Administrer webadgang til dine iCloud-data

Fra og med iOS 16.2, iPadOS 16.2 og macOS 13.1 kan du vælge at slå webadgang til dine iCloud-data fra.

Du kan få adgang til de data, du gemmer i iCloud på nettet på iCloud.com. For yderligere sikkerhed og for at give dig mere kontrol over dine personlige data kan du vælge at slå webadgang til dine iCloud-data fra, så dine data kun er tilgængelige på dine betroede enheder.

Når webadgang er slået fra, kan dine iCloud-data, der normalt er tilgængelige på nettet på iCloud.com – såsom mail, kontakter, kalender, billeder, noter, påmindelser, arkiver og dokumenter – kun tilgås på din betroede enhed.

Hvis du slår Avanceret databeskyttelse til iCloud til, slås webadgang via iCloud.com automatisk fra. Du kan dog vælge at slå webadgang til igen og bruge dine betroede enheder til at tillade midlertidig adgang til dine data.

Sådan administrerer du webadgang til dine iCloud-data

Du kan administrere iCloud.com webadgang i iCloud-indstillinger (kræver iOS 16.2 eller nyere, iPadOS 16.2 eller nyere eller macOS 13.1 eller nyere).

På iPhone eller iPad

1. Åbn appen Indstillinger.

2. Tryk på dit navn, og tryk derefter på iCloud.

3. Tryk for at slå Få adgang til iCloud-data på nettet til eller fra.

På Mac

1. Vælg Apple-menuen  > Systemindstillinger.

2. Klik på dit navn, og klik derefter på iCloud.

3. Klik for at slå Få adgang til iCloud-data på nettet til eller fra.

Når du slår Få adgang til iCloud-data på nettet fra og derefter logger ind på iCloud.com, ser du en advarsel, der bekræfter, at webadgang til iCloud-data er slået fra, og at du ikke kan få adgang til dine data. Du kan slå webadgang til igen ved at vælge linket "Administrer på enhed", der vises på iCloud.com, og følge vejledningen på en af dine godkendte enheder.

Webadgang og Avanceret databeskyttelse til iCloud

Hvis du slår Avanceret databeskyttelse til iCloud til, slås webadgang til dine data på iCloud.com automatisk fra for at sikre, at dine data kun er tilgængelige på dine betroede enheder. Hvis du gerne vil have adgang til dine data på iCloud.com, skal du først slå webadgang til. Hver gang du så vil have adgang til dine iCloud-data, skal du bruge en af dine betroede enheder til at godkende midlertidig adgang.

Sådan får du adgang til dine iCloud-data på nettet:

1. Slå Få adgang til iCloud-data på nettet til.

2. Log ind på iCloud.com ved hjælp af dit Apple-id og din adgangskode.

3. Brug din betroede enhed til at godkende midlertidig adgang til dine data.

Når du har godkendt adgang fra din betroede enhed, har du adgang til dine data på iCloud.com. I den næste time giver din enhed godkendelse, hver gang du får adgang til en ny kategori af data – såsom billeder, noter eller arkiver. Når din enhed giver adgang til en ny kategori, får du en notifikation.

Efter en time skal du godkende fra din betroede enhed igen for at få adgang til en ny kategori af data. Når du først har adgang til en kategori af data, kan du tilgå den, indtil du logger ud af iCloud.com eller lukker browsersessionen.

Nogle data er ikke tilgængelige på iCloud.com, såsom sundhedsdata og adgangskoder i iCloud-nøglering.

Webadgang og privacy.apple.com

Når webadgang til iCloud-data slås fra, begrænses også de data, du kan modtage ved hjælp af Apples værktøjer til at håndtere data og anonymitetprivacy.apple.com. Dine iCloud-data vises ikke på din liste over tilgængelige data – som omfatter mail, kontakter, kalender, billeder, noter, påmindelser, arkiver og dokumenter. For at anmode om disse data skal du først slå webadgang til igen.

Hvis du har slået Avanceret databeskyttelse til iCloud til, er Apple derudover ikke i stand til at få adgang til eller levere kopier af iCloud-data, der er beskyttet ved hjælp af end-to-end-kryptering, uanset om du tillader webadgang eller ej. Disse specifikke datakategorier er opført i artiklen Oversigt over sikkerheden for iCloud-data.

Visse personlige data, som Apple gemmer, og som er knyttet til dit Apple-id – herunder oplysninger om Apple-id, transaktionshistorik, supporthistorik med mere – er stadig tilgængelige for dig via privacy.apple.com, uanset dine indstillinger for webadgang eller databeskyttelse.