Sådan nulstilles SMC på din Mac

Nulstilling af SMC (System Management Controller) kan løse visse problemer relateret til strøm, batteri og andre forhold.

SMC administrerer opførsel relateret til følgende funktioner. Hvis du oplever problemer med én eller flere af disse, skal du muligvis nulstille SMC.

• Strøm, inklusive afbryderknappen og strøm til USB-portene
  • Batteri og opladning
  • Blæsere og andre funktioner til varmestyring
  • Indikatorer eller sensorer såsom statusindikatorer (dvaletilstand, batteriopladningsstatus m.m.), sensoren for pludselige bevægelser, sensoren til omgivende lys og tastaturets baggrundslys
  • Opførsel i forbindelse med åbning og lukning af låget på en bærbar computer

Nulstilling af SMC på computere med T2-chippen

Hvis din Mac har Apple T2-sikkerhedschippen, skal du følge disse trin.

Bærbare computere med T2-chippen

Prøv disse trin, før du nulstiller SMC:

1. Sluk din Mac.
  2. Tryk på afbryderknappen, og hold den nede i 10 sekunder, inden du giver slip.
  3. Vent et par sekunder, og tryk derefter på afbryderknappen for at tænde din Mac.

Hvis problemet fortsætter, skal du følge disse trin for at nulstille SMC:

1. Luk din Mac.
  2. Tryk på og hold følgende taster nede på dit indbyggede tastatur. Din Mac tændes muligvis.
    • Ctrl  i venstre side på dit tastatur
    • Alternativ (Alt)  i venstre side på dit tastatur
    • Skift  i højre side på dit tastatur
  3. Hold alle tre taster nede i 7 sekunder, og tryk derefter også på afbryderknappen, og hold den nede. Hvis din Mac er tændt, slukkes den, imens du holder tasterne nede.
  4. Hold alle fire taster nede i yderligere 7 sekunder, og slip dem derefter.
  5. Vent et par sekunder, og tryk derefter på afbryderknappen for at tænde din Mac.

Stationære computere med T2-chippen

1. Sluk din Mac, og fjern derefter strømkablet.
  2. Vent 15 sekunder, og sæt derefter strømkablet i igen.
  3. Vent 5 sekunder, og tryk derefter på afbryderknappen for at tænde din Mac.

Nulstilling af SMC på andre computere

Hvis din Mac ikke har Apple T2-sikkerhedschippen, skal du følge disse trin.

Bærbare computere med batteri, der ikke kan udskiftes

Dette gælder for alle MacBook Air-modeller samt MacBook- og MacBook Pro-modeller fra medio 2009 eller senere (undtaget MacBook (13", medio 2009)).

1. Sluk din Mac.
  2. Tryk på og hold alle disse taster nede på dit indbyggede tastatur.
    • Skift  i venstre side på dit tastatur
    • Ctrl  i venstre side på dit tastatur
    • Alternativ (Alt)  i venstre side på dit tastatur
  3. Mens du holder alle tre taster nede, skal du også trykke på afbryderknappen og holde den nede.
    Tastatur på bærbar computer, hvor alle fire taster holdes nede
  4. Fortsæt med at holde alle fire taster nede i 10 sekunder.
  5. Slip alle taster, og tryk derefter på afbryderknappen for at tænde din Mac.

Bærbare computere med batteri, der kan udskiftes

Dette gælder for alle MacBook- og MacBook Pro-modeller fra primo 2009 eller tidligere samt MacBook (13", medio 2009).

1. Sluk din Mac.
  2. Fjern batteriet. (Hvis du har brug for hjælp til at fjerne det, kan du kontakte en Apple Store eller Apple-autoriseret serviceudbyder.)
  3. Tryk på afbryderknappen, og hold den nede i 5 sekunder.
  4. Isæt batteriet igen.
  5. Tryk på afbryderknappen for at tænde din Mac.

Stationære computere

1. Sluk din Mac, og fjern derefter strømkablet.
  2. Vent 15 sekunder, og sæt derefter strømkablet i igen.
  3. Vent 5 sekunder, og tryk derefter på afbryderknappen for at tænde din Mac.