud-funktioner

Denne oversigt opsummerer, hvordan iCloud beskytter dine data, når du bruger opdaterede operativsystemer og opdateret software.

Data Kryptering Noter
Under overførsel På server
Kalendere Ja Ja Minimum 128-bit AES-kryptering
Kontakter Ja Ja
Bogmærker Ja Ja
Noter Ja Ja*
Påmindelser Ja Ja
Fotos Ja Ja
Dokumenter i netskyen Ja Ja
iCloud Drive Ja Ja
Sikkerhedskopi Ja Ja
Find min iPhone Ja Ja
Find mine venner Ja Ja
iCloud-nøglering Ja Ja

Der bruges 256-bit AES-kryptering til at lagre og overføre adgangskoder og kreditkortoplysninger. Der anvendes desuden ECC (Elliptic Curve Cryptography) og Key Wrap-algoritmer.

iCloud.com Ja - Alle sessioner på iCloud.com er krypteret med SSL. Alle data, som der er adgang til via iCloud.com, er krypteret på serverniveau som vist i denne oversigt.
Tilbage til min Mac Ja - Tilbage til min Mac arkiverer ikke data i iCloud. Data, der modtages fra andre computere, krypteres med SSL under overførslen.
iTunes i netskyen Ja - Købte eller matchede musikarkiver krypteres ikke på serverniveau, da de ikke indeholder personlige oplysninger.
Mail Ja Nej

Al trafik mellem dine enheder og iCloud Mail krypteres med SSL. I henhold til branchens standardpraksis krypterer iCloud ikke data, der arkiveres på IMAP-postservere. Alle Apples e-mailklienter understøtter valgfri S/MIME-kryptering.

*Kryptering er kun mulig, når du opgraderer dine noter med iOS 9 eller en nyere version eller OS X El Capitan.

Brug af sikre koder til godkendelse

Når du opretter forbindelse til iCloud-tjenesterne med Apples indbyggede programmer (f.eks. Mail, Kontakter og Kalender i iOS eller OS X), sker godkendelsen med en sikker kode. Hvis du bruger sikre koder, behøver du ikke arkivere din iCloud-adgangskode på enheder og computere. Dit brugernavn og din adgangskode sendes over en krypteret SSL-forbindelse, også selvom du bruger et tredjepartsprogram til at få adgang til dine iCloud-data.

Stærke adgangskoder

Når du opretter et nyt Apple-id til brug sammen med iCloud, skal adgangskoden bestå af mindst otte tegn (et tal, et stort bogstav og et lille bogstav). Brug af en sikker adgangskode er det bedste, du kan gøre for at holde dine data sikre. Læs mere om at oprette en stærk adgangskode.

Totrinsbekræftelse

Apple tilbyder en ekstra forbedring af sikkerheden ved dit Apple-id i form af totrinsbekræftelse. Totrinsbekræftelse kræver, at du bekræfter din identitet via en af dine enheder, før du kan få lov til at ændre kontooplysninger på Mit Apple-id, logge på iCloud på en ny enhed eller på iCloud.com eller foretage køb i iTunes, iBooks eller App Store fra en ny enhed. Læs mere om totrinsbekræftelse.

Anonymitet

Det gennemsyrer hele Apple-virksomheden, at dine personlige oplysninger skal beskyttes. Vores Anonymitetspolitik omfatter retningslinjer for indsamling, brug, udlevering, overførsel og arkivering af dine oplysninger.

Ud over at være i overensstemmelse med Apples Anonymitetspolitik, udvikler Apple også iCloud-funktioner med henblik på at beskytte dine personlige oplysninger. Eksempel:

Find min iPhone

• Før du kan finde din enhed, skal du have indstillet Find min iPhone, iPad eller iPod touch i iOS-indstillingerne.
  • Før du kan finde din Mac-computer, skal du have indstillet Find min Mac i systemindstillingerne i OS X.
  • Lokalitetsdata sendes kun fra din enhed, når du anmoder om enhedens lokalitet – de sendes eller registreres ikke på andre tidspunkter.
  • Data for enhedens sidst kendte position lagres på Apples servere i 24 timer, hvorefter de slettes permanent.
  • Data fra Mistet arkiveres på den enhed, der er indstillet til Mistet, og kan kun hentes af dig på anmodning.
  • Du bliver automatisk logget af programmet Find min iPhone (på en enhed eller internettet) efter 15 minutters inaktivitet.
  • Ekstern lås gør det muligt at låse enhedens skærm, så andre ikke kan få adgang til dine data.
  • Ekstern sletning gør det muligt at slette dine data permanent og sikkert på en enhed.
  • Hvis du bruger Familiedeling, er det valgfrit, om du vil dele din enheds lokalitet med dine familiemedlemmer. Enhedens lokalitet deles ikke som standard.

Læs mere om Find min iPhone.

Lokalitetsdeling

• iCloud gør det muligt at dele din lokalitet med venner og familie via appen Find mine venner eller den indbyggede app Beskeder i iOS 8.
  • Hvis nogen skal kunne se din lokalitet, skal du først give den pågældende person udtrykkelig tilladelse.
  • Din lokalitet sendes kun fra enheden, når en ven anmoder om at få vist din lokalitet, eller hvis du vælger at sende din aktuelle lokalitet i en besked – dataene sendes eller registreres ikke på andre tidspunkter.
  • Du kan skjule din position for alle dine venner når som helst med et enkelt tryk. Du kan slå muligheden fra via en af disse indstillinger:
    • Indstillinger > Anonymitet > Lokalitetstjenester > Del min lokalitet
    • Indstillinger > iCloud > Del min lokalitet
  • Data for den sidst kendte position lagres kun på Apples servere i to timer i et krypteret format, hvorefter de slettes permanent.
  • Hvis du bruger Familiedeling, er det valgfrit, om du vil dele din lokalitet med familiemedlemmerne. Din lokalitet deles ikke som standard.
  • Du kan dele din lokalitet med dine venner og se dine venner på et kort, hvis du downloader den valgfrie og gratis app Find mine venner i App Store.

Læs mere om Find mine venner.

iCloud-nøglering

• Krypteringsnøglerne i iCloud-nøglering oprettes på enheden, og Apple har ikke adgang til nøglerne. Kun krypterede nøgleringsdata sendes via Apples servere, og Apple har ikke adgang til de nøgleoplysninger, der kan bruges til at dekryptere dataene.
  • Apple kan ikke se eller få adgang til indholdet i din iCloud-nøglering.
  • Kun enheder, som du har tillid til og har godkendt, kan bruges til at få adgang til din iCloud-nøglering.
  • Ved hjælp af de avancerede indstillinger kan du vælge en iCloud-sikkerhedskode, der er længere end fire cifre, eller få enheden til at generere en kode for dig.
  • Det er muligt at slå nøgleringsgendannelse fra, så iCloud-nøgleringen holdes opdateret på alle dine godkendte enheder, mens de krypterede data ikke lagres hos Apple og dermed ikke kan gendannes, hvis du mister alle dine enheder.

Fotos

• Du kan til enhver tid slette uønskede billeder fra iCloud-fotobibliotek eller Min fotostream.
  • Du kan til enhver tid slette uønskede billeder og videoer i dine fælles album.
  • Du kan til enhver tid fjerne abonnenter fra fælles album, som du selv har oprettet.
  • Hvis du bruger Familiedeling, føjes du automatisk til et fælles album i iCloud-fotodeling sammen med dine familiemedlemmer. Du bestemmer imidlertid selv, hvilke billeder, videoer og kommentarer, der skal deles. Intet deles automatisk som standard.

Læs mere om iCloud-fotobibliotekiCloud-fotodeling og Min fotostream.
Sidst ændret: