Sådan opgraderer du til macOS Big Sur

Læs mere om, hvordan du downloader og installerer macOS Big Sur, den seneste version af Mac-operativsystemet.

macOS Big Sur løfter verdens mest avancerede operativsystem til stationære computere til nye højder med flere kræfter og mere skønhed end nogensinde før. Få den fulde Mac-oplevelse med et nyt, raffineret design. Glæd dig til den største Safari-opdatering til dato. Opdag nye funktioner i Kort og Beskeder. Og få endnu mere gennemsigtighed omkring din fortrolighed.

Tjek, om din enhed er kompatibel

macOS Big Sur er kompatibelt med disse computere:

MacBook fra 2015 eller en nyere model
MacBook Air fra 2013 eller en nyere model
MacBook Pro fra ultimo 2013 eller en nyere model
Mac mini fra 2014 eller en nyere model
iMac fra 2014 eller en nyere model
iMac Pro
Mac Pro fra 2013 eller en nyere model
Se den komplette liste over kompatible computere.

Hvis du opgraderer fra macOS Sierra eller en nyere version, kræver macOS Big Sur 35,5 GB ledig lagringsplads for at opgradere. Hvis du opgraderer fra en tidligere version, kræver macOS Big Sur op til 44,5 GB ledig lagringsplads. Hvis du vil opgradere fra OS X Mountain Lion, skal du først opgradere til OS X El Capitan og derefter opgradere til macOS Big Sur.

Oprettelse af en sikkerhedskopi

Det er en god idé, at du sikkerhedskopierer din Mac, inden du installerer opdateringer. Time Machine gør det nemt, og der findes også andre metoder til sikkerhedskopiering. Læs mere om, hvordan du sikkerhedskopierer din Mac.

Opret forbindelse

Det tager noget tid at downloade og installere macOS, så sørg for, at du har en stabil internetforbindelse. Hvis du bruger en bærbar Mac-computer, skal du tilslutte den en strømforsyning.

Download macOS Big Sur

Hvis du bruger macOS Mojave eller en nyere version, skal du hente macOS Big Sur via Softwareopdatering: Vælg Apple-menuen  > Systemindstillinger, og klik på Softwareopdatering.

Eller brug dette link til at åbne macOS Big Sur-siden i App Store: Hent macOS Big Sur. Klik på knappen Hent eller iCloud-symbolet for download.

Begynd installationen

Efter overførslen åbnes installeringsprogrammet automatisk.

Klik på Fortsæt, og følg vejledningen på skærmen. Det letteste kan være at starte installationen om aftenen, så den kan stå og køre færdig hen over natten.

Hvis installeringsprogrammet beder om tilladelse til at installere et hjælpeværktøj, skal du indtaste administratorens navn og adgangskode, som du bruger til at logge ind på din Mac, og derefter klikke på Tilføj hjælpeværktøj.

Lad installationen blive færdig

Lad installationen blive færdig uden at sætte din Mac på vågeblus eller lukke låget. Din Mac kan genstarte, vise en statuslinje eller vise tom skærm adskillige gange, mens den installerer både macOS og relaterede opdateringer af din Mac-firmware.

Hold dig opdateret

Når du har installeret macOS Big Sur, får du besked, når der findes opdateringer til macOS Big Sur. Du kan også bruge Softwareopdatering til at kontrollere, om der er opdateringer: Vælg Apple-menuen  > Systemindstillinger, og klik på Softwareopdatering.

Eller du kan få macOS Big Sur automatisk

Hvis du bruger OS X El Capitan v10.11.5 eller en nyere version, og dine indstillinger for App Store eller Softwareopdatering er indstillet til at downloade nye tilgængelige opdateringer, downloades macOS Big Sur i baggrunden, hvilket gør det endnu lettere at opgradere. Du får en notifikation, når macOS Big Sur er klar til at blive installeret. Klik på Installer for at komme i gang, eller afvis notifikationen for at installere senere. Når du er klar til at installere, skal du blot åbne arkivet med navnet Install macOS Big Sur, der ligger i mappen Programmer.

Læs mere

• Hvis installeringsprogrammet viser en liste over apps, der ikke er optimeret til din Mac, kan du læse om 32-bit appkompatibilitet og derefter vælge, om du vil fortsætte med installationen.
  • Opgrader til macOS Big Sur for at få de stærkeste sikkerhedsfunktioner og alle de nye funktioner. Hvis du har hardware eller software, der ikke er kompatibel med Big Sur, kan du muligvis installere en tidligere version af macOS.
  • Du kan også bruge macOS-gendannelse til at geninstallere den version af macOS, som du bruger nu, opgradere til den nyeste kompatible version af macOS eller installere den version af macOS, der fulgte med din Mac.