Acceptable driftstemperaturer for iPhone, iPad og iPod touch

Læs mere om driftstemperaturer og temperaturstyring for iPhone, iPad og iPod touch (4. generation og nyere versioner).

Det anbefales at bruge iOS-enheder ved temperaturer på mellem 0 og 35 ºC. Lave og høje temperaturer kan få enheden til at ændre funktion i forsøg på at regulere sin temperatur. Hvis iOS-enheden bruges under meget kolde forhold uden for driftstemperaturen, kan det reducere batteritiden midlertidigt, og det kan også ske, at enheden slukker. Batterilevetiden normaliseres, når du igen bruger enheden ved højere omgivelsestemperaturer. Hvis iOS-enheden bruges i meget varme omgivelser, kan det forkorte batterilevetiden permanent.

Enheden skal opbevares mellem -20 º og 45 ºC. Enheden må ikke efterlades i bilen, da temperaturen i parkerede biler kan blive meget høj.

Enheden kan blive varm

Enheden kan blive varm, når du bruger den eller oplader batteriet. I følgende situationer kan enheden føles varmere:

• Første gang du indstiller enheden.
  • Når du gendanner fra en sikkerhedskopi.
  • Når apps indekseres eller analyserer data igen, f.eks. når Fotos mærker ansigter, steder eller nøgleord efter en softwareopdatering.
  • Når du bruger grafikkrævende apps eller funktioner eller Augmented Reality.

Disse situationer er normale, og enhedens temperatur normaliseres, når handlingen er udført.

Følgende situationer og aktiviteter i varme omgivelser kan medføre ændringer af enhedens ydeevne og funktion:

• Enheden efterlades i en bil på en varm dag.
  • Enheden ligger i direkte sollys i længere tid.
  • Brug af bestemte funktioner i varme omgivelser eller direkte sollys i længere tid, f.eks. GPS-sporing eller -navigation i en bil, brug af et grafikkrævende spil eller brug af apps med Augmented Reality.

Hvis enheden bliver for varm

Hvis temperaturen i enheden overskrider den normale driftstemperatur, forsøger enheden at regulere temperaturen for at beskytte de interne komponenter. Hvis dette sker, vil du muligvis bemærke disse ændringer:

• Opladning, herunder trådløs opladning, er langsom eller standser.
  • Skærmens lysstyrke dæmpes, eller skærmen bliver sort.
  • Mobilradio skifter til lavt strømforbrug. Signalet kan muligvis blive svagere i denne periode.
  • Blitzen på kameraet er midlertidigt slået fra.
  • Ydeevnen bliver langsommere med grafikkrævende apps eller funktioner eller med Augmented Reality.

Hvis du navigerer, kan følgende advarsel desuden vises på enheden, hvorefter skærmen slukkes: "Temperatur: iPhone skal køles af". Du kan stadig høre trinvise rutevejledninger fra navigationen. Når du nærmer dig et sving, kommer der kortvarigt lys i skærmen, så du kan komme gennem svinget.

Hvis der vises en temperaturadvarsel på skærmen

Hvis enhedens temperatur overstiger en bestemt grænse, vises en temperaturadvarsel på skærmen i stil med følgende:

Der kan muligvis stadig foretages nødopkald på en iPhone, der viser denne besked.

For hurtigst muligt at kunne bruge enheden igen skal du slukke den, finde et køligere sted og lade enheden køle af.

Om sikkerhedsstandarden

iOS-enheder er i overensstemmelse med sikkerhedsstandarden for Safety of Information Technology Equipment, IEC 60950-1 (Informationsteknologisk udstyr – Sikkerhed), 2005 + A1: 2012. Sikkerhedsstandarden er indført i mange lande og områder:

• UL 60950-1 i USA
  • CSA 60950-01 i Canada
  • EN60950-1 i Europa
  • AS/NZS 60950:1 i Australien og New Zealand.