Hjælp til trådløse iOS-opdateringer

Du kan muligvis ikke opdatere iPhone, iPad eller iPod touch trådløst af en af følgende årsager.

• Der er ikke tilstrækkelig plads på enheden
  • Det tager lang tid at downloade opdateringen
  • Der kunne ikke oprettes forbindelse til opdateringsserveren
  • Opdateringen gennemføres ikke

Sådan gør du, hvis der ikke er tilstrækkelig plads til opdateringen

Hvis der ikke er plads nok til at downloade og installere en opdatering, forsøger softwaren på din enhed at skabe mere plads. Der fjernes kun appdata, der kan downloades igen, og der hverken fjernes eller flyttes data. Hvis der stadig ikke er tilstrækkelig plads på enheden, kan du bruge din computer til at opdatere enheden.

Hvis du ikke kan slutte enheden til din computer, kan du gøre plads til opdateringen ved at fjerne indhold på din enhed, som du ikke bruger. Gå til Indstillinger > Generelt > [Enhedsnavn] lagringsplads.

Læs mere om lagringspladsen for apps og indhold.

Sådan gør du, hvis det tager lang tid at downloade opdateringen

Det er nødvendigt at have forbindelse til internettet for at opdatere enheden. Downloadtiden varierer, afhængigt af opdateringens størrelse og din internethastighed. Du kan bruge enheden som normalt, mens opdateringen downloades, og enheden giver dig besked, når du kan installere opdateringen. Hvis du vil downloade opdateringen hurtigere, skal du undgå at downloade andet indhold imens. Du kan også bruge et Wi-Fi-netværk.

Sådan gør du, hvis du ikke kan oprette forbindelse til opdateringsserveren eller godkende opdateringen

Hvis du forsøger at opdatere enheden, kan du få vist en af følgende meddelelser:

"Kan ikke søge efter opdatering. Der opstod en fejl under søgning efter en softwareopdatering".

"Kan ikke godkende opdatering. [Softwaren] kan ikke godkendes, fordi der ikke er forbindelse til internettet."

Prøv at opdatere enheden igen på samme netværk. Hvis én af meddelelserne stadig vises, kan du prøve at opdatere enheden via et andet netværk eller opdatere enheden med din computer. Hvis problemet opstår igen på flere netværk, skal du fjerne opdateringen.

Læs mere om iOS- og iPadOS-opdateringer.

Sådan gør du, hvis opdateringen ikke gennemføres

Hvis du installerer opdateringen, kan det se ud som om, at statuslinjen bevæger sig langsomt. Opdateringstiden afhænger af opdateringens størrelse og antallet af arkiver på din enhed.

Når du opdaterer trådløst, skal enheden være tilsluttet strøm. Hvis enheden løber tør for strøm, skal du slutte den til en strømkilde og tænde enheden, så opdateringen eller gendannelsen kan gennemføres.

Hvis opdateringen ikke gennemføres, og hvis statuslinjen ikke har flyttet sig i længere tid, kan du prøve at genstarte enheden. Læs mere om, hvad du skal gøre, hvis enheden ikke reagerer eller ikke kan tændes.

Sådan fjerner du opdateringen og downloader den igen

Hvis du stadig ikke kan installere den nyeste version af iOS eller iPadOS, skal du forsøge at downloade opdateringen igen på følgende måde:

1. Gå til Indstillinger > Generelt > [Enhedsnavn] lagringsplads.
  2. Find opdateringen på listen over apps.
  3. Tryk på opdateringen, og tryk på Slet opdatering.
  4. Åbn Indstillinger > Generelt > Softwareopdatering, og download den nyeste opdatering.

Hvis du ikke kan se opdateringen på listen over apps, eller hvis problemet opstår igen, skal du opdatere din enhed med din computer vha. Finder eller iTunes.