Sikkerhed og Apple-id

Læs mere om sikkerhed og dit Apple-id.

Dit Apple-id er den konto, du bruger til Apple-tjenester som App Store, Apple Music, iCloud, iMessage, FaceTime og meget mere. Det indeholder den e-mailadresse og adgangskode, som du bruger til at logge ind med, samt de kontakt-, betalings- og sikkerhedsoplysninger, som du bruger til Apple-tjenesterne. Apple lægger stor vægt på et højt sikkerhedsniveau for dine personlige oplysninger og bruger de aktuelle standarder i branchen til at sikre dit Apple-id.

Nedenfor kan du læse mere om de bedste fremgangsmåder til at øge sikkerheden på din konto.

Brug en stærk adgangskode til dit Apple-id

Apple-politikken kræver, at du bruger stærke adgangskoder til dit Apple-id. Din adgangskode skal være på mindst otte tegn og indeholde både store og små bogstaver og mindst ét tal. Flere tegn og tegnsætning kan gøre adgangskoden endnu stærkere. Apple har også andre regler for adgangskoder, der skal sikre, at din adgangskode ikke er nem at gætte.

Hvis du er i tvivl, om du har en stærk adgangskode, skal du logge på kontosiden for dit Apple-id for at nulstille adgangskoden hurtigst muligt.

Gør det svært at gætte dine sikkerhedsspørgsmål

Apple bruger sikkerhedsspørgsmål som en ekstra sikkerhed til at identificere dig online eller ved kontakt til Apple-support. Sikkerhedsspørgsmålene er udformet, så de er lette at huske for dig, men svære at gætte for andre. Når spørgsmålene bruges sammen med andre identifikationsoplysninger, kan Apple kontrollere, om du er den person, som du giver dig ud for at være. Hvis du ikke har valgt sikkerhedsspørgsmål, skal du logge på kontosiden for dit Apple-id for at indstille dem.

Beskyt din konto med tofaktorgodkendelse

Apple tilbyder forbedret sikkerhed kaldet tofaktorgodkendelse, der er beregnet til at sikre, at du er den eneste, der kan få adgang til din konto – også selvom en anden kender din adgangskode. Første gang du indtaster dit Apple-id og din adgangskode på en ny enhed, skal du bekræfte din identitet med en bekræftelseskode på seks cifre. Koden vises automatisk på dine andre enheder eller sendes til et godkendt telefonnummer. Du skal bare indtaste koden for at logge på din konto på en ny enhed. Du må aldrig dele din adgangskode eller bekræftelseskode med andre.

Hvis du bruger iOS 11.3 eller en nyere version på din iPhone, er det muligvis ikke nødvendigt at indtaste en bekræftelseskode. I nogle tilfælde kan dit godkendte telefonnummer verificeres automatisk i baggrunden på din iPhone. Det er én ting mindre, du skal tænke på, og din konto er stadig beskyttet med tofaktorgodkendelse.

Tofaktorgodkendelse er integreret i iOS, macOS, tvOS, watchOS og på Apples websteder. Det er tilgængeligt for iCloud- og iTunes-brugere med mindst én enhed, der bruger den seneste version af iOS eller macOS. Tofaktorgodkendelse er standardsikkerhed på nogle af de nye Apple-id'er, der oprettes på iOS 10.3 eller nyere og macOS 10.12.4 eller nyere.

Hvis du ikke har enheder, der kan opdateres til iOS 9 eller en nyere version eller OS X El Capitan eller en nyere version, kan du i stedet indstille totrinsbekræftelse for dit Apple-id.

Visse funktioner kræver øget sikkerhed og dermed tofaktorgodkendelse.

Kontroller for kryptering og SSL

Alle internetsider, hvor du kan få vist eller ændre dit Apple-id, bruger SSL (Secure Sockets Layer) til at beskytte din anonymitet. Se efter hængelåssymbolet i Safari, når du åbner din konto på kontosiden for dit Apple-id, så du er sikker på, at forbindelsen er krypteret og sikker.

Politikker om beskyttelse af medarbejdernes personlige oplysninger og sikkerhed

Ud over at bruge stærke adgangskoder, kryptering og anden teknologi følger Apples strenge politikker og procedurer med henblik på at forhindre uautoriseret adgang til din konto. Hvis din identitet ikke kan bekræftes via sikkerhedsspørgsmål og andre omhyggeligt udvalgte kriterier, kan Apple-support ikke hjælpe med at nulstille en adgangskode eller foretage andre ændringer af din konto. Politikkerne revideres og gennemgås med jævne mellemrum.

Andre tip til at beskytte dine kontooplysninger

God sikkerhed på internettet er en kombination af god praksis fra de virksomheder, der står bag internettjenesterne, og hensigtsmæssig brugeradfærd. Nedenfor ses nogle gode tip, der kan følges for at øge sikkerheden, når du bruger dit Apple-id og andre online konti.

Tip til adgangskoder:

• Brug altid en stærk adgangskode.
  • Brug aldrig Apple-id-adgangskoden til andre internetkonti.
  • Skift adgangskode med jævne mellemrum, og genbrug ikke tidligere adgangskoder.
  • Vælg sikkerhedsspørgsmål og svar, der er svære at gætte. Dine svar behøver ikke give mening – du skal bare selv kunne huske dem. Eksempel: Spørgsmål: Hvad er din yndlingsfarve? Svar: Mozart.

Tip til konto:

• Hvis du ikke længere bruger den e-mailadresse eller det telefonnummer, der er knyttet til dit Apple-id, skal du hurtigst muligt opdatere dit Apple-id med de aktuelle oplysninger.
  • Indstil tofaktorgodkendelse for dit Apple-id for at føje et ekstra sikkerhedslag til din konto og undgå at indstille sikkerhedsspørgsmålene.
  • Undgå phishing. Klik ikke på links i mistænkelige e-mails eller sms-beskeder, og opgiv aldrig personlige oplysninger på et websted, hvor du er i tvivl om ægtheden. Læs mere om at identificere forsøg på phishing.
  • Del ikke dit Apple-id med andre – heller ikke familiemedlemmer.
  • Hvis du bruger en offentlig computer, skal du altid logge af, når du er færdig, så andre ikke kan få adgang til kontoen.

Du må aldrig oplyse adgangskode, sikkerhedsspørgsmål, bekræftelseskoder, gendannelsesnøgle eller andre sikkerhedsoplysninger om kontoen til andre. Apple beder aldrig om sådanne oplysninger.

Hvis Apple-support har brug for at bekræfte din identitet, kan du blive bedt om at generere en midlertidig PIN-kode til support. Vi beder kun om disse oplysninger over telefonen efter, at du har kontaktet Apple-support for at få hjælp.

Læs mere

Læs mere om, hvad du skal gøre, hvis du har mistanke om, at der er sikkerhedsproblemer med din konto. Hvis du har brug for mere hjælp, skal du kontakte Apple-support.

FaceTime er ikke tilgængelig i alle lande eller områder.