Hjælp til trådløse iOS-opdateringer

Hvis du ikke kan opdatere din iPhone, iPad eller iPod touch trådløst, kan det skyldes en af følgende årsager:

• Der er ikke tilstrækkelig plads på enheden.
  • Det tager lang tid at downloade opdateringen.
  • Der kunne ikke oprettes forbindelse til opdateringsserveren.
  • Opdateringen gennemføres ikke.

Sådan gør du, hvis der ikke er tilstrækkelig plads til opdateringen

Hvis der ikke er plads nok til at downloade og installere en opdatering, forsøger iOS at skabe mere plads. Der fjernes kun appdata, der kan downloades igen, og der hverken fjernes eller flyttes data. Hvis der stadig ikke er tilstrækkelig plads på enheden, kan du bruge iTunes til at opdatere enheden.

Hvis du ikke kan oprette forbindelse til iTunes, kan du skabe plads til opdateringen ved at fjerne indhold på enheden, som du ikke bruger.

• Sådan fjerner du indhold i iOS 10: Gå til Indstillinger > Generelt > Lagring og brug af iCloud, og tryk på Lagringsplads.
  • Sådan fjerner du indhold i iOS 11: Gå til Indstillinger > Generelt > iPhone lagringsplads.

Læs mere om lagringspladsen for apps og indhold.

Sådan gør du, hvis det tager lang tid at downloade opdateringen

En opdatering af iOS kræver forbindelse til internettet. Downloadtiden varierer, afhængigt af opdateringens størrelse og din internethastighed. Du kan bruge enheden som normalt, mens iOS-opdateringen downloades, og iOS giver dig besked, når du kan installere opdateringen. Hvis du vil downloade opdateringen hurtigere, skal du undgå at downloade andet indhold imens. Du kan også bruge et Wi-Fi-netværk.

Sådan gør du, hvis du ikke kan oprette forbindelse til opdateringsserveren eller godkende opdateringen

Hvis du forsøger at opdatere iOS på din enhed, kan du få vist en af følgende meddelelser:

"Kan ikke søge efter opdatering. Der opstod en fejl under søgning efter en softwareopdatering".

"Kan ikke godkende opdatering. iOS kan ikke godkendes, fordi der ikke er forbindelse til internettet".

Prøv at opdatere enheden igen på samme netværk. Hvis én af meddelelserne stadig vises, kan du prøve at opdatere enheden via et andet netværk eller bruge iTunes til at opdatere enheden. Hvis problemet opstår igen på flere netværk, skal du fjerne opdateringen.

Læs mere om iOS-opdateringer.

Sådan gør du, hvis opdateringen ikke gennemføres

Når du installerer en opdatering, kan det virke som om, at statuslinjen bevæger sig langsomt. Opdateringstiden afhænger af opdateringens størrelse og antallet af arkiver på din enhed.

Når du opdaterer trådløst, skal enheden være tilsluttet strøm. Hvis enheden løber tør for strøm, skal du slutte den til en strømkilde og tænde enheden, så opdateringen eller gendannelsen kan gennemføres.

Hvis opdateringen ikke gennemføres, og hvis statuslinjen ikke har flyttet sig i længere tid, kan du prøve at genstarte enheden. Læs mere om, hvad du skal gøre, hvis enheden ikke reagerer eller ikke kan tændes.

Sådan fjerner du iOS-opdateringen og downloader den igen

Hvis du stadig ikke kan installere den seneste version af iOS, skal du forsøge at downloade opdateringen igen på følgende måde:

1. Gå til Indstillinger > Generelt > iPhone lagringsplads.
  2. Find iOS-opdateringen på listen over apps.
  3. Tryk på iOS-opdateringen, og tryk på Slet opdatering.
  4. Åbn Indstillinger > Generelt > Softwareopdatering, og download den seneste iOS-opdatering.

Hvis opdateringen ikke vises på listen over apps, eller hvis problemet opstår igen, skal du opdatere enheden med iTunes.