Om batteriet og ydeevnen for iPhone 11 og nyere

Læs om det indbyggede software- og hardwaresystem, som iPhone 11-modeller og nyere bruger for at reducere påvirkninger af ydeevnen, efterhånden som dit batteri når en høj kemisk alder.

Det indbyggede software- og hardwaresystem er automatisk, altid slået til og designet til at levere den bedst mulige ydeevne i takt med, at batteriet med tiden bliver ældre. Strømbehovet i iPhone 11-modeller og nyere overvåges dynamisk, og ydeevnen styres, så den kan imødekomme dette behov i realtid. Systemet gør det muligt for din iPhone at reducere påvirkninger af ydeevnen, efterhånden som batteriet bliver ældre.

Om ydeevnen, når batterier bliver ældre

Selv om påvirkninger af ydeevnen reduceres så meget som muligt, kan et ældre batteri stadig føre til en – muligvis midlertidig – forringelse af ydeevnen. Afhængigt af batteriets tilstand og de opgaver, som din iPhone skal håndtere, kan apps f.eks. være længere om at starte, billedfrekvensen kan blive lavere, hastigheden for trådløse data kan reduceres, baggrundslyset kan blive svagere eller lydstyrken i højtalerne kan reduceres.

Kontroller batteritilstanden på din iPhone 11-, 12-, 13- eller 14-model

Alle genopladelige batterier er forbrugsstoffer og har en begrænset levetid – i sidste ende falder deres kapacitet og ydeevne til et niveau, der kræver, at de udskiftes. Du kan læse mere om batteritilstanden på din iPhone, og om det anbefales, at du udskifter dit batteri, ved at gå til Indstillinger > Batteri > Batteritilstand og opladning.

Skærmbillede af indstillinger for batteritilstand

Få oplysninger om batteri på iPhone 15-modeller

Med iPhone 15-modeller med iOS 17.4 og nyere versioner kan du se batteritilstanden, hvornår batteriet blev fremstillet, hvornår det blev brugt første gang, antallet af cyklusser og om det anbefales at udskifte batteriet. Gå til Indstillinger > Batteri > Batteritilstand.

Alt-tekst til billede

Læs mere

* Når du bruger din iPhone, går batteriet gennem opladningscyklusser. Du gennemfører én opladningscyklus, når du har brugt en mængde, der repræsenterer 100 procent af dit batteris kapacitet. En komplet opladningscyklus normaliseres mellem 80 procent og 100 procent af den oprindelige kapacitet for at tage højde for forventet reduceret batterikapacitet over tid.