Sådan opgraderer du til macOS Catalina

Læs mere om, hvordan du downloader og installerer macOS Catalina, den seneste version af Mac-operativsystemet.

macOS Catalina giver dig mere af alt det, du elsker ved Mac. Oplev musik, tv og podcasts i tre helt nye Mac-apps. Brug dine foretrukne iPad-apps på din Mac. Udvid dit arbejdsområde, og giv frit løb for kreativiteten med iPad og Apple Pencil. Og opdag smarte nye funktioner i de apps, du bruger hver dag. Nu kan du tage alt det, du gør, til et helt nyt niveau.

Tjek, om din enhed er kompatibel

Hvis du bruger en af disse computere med OS X Mavericks eller en nyere version,* kan du installere macOS Catalina. Din Mac skal også have mindst 4 GB hukommelse og 12,5 GB ledig lagringsplads eller op til 18,5 GB lagringsplads, når du opgraderer fra OS X Yosemite eller en tidligere version.

MacBook fra 2015 eller en nyere model
MacBook Air fra 2012 eller en nyere model
MacBook Pro fra 2012 eller en nyere model
Mac mini fra 2012 eller en nyere model
iMac fra 2012 eller en nyere model
iMac Pro (alle modeller)
Mac Pro fra 2013 eller en nyere model

* Hvis du vil opgradere fra Lion eller Mountain Lion, skal du først opgradere til El Capitan og derefter opgradere til Catalina. Du kan få oplysninger om din version af macOS, Mac-model, hukommelse og lagringsplads ved at vælge Om denne Mac i Apple-menuen . Hvis din Mac ikke er kompatibel med macOS Catalina, giver installeringsprogrammet dig besked. Se hele listen over kompatible computere.

Oprettelse af en sikkerhedskopi

Det er en god idé, at du sikkerhedskopierer din Mac, inden du installerer opdateringer. Time Machine gør det nemt, og der findes også andre metoder til sikkerhedskopiering. Læs mere om, hvordan du sikkerhedskopierer din Mac.

Opret forbindelse

Det tager noget tid at downloade og installere macOS, så sørg for, at du har en stabil internetforbindelse. Hvis du bruger en bærbar Mac-computer, skal du tilslutte den en strømforsyning.

Download macOS Catalina

Hvis du bruger macOS Mojave, skal du hente macOS Catalina via Softwareopdatering: Vælg Apple-menuen  > Systemindstillinger, og klik på Softwareopdatering.

Eller brug dette link til at åbne macOS Catalina-siden i App Store: Hent macOS Catalina. Klik på knappen Hent eller iCloud-symbolet for download.

Begynd installationen

Efter overførslen åbnes installeringsprogrammet automatisk.

Klik på Fortsæt, og følg vejledningen på skærmen. Det letteste kan være at starte installationen om aftenen, så den kan stå og køre færdig hen over natten.

Hvis installeringsprogrammet beder om tilladelse til at installere et hjælpeværktøj, skal du indtaste administratorens navn og adgangskode, som du bruger til at logge ind på din Mac, og derefter klikke på Tilføj hjælpeværktøj.

Lad installationen blive færdig

Lad installationen blive færdig uden at sætte din Mac på vågeblus eller lukke låget. Din Mac kan genstarte, vise en statuslinje eller vise tom skærm adskillige gange, mens den installerer både macOS og relaterede opdateringer af din Mac-firmware.

Hold dig opdateret

Når du har installeret macOS Catalina, får du besked, når der findes opdateringer til macOS Catalina. Du kan også bruge Softwareopdatering til at kontrollere, om der er opdateringer: Vælg Apple-menuen  > Systemindstillinger, og klik på Softwareopdatering.

Du kan også hente macOS Catalina automatisk

Hvis du bruger OS X El Capitan v10.11.5 eller en nyere version, og dine indstillinger for App Store eller Softwareopdatering er indstillet til at downloade nye tilgængelige opdateringer, downloades macOS Catalina i baggrunden, hvilket gør det endnu lettere at opgradere. Du får en meddelelse, når macOS Catalina er klar til at blive installeret. Klik på Installer for at komme i gang, eller afvis meddelelsen for at installere senere. Når du er klar til at installere, skal du blot åbne arkivet med navnet Install macOS Catalina, der ligger i mappen Programmer.