Glas bagpå til iPhone 15

Før du begynder

Advarsel

• Læs Batterisikkerhed, og følg retningslinjerne for arbejdsområde og batterihåndtering, før du begynder.

• Læs Sikkerhed ved ødelagt glas, før du begynder.

• Forkert udskiftning, forkert håndtering af dele eller manglende overholdelse af de medfølgende instruktioner kan forårsage funktionsfejl. Derudover kan trådløs opladning virke langsom, eller din iPhone oplader muligvis ikke korrekt. Disse hændelser kan resultere i personskade eller beskadigelse af enheden, dele eller anden ejendom.

Værktøj

• 6,1" reparationsholder

• Tapeskærer

• Justerbar holder til opvarmet skærm

• Inddækning til kamera

• Selvklæbende presseplade til skærm

• Skærmpresse

• ESD-sikret pincet

• Ethanol- eller IPA-servietter (isopropylalkohol)

• Armatur til fjernelse af opvarmet skærm

• Varmebestandige handsker

• Melaminsvamp

• Micro stix-bit

• Nylonværktøj (sort pind)

• Sikkerhedsbriller med sideafskærmning

• Momentnøgle (blå, 0,65 kgf cm)

• Momentnøgle (grøn, 0,45 kgf cm)

• Torx-sikkerhedsbit

Forsigtig

Denne procedure kræver Systemkonfiguration. Når du har fuldført alle trin til fjernelse og genmontering, skal du følge instruktionerne for at starte systemkonfigurationen.

Vigtigt

Læs Armatur til fjernelse af opvarmet skærm, hvis du opsætter armaturet for første gang.

Fjernelse

1. Placer din iPhone i reparationsholderen med USB-C-stikket vendt mod udskæringen.

2. Brug en momentnøgle og Torx-sikkerhedsbitten til at fjerne de to sikkerhedsskruer, én fra hver side af USB-C-stikket. Læg skruerne til side.

3. Tænd for kontakten på bagsiden af armaturet til fjernelse af opvarmet skærm. Den indvendige blæser tændes. Vent på, at der vises et flueben på skærmen.

• Bemærk: Hvis der vises en fejlkode på skærmen, skal du slukke for armaturet og tænde det igen.

4. Fjern din iPhone fra reparationsholderen.

5. Placer din iPhone nederst i det højre hjørne af den justerbare holder til opvarmet skærm med kameraets forside opad og USB-C-stikket vendt nedad mod bunden af holderen.

•  Forsigtig: Undlad at ridse kabinettet eller skærmen, når du sætter din iPhone i den justerbare holder til opvarmet skærm.

6. Tryk på din iPhone for at holde den på plads. Drej derefter knappen nederst på holderen med uret for at fastgøre din iPhone. Tag de varmebestandige handsker på. Sørg for, at udskæringen i bunden af lommen flugter med skinnen på armaturet. Skub lommen med iPhone ind på skinnen på armaturet.

•  Forsigtig: Pas på med ikke at overspænde knappen.

• Vigtigt: Sørg for, at din iPhone er centreret mellem kobberbåndene i holderen. Hvis det ikke er tilfældet, skal du dreje knappen mod uret for at løsne båndene. Fjern derefter din iPhone, og gentag trin 5 og 6.

7. Tag de varmebestandige handsker på. Sørg for, at udskæringen i bunden af lommen flugter med skinnen på armaturet. Skub lommen med iPhone ind på skinnen på armaturet.

•  Advarsel: Indsæt ikke holderen i armaturet uden at have varmebestandige handsker på.

8. Skub lommen ind i armaturet, indtil den klikker på plads.

• Bemærk: Skærmen på armaturet bliver rød, og timeren tæller ned fra to minutter, mens holderen opvarmes til den korrekte temperatur. Når timeren viser 0, begynder armaturet at bippe, og skærmen bliver grøn.

9. Drej knappen på armaturet med uret for at sænke sugekoppen så tæt på iPhone som muligt uden at røre ved iPhone.

•  Forsigtig: Drej ikke knappen, før timeren slutter, for at undgå at beskadige din iPhone.

• Bemærk: Armaturet bipper, indtil sugekoppen er sænket.

10. Tag fat i håndtaget, og skub sugekoppen lige ud, indtil kanten af​sugekoppen flugter tæt på den nederste kant af glasset bagpå (1).

11. Drej knappen på armaturet med uret for at sænke sugekoppen ned på glasset (2). Vip derefter håndtaget på sugekoppen ned for at fastgøre sugekoppen til glasset (3).

•  Forsigtig: Lad ikke sugekoppen hænge ud over kanten af glasset, da du kan beskadige din iPhone. Hvis din iPhone er beskadiget, skal du stoppe reparationen. Du kan finde en servicemulighed på https://support.apple.com/da-dk/repair.

• Vigtigt: Når sugekoppen sidder på din iPhone, begynder skærmen en 15-minutters nedtælling. Når timeren viser 0, slukkes armaturet. Sørg for, at du gennemfører trin 12 og 13 inden for denne tidsramme.

12. Drej langsomt knappen på armaturet mod uret, indtil glasset begynder at adskilles fra kabinettet.

• Vigtigt: Hvis du ikke med det samme kan se en adskillelse mellem bagsiden af glasset og kabinettet, skal du vente 30 sekunder. Hvis du stadig ikke kan se en adskillelse, skal du dreje den sølvfarvede del af knappen en kvart omgang mod uret, indtil skærmen begynder at adskilles fra kabinettet.

•  Forsigtig: Drej kun på sølvknappen, hvis du ikke kan se et mellemrum efter at have ventet i 30 sekunder.

13. Indsæt kanten af tapeskæreren mellem bagsiden af glasset og kabinettet. Kør skæreren mellem glasset og kabinettet mod højre og venstre som vist, indtil glasset delvist slipper kabinettet.

•  Forsigtig: For at undgå at beskadige flex-kablerne må du ikke vippe bagsiden af glasset mere end 5 grader.

14. Vip håndtaget op for at frigøre sugekoppen. Skub derefter forsigtigt den flade ende af den sorte pind ind under kanten af sugekoppen for at frigøre den fra glasset.

•  Forsigtig: Drej ikke knappen for at frigøre sugekoppen. Hvis du drejer knappen, kan det beskadige flex-kablerne.

15. Tryk på udløserknappen på siden af lommen for at frigøre den fra armaturet.

16. Hold på begge sider af lommen, og skub den lige ud af armaturet.

17. Drej knappen på holderen til opvarmet skærm mod uret. Vip klemmen på siden af holderen op for at frigøre din iPhone. Hold i kanten af din iPhone, og fjern forsigtigt din iPhone fra lommen.

•  Forsigtig: Undgå at røre ved kameraets objektiver.

18. Placer din iPhone i det nederste højre hjørne af den justerbare holder til opvarmet skærm med kameraets forside opad og USB-C-stikket vendt nedad mod bunden af holderen. Fjern handskerne.

19. Skub glasset lidt mod bunden af din iPhone.

20. Indsæt kanten af tapeskæreren i toppen af din iPhone mellem bagsiden af glasset og kabinettet. Hold tapeskæreren i en 45-graders vinkel. Start ved midten, og klip langs siderne og toppen af din iPhone, indtil glasset er frit.

•  Forsigtig: For at undgå at beskadige flex-kablerne må du ikke vippe bagsiden af glasset mere end 5 grader.

21. Indsæt reparationsholderens sugekopper i hullerne på reparationsholderen. Placer derefter kameraet ud for holderen.

• Bemærk: Symbolet i bunden af​holderen viser den retning, glasset bagpå skal vippes op i, og den side, hvor sugekopperne skal placeres.

22. Vip glasset bagpå op mod sugekopperne, og placer inddækningen til kameraet på kameraet. Tryk på den øverste og nederste kant af glasset for at fastgøre det til sugekopperne.

•  Forsigtig: Sørg for ikke at beskadige flex-kablerne, når du vipper glasset bagpå op.

•  Advarsel

• Hvis batteriet er bulet, punkteret eller på anden måde beskadiget, skal du standse reparationen. Du kan finde en servicemulighed på https://support.apple.com/da-dk/repair.

• Hvis glasset bagpå er ødelagt, skal du undersøge kabinettet. Hvis der er glasskår i kabinettet, tages sikkerhedsbriller med sideskærme og skærefaste handsker på. Brug en ESD-sikret pincet til at fjerne skårene. Brug derefter ethanol- eller IPA-servietter til at fjerne alle resterende skår fra klæbemidlet på kanten af kabinettet. Støvsug alle glasskår fra arbejdsområdet.

23. Brug en momentnøgle og Micro stix-bitten til at fjerne de to trilobe-skruer fra den nederste inddækning. Læg skruerne til side.

24. Brug en ESD-sikret pincet til at vippe den nederste inddækning op, og skub den ud i retning af Taptic Engine. Gem inddækningen til genmontering.

25. Løft enden af batteriets flex-kabel ud af stikket.

•  Forsigtig

• Der er kraftig tape under batteriets flex-kabel. Undgå at rive batteriets flex-kabel i stykker, når du fjerner det.

• Du skal først frakoble batteriets flex-kabel for at sikre, at din iPhone forbliver slukket.

26. Brug en momentnøgle og Micro stix-bitten til at fjerne en trilobe-skrue fra den øverste inddækning. Læg skruen til side.

27. Brug den sorte pind til at trykke let på toppen af den øverste inddækning for at flytte den ca. 1 mm mod bunden af kabinettet, og løsn den øverste krog på inddækningen. Brug den ESD-sikrede pincet til at tage fat i inddækningen og fjerne den fra bunden. Gem inddækningen til genmontering.

28. Løft enden af flex-kablet til glasset bagpå op fra stikket.

29. Hold glasset i kanterne. Træk i dupperne på sugekopperne for at frigøre dem fra glasset bagpå. Læg derefter glasset med forsiden nedad på en ren, flad overflade.

30. Fjern sugekopperne fra reparationsholderen.

31. Brug værktøjet til fjernelse af klæbemiddel eller den sorte pind til at løfte klæbemidlet fra kabinettet. Brug en ESD-sikret pincet til at fjerne klæbemidlet. Gentag denne proces, indtil al klæbemidlet er fjernet fra omkredsen af kabinettet.

•  Forsigtig: Rør ikke ved kameraet, jordingsfjedrene til TrueDepth-kameraet eller omkringliggende dele.

32. Brug ethanol- eller IPA-servietter til at rense alt overskydende klæbemiddel af kanterne på glasset bagpå.

Genmontering

1. Placer kabinettet i reparationsholderen med USB-C-stikket vendt mod udskæringen.

• Vigtigt: Hvis du monterer nyt glas på bagsiden, skal du fjerne den beskyttende foring fra toppen og undersiden af det.

2. Undersøg TrueDepth-kameraet. Sørg for, at den øverste kant af TrueDepth-kameraet sidder under kanten på kabinettet.

•  Forsigtig: Hvis TrueDepth-kameraet er placeret forkert, skal du bruge den sorte pind til at flytte det til den korrekte position.

•  Advarsel: Undersøg kabinettet for løse eller ekstra skruer og små dele, som kan beskadige batteriet og forårsage sikkerhedsproblemer.

3. Tilpas det selvklæbende folie til glasset bagpå til kabinettet. Sørg for, at det øverste hul i klæbemidlet flugter med kameraet.

•  Forsigtig: Sørg for, at du har fjernet alt overskydende klæbemiddel fra bagsiden af glasset og kabinettet, før du påfører det nye.

4. Det selvklæbende folie til det nye glas bagpå har en udløserforing i toppen, i midten og i bunden. Tag fat i tappen på den nederste udløserforing. Træk derefter langsomt den nederste udløserforing ud under klæbemidlet, mens du trykker klæbemidlet på kabinettet.

• Vigtigt: Fjern ikke den øverste udløserforing endnu.

• Nederste udløserforing (1)

• Klæbemiddel (2)

• Bemærk: Den nye selvklæbende erstatningsskærm til din model kan se anderledes ud end på illustrationen, men trinene er de samme.

5. Undersøg det selvklæbende folie til glasset for at sikre, at det er placeret på kanten af kabinettet. Hvis klæbemidlet ikke er korrekt placeret på kabinettet, skal du gentage fjernelsestrin 31 og 32. Gentag derefter genmonteringstrin 1-5.

6. Brug en sort pind til at fastgøre klæbemidlet på glasset bagpå til kabinettet. Flyt den sorte pind rundt langs kanten af kabinettet mindst tre gange for at sikre, at klæbemidlet er fordelt ligeligt.

7. Fjern den øverste udløserforing med urets retning, og start fra midten i venstre side.

• Vigtigt: Fjern ikke de resterende udløserforinger på kanten af​kabinettet.

• Øverste udløserforing

8. Indsæt sugekopperne i reparationsholderen.

9. Tilpas højre kant af glasset til højre kant af kabinettet. Tryk forsigtigt langs kanterne af glasset for at fastgøre det til sugekopperne.

• Vigtigt: Tryk ikke på bagsiden af glasset for at fastgøre det til sugekopperne. Tryk på bagsiden kan påvirke funktionaliteten.

10. Tryk enden af flex-kablet til glasset bagpå (1) fast til stikket.

11. Placer inddækningsstikket øverst i kabinettet.

12. Sørg for, at inddækningen ligger fladt. Brug derefter den sorte pind til at trykke på kanten af inddækningen for at flytte den mod bunden af enheden ca. 1 mm for at aktivere krogene nederst på inddækningen.

13. Brug den grønne momentnøgle og Micro stix-bitten til at installere en ny trilobe-skrue (923-09820) i den øvre inddækning.

•  Forsigtig: Den tredje strimmel af den midterste udløserforing løber under et flex-kabel. Sørg for ikke at beskadige flex-kablet, mens du fjerner udløserforingen.

14. Tryk enden af batteriets flex-kabel (2) til stikket.

15. Placer inddækningsstikket i kabinettet.

16. Brug den grønne momentnøgle og Micro stix-bitten til at installere to nye trilobe-skruer (923-09819) i den nederste inddækning.

17. Fjern den første strimmel af den midterste udløserforing (1) med uret, og start nederst til højre på kabinettet. Fjern den anden strimmel (2) mod uret, og start nederst til højre på kabinettet. Fjern den tredje strimmel (3) med uret, og start nederst til venstre på kabinettet.

18. Undersøg det selvklæbende folie til glasset bagpå for at sikre, at det sidder i den korrekte position og ikke er beskadiget eller krøllet. Hvis klæbemidlet er beskadiget, skal du fjerne det og påføre et nyt.

19. Gentag genmonteringstrin 2 for at sikre, at TrueDepth-kameraet sidder i den korrekte position. Fortsæt derefter til trin 20.

•  Advarsel: Undersøg kabinettet for løse eller ekstra skruer og små dele, som kan beskadige batteriet og forårsage sikkerhedsproblemer.

20. Træk i dupperne på sugekopperne for at frigøre dem fra glasset bagpå. Vip glasset bagpå ned, så det hviler på kabinettet.

21. Fjern inddækningen til kameraet.

22. Læg glasset bagpå fladt på kabinettet.

23. Fjern sugekopperne fra reparationsholderen.

24. Tryk på glasset bagpå på de fire viste områder samtidigt. Tryk derefter langs kanterne af glasset bagpå, indtil det flugter med kabinettet.

•  Forsigtig: Sørg for, at flex-kablerne ikke er fanget mellem bagsiden af glasset og kabinettet. Tjek kanterne på glasset for ujævnheder eller huller. Hvis glasset ikke flugter, skal du gentage alle fjernelsestrin og kontrollere flex-kablerne for skader. Gentag derefter genmonteringstrin 1-22, før du fortsætter til trin 23.

• Rør ikke ved kameraets objektiver.

25. Vend din iPhone om i reparationsholderen, så skærmen vender opad.

26. Placer reparationsholderen med din iPhone opad i skærmpressen. Træk stangen ned, indtil skærmpressen låser.

27. Vent, indtil timeren på skærmpressen viser 0. Skærmpressen bipper også. Træk stangen (1) ned, og træk udløserknappen ud (2). Løft derefter stangen (3).

28. Fjern reparationsholderen fra skærmpressen.

29. Brug den blå momentnøgle og Torx-sikkerhedsbitten til at installere to nye sikkerhedsskruer, en på hver side af USB-C-stikket. Tæl fem klik, mens du installerer hver ny skrue for at sikre, at skruen er skruet helt fast.

•  Forsigtig: Hvis skruerne ikke flugter, skal du fjerne skruerne og lægge dem til side. Gentag derefter trin 32 for at installere et nyt sæt sikkerhedsskruer. Hvis de nye skruer ikke flugter, skal du gentage alle trin til fjernelse og genmontering.

• Bemærk: Brug den korrekte skruefarve til din model.

• Sort (923-09817)

• Blå, grøn, lyserød, gul (923-09818)

Forsigtig

• Systemkonfiguration er påkrævet, hvis du har installeret nyt glas bagpå, nyt batteri, nyt kamera eller en ny skærm. Konfiguration af TrueDepth-kameraet er påkrævet, hvis du har monteret et nyt TrueDepth-kamera. Se bort fra meddelelser om iPhone-funktioner på låseskærmen, indtil konfigurationen er gennemført.

• Når du har gennemført alle trin til fjernelse og genmontering, skal du starte den krævede konfiguration. Metoden til at starte konfigurationen varierer afhængigt af, hvilke dele der udskiftes.

• Hvis du har udskiftet glasset bagpå, batteriet, kameraet eller skærmen, skal du starte systemkonfigurationen ved at sætte enheden i diagnosticeringstilstand. Tryk på Start session, og følg anvisningerne på skærmen.

• Du har ét forsøg til at fuldføre Systemkonfiguration. Hvis forsøget afbrydes eller annulleres, eller hvis der opstår fejl, vises en meddelelse på enheden om, at du skal kontakte en butik til selvbetjeningsreparation for at få hjælp.

• Hvis du udskiftede TrueDepth-kameraet, skal du bruge følgende:

• En Mac med den nyeste version af Apple Service Utility installeret. Du skal også installere ressourcerne til iPhone Repair – TrueDepth Camera, som du finder i vinduet Apple Service Utility Resources.

• Enheden skal køre den nyeste version af iOS.

• Internetadgang

• Et USB-C-opladerkabel

• Når du har installeret Apple Service Utility på en Mac, kan du se, hvordan du starter konfigurationen af TrueDepth-kameraet, på support.apple.com/self-service-repair.