Opgradering til macOS Mojave

Læs mere om, hvordan du downloader og installerer macOS Mojave, den seneste version af Mac-operativsystemet.

Når du opgraderer til macOS Mojave, får du et udvalg af nye funktioner, der er inspireret af de mest krævende brugere, men designet til alle. Hold bedre fokus på dit arbejde i Mørk tilstand. Organiser automatisk dine arkiver ved hjælp af Stakke. Tag flere slags skærmbilleder nemt og hurtigt. Prøv fire smarte indbyggede apps, og opdag endnu mere i App Store, der har fået nyt design. Nu kan du få endnu mere ud af hvert klik. Og det bedste af det hele er, at det både er nemt og gratis at opgradere.

Tjek, om din enhed er kompatibel

Du kan opgradere til macOS Mojave fra OS X Mountain Lion eller en nyere version på følgende Mac-modeller. Din Mac skal også have mindst 2 GB hukommelse og 12,5 GB ledig lagringsplads eller op til 18,5 GB lagringsplads, når du opgraderer fra OS X Yosemite eller en tidligere version.

MacBook fra primo 2015 eller en nyere model
MacBook Air fra medio 2012 eller en nyere model
MacBook Pro fra medio 2012 eller en nyere model
Mac mini fra ultimo 2012 eller en nyere model
iMac fra ultimo 2012 eller en nyere model
iMac Pro (alle modeller)
Mac Pro fra ultimo 2013 samt modeller fra medio 2010 eller medio 2012 med et anbefalet Metal-kompatibelt grafikkort.

Du kan få oplysninger om din Mac-model, hukommelse, lagringsplads og version af macOS ved at vælge Om denne Mac i Apple-menuen (). Hvis din Mac ikke er kompatibel med macOS Mojave, giver installeringsprogrammet dig besked.

Oprettelse af en sikkerhedskopi

Det er en god idé, at du sikkerhedskopierer din Mac, inden du installerer opdateringer. Time Machine gør det nemt, og der findes også andre metoder til sikkerhedskopiering. Læs mere om, hvordan du sikkerhedskopierer din Mac.

Opret forbindelse

Det tager noget tid at downloade og installere macOS, så sørg for, at du har en stabil internetforbindelse. Hvis du bruger en bærbar Mac-computer, skal du tilslutte den en strømforsyning.

Download af macOS Mojave

Brug dette link til at åbne siden for macOS Mojave i App Store: Hent macOS Mojave. Klik derefter på knappen Hent for at downloade.

Begynd installationen

Efter overførslen åbnes installeringsprogrammet automatisk.

Klik på Fortsæt, og følg vejledningen på skærmen. Det letteste kan være at starte installationen om aftenen, så den kan stå og køre færdig hen over natten.

Hvis installeringsprogrammet beder om tilladelse til at installere et hjælpeværktøj, skal du indtaste administratorens navn og adgangskode, som du bruger til at logge ind på din Mac, og derefter klikke på Tilføj hjælpeværktøj.

Installeringsvindue for macOS Mojave

Lad installationen blive færdig

Lad installationen blive færdig uden at sætte din Mac på vågeblus eller lukke låget. Din Mac kan genstarte, vise en statuslinje eller vise tom skærm adskillige gange, mens den installerer både macOS og relaterede opdateringer af din Mac-firmware.

Hold dig opdateret

Når du har installeret macOS Mojave, får du besked, når der er opdateringer til macOS Mojave. Du kan også søge manuelt efter opdateringer. Læs mere om, hvordan du holder macOS Mojave opdateret.

Du kan også hente macOS Mojave automatisk

Hvis du bruger OS X El Capitan v10.11.5 eller en nyere version, og dine indstillinger for App Store er indstillet til at downloade nye tilgængelige opdateringer, downloades Mojave i baggrunden, hvilket gør det endnu lettere at opgradere. Du får en meddelelse, når Mojave er klar til at blive installeret. Klik på Installer for at starte.

Du kan også afvise meddelelsen for at installere Mojave senere. Når du er klar til at installere, skal du blot åbne arkivet med navnet Install macOS Mojave, der ligger i mappen Programmer. Du kan også slette installeringsprogrammet ved at trække det til papirkurven.