Hvis din iPhone, iPad eller iPod touch bliver for varm eller for kold

Læs mere om driftstemperaturer og temperaturstyring for iPhone, iPad og iPod touch (4. generation og nyere versioner).

Det anbefales at bruge iOS- og iPadOS-enheder ved en omgivelsestemperatur på mellem 0 og 35 ºC. Ved lave og høje temperaturforhold kan enheden ændre funktion i forsøg på at regulere temperaturen. Hvis iOS- eller iPadOS-enheden bruges i meget varme omgivelser, kan det forkorte batteritiden permanent.

Opbevar din enhed ved en temperatur på mellem -20 og 45 ºC. Undgå at efterlade din enhed i bilen, da temperaturen kan blive meget høj i parkerede biler.

Din enhed kan blive varm

Enheden kan føles varmere, når du:

• Indstiller din enhed første gang
  • Gendanner fra en sikkerhedskopi
  • Oplader din enhed trådløst
  • Bruger grafik- eller processorkrævende apps, spil eller funktioner, herunder Augmented Reality-apps
  • Streamer video i høj opløsning

Dette er normalt, og enhedens temperatur normaliseres, når processen eller aktiviteten afsluttes. Hvis der ikke vises en temperaturadvarsel på din enhed, kan du fortsætte med at bruge enheden.

Hvis enheden bliver for varm

iOS- og iPadOS-enheder har indbygget beskyttelse, der forhindrer overophedning. Hvis temperaturen i din enhed overskrider den normale driftstemperatur, forsøger enheden at regulere temperaturen for at beskytte de interne komponenter. Du bør undgå følgende situationer og aktiviteter ved høj omgivelsestemperatur, da de kan påvirke enhedens ydeevne og funktion:

• Undgå at efterlade din enhed i en bil på varme dage.
  • Undgå at efterlade din enhed i direkte sollys i længere tid.
  • Undgå at bruge visse funktioner i længere tid i varme omgivelser eller direkte sollys, f.eks. GPS-sporing eller -navigation i en bil, brug af et grafikkrævende spil eller brug af apps med Augmented Reality.

Hvis temperaturen i enheden overskrider den normale driftstemperatur, kan du opleve følgende ændringer.

• Opladning, herunder trådløs opladning, er langsom eller standser.
  • Skærmens lysstyrke dæmpes, eller skærmen bliver sort.
  • Mobilradio skifter til lavt strømforbrug. Signalet kan muligvis blive svagere i denne periode.
  • Blitzen på kameraet er midlertidigt slået fra.
  • Ydeevnen bliver forringet ved brug af apps eller funktioner, der er grafikkrævende eller bruger Augmented Reality.

Desuden kan du få vist følgende advarsel på din enhed, når du navigerer, hvorefter skærmen slukkes: "Temperatur: iPhone skal køles af". Du kan stadig høre trinvise rutevejledninger fra navigationen. Når du nærmer dig et sving, kommer der kortvarigt lys i skærmen, så du kan komme gennem svinget.

Hvis din enhed bliver for kold

Hvis en iOS- eller iPadOS-enhed bruges under meget kolde forhold, der ligger under den normale driftstemperatur, kan det reducere batteritiden midlertidigt, og det kan også medføre, at enheden slukker. Batteritiden normaliseres, når du igen bruger din enhed ved en højere omgivelsestemperatur.

Din iOS- eller iPadOS-enhed oplader muligvis ikke, eller opladningen stopper, hvis enheden bliver for kold.

Hvis der vises en temperaturadvarsel på skærmen

Hvis din enheds temperatur overstiger en bestemt grænse, vises der en temperaturadvarsel på skærmen i stil med følgende:

Billede, der viser en temperaturadvarsel.

Der kan muligvis stadig foretages nødopkald på en iPhone, der viser denne besked.

Hvis du vil kunne bruge din enhed igen hurtigst muligt, skal du slukke den, finde et køligere sted (uden direkte sollys) og lade den køle af.

Hvis du ser notifikationen Gendannelse sat på pause

Hvis din enhed overskrider en vis temperaturgrænse under gendannelse fra en iCloud-sikkerhedskopi, kan din gendannelse blive midlertidigt afbrudt. Du ser meddelelsen: "Gendannelse sat på pause. Gendannelse fra iCloud genoptages, når denne [enhed] er kølet af."

Denne afbrydelse holder din enhed inden for en acceptabel driftstemperatur. Din gendannelse genoptages, når enheden er kølet af.

Om sikkerhedsstandarder

iOS- og iPadOS-enheder overholder sikkerhedsstandarderne IEC 60950-1 og IEC 62368-1 for Safety of Information Technology Equipment (Informationsteknologisk udstyr – Sikkerhed). Sikkerhedsstandarderne gælder i mange lande og områder:

• UL 60950-1 i USA
  • CSA 60950-01 i Canada
  • EN60950-1 i Europa
  • AS/NZS 60950:1 i Australien og New Zealand.