Registrering og blokering af uønskede telefonopkald

Du kan bruge Slå lyd fra for ukendte opkald eller en tredjepartsapp til at blokere for uønskede opkald på din iPhone.

Aktiver Slå lyd fra for ukendte opkald

Med iOS 13 og nyere kan du aktivere Ignorer opkald fra ukendte personer for at undgå opkald fra personer, du ikke kender. På den måde blokeres telefonnumre for personer, du aldrig har været i kontakt med og ikke har liggende på listen over kontakter. Hvis du tidligere har udvekslet en sms med en person via dennes telefonnummer, eller hvis en person har delt sit telefonnummer med dig i en e-mail, vil et telefonopkald fra dette nummer gå igennem.

Hvis du vil slå Ignorer opkald fra ukendte til, skal du gå til Indstillinger > Telefon, rulle ned til Ignorer opkald fra ukendte og slå funktionen til. Lyden slås fra for opkald fra ukendte numre, og opkaldet sendes videre til telefonsvareren og vises på listen over nylige opkald.

Du vil modtage de indgående opkald, der kommer fra personer, der er gemt på listen Kontakter, på listen over nylige opkald og fra forslag fra Siri, så du ved, hvem der ringer baseret på telefonnumre i dine e-mails eller sms-beskeder.

I tilfælde af et opkald til alarmcentralen vil Slå lyd fra for ukendte opkald blive midlertidigt deaktiveret i de næste 24 timer, så det er muligt at ringe op til din iPhone.

Inden du slår Slå lyd fra for ukendte opkald, skal du sikre dig, at du har arkiveret vigtige kontakter, da du ellers kan gå glip af et ønsket opkald. Opkaldet vil stadig gå videre til telefonsvareren, og det vises på listen over nylige opkald, men du får ikke en notifikation, når telefonen ringer.

iPhone, der viser, hvordan du aktiverer Ignorer opkald fra ukendte personer

Sådan indstilles en app til at filtrere og registrere uønskede opkald

1. Gå til App Store, og download en app Du kan hente og installere flere apps med denne funktion fra forskellige appudviklere.

2. Gå til Indstillinger > Telefon.

3. Tryk på Opkaldsblokering og opkalds-id.

4. Slå appen til eller fra under Disse apps må blokere opkald og oplyse opkalds-id. Du kan også arrangere appsene efter prioritet. Du skal bare trykke på Rediger og derefter trække appsene i den ønskede rækkefølge.

iPhone, der viser, hvordan du konfigurerer en app til at filtrere uønskede opkald

De telefonnumre, der vises under Blokerede kontakter, er numre, du har blokeret manuelt.

Når du modtager et opkald, kontrollerer din enhed nummeret og sammenligner det med listen over telefonnumre i dine apps fra andre producenter til registrering af uønskede opkald. Hvis der er et match, viser iOS den identificerende beskrivelse, der er valgt af appen, f.eks. Spam eller Telemarketing. Hvis appen vurderer, at telefonnummeret er uønsket, kan den vælge at blokere opkaldet automatisk. Indgående opkald sendes aldrig til tredjepartsudviklere.

Hvis du beslutter, at et nummer er fra en uønsket person, kan du blokere nummeret manuelt Telefonnumre, som du blokerer manuelt, vises under Blokerede kontakter.

Hvis du ikke vil bruge appen mere, kan du fjerne den.

Oplysninger om produkter, der ikke er produceret af Apple, eller uafhængige websteder, der ikke styres eller testes af Apple, leveres uden Apples anbefaling eller godkendelse. Apple påtager sig intet ansvar, hvad angår valg, ydeevne eller brug af websteder eller produkter fra andre producenter. Apple giver ingen erklæringer med hensyn til nøjagtigheden eller pålideligheden af websteder fra andre producenter. Kontakt producenten for at få flere oplysninger.