Batteri til MacBook Air (15", M2, 2023)

Før du begynder

Advarsel

Læs Batterisikkerhed, og følg retningslinjerne for arbejdsområde og batterihåndtering, før du begynder.

Fjern følgende dele, før du begynder:

Værktøj

• Justerbar momentnøgle (10-34 Ncm)

• Klæbemiddel til batteri

• Presseplade og støtteramme til batteri

• ESD-sikret pincet

• Ethanol- eller IPA-servietter (isopropylalkohol)

• Skærmpresse til iPhone

• Nylonværktøj (sort pind)

• Torx Plus 3IP-bit

• Torx Plus 4IP-bit

Fjernelse

1. Brug den justerbare momentnøgle (10-34 Ncm) og 4IP-bitten til at fjerne de to 4IP-skruer fra batteriholderen.

2. Brug den justerbare momentnøgle og Torx Plus 3IP-bitten til at fjerne de to 3IP-skruer fra batteriholderen.

3. Brug en ESD-sikret pincet til at tage fat i den første selvklæbende tap på batteriet (1). Træk forsigtigt den selvklæbende tap væk fra topkabinettet.

4. Brug en ESD-sikret pincet til at tage fat i den anden selvklæbende tap (2). Træk forsigtigt den selvklæbende tap væk fra topkabinettet.

5. Træk i begge batteriklæbende tapper for at trække dem væk fra batteriholderen og topkabinettet (3).

• Vigtigt: Mens du tager fat i de to selvklæbende tapper, skal du trække klæbestrimlen let skråt opad forbi kanten af topkabinettet, indtil du har fjernet hele klæbestrimlen (4). Lad ikke de selvklæbende strimler til batteriet røre kanten af topkabinettet.

6. Gentag trin 3 til 5 for at fjerne de sidste tre selvklæbende strimler til batteriet (2-4). Fortsæt derefter til trin 7.

7. Hold battericoveret i kanterne, og løft det ud af topkabinettet.

8. Træk forsigtigt pegefeltets flexkabel af topkabinettet (1, 2).

•  Forsigtig: Flexkablet må ikke foldes eller krølles (3).

9. Træk forsigtigt batteriets flexkabel af topkabinettet.

10. Hold i batteriholderens øverste hjørner (1), og løft batteriet (2).

11. Understøt batteriets underside, når du løfter det op og ud af topkabinettet.

•  Advarsel: Fjern ikke batteriet fra batteriholderen.

•  Forsigtig: Rør ikke ved midten af batteriet.

12. Brug en ethanol- eller IPA-serviet til forsigtigt at fugte flexkablets klæbemiddel på topkabinettet.

13. Brug den flade ende af den sorte pind til forsigtigt at løfte den ene kant af klæbemidlet på batteriets flexkabel.

14. Brug en ESD-sikret pincet til at fjerne klæbemidlet.

•  Forsigtig: Sørg for ikke at beskadige grafitlaget, mens du fjerner klæbemidlet.

• Vigtigt: Der kræves ikke et nyt klæbemiddel.

Genmontering

1. Fold tappen 90 grader op langs den perforerede linje på hvert stykke klæbemiddel på batteriet som vist nedenfor. Fjern derefter den selvklæbende bagside.

2. Juster batteriets klæbemiddel, så det passer til hjørnerne på topkabinettet som vist.

3. Sæt de selvklæbende strimler til batteriet på topkabinettet.

4. Sænk batteriet ned i topkabinettet.

•   Advarsel: Fjern ikke batteriet fra batteriholderen.

•   Forsigtig: Rør ikke ved midten af batteriet.

5. Brug den justerbare momentnøgle og Torx Plus 4IP-bitten til at geninstallere to 4IP-skruer (923-09235) delvist i de øverste hjørner på batteriholderen.

6. Vip let batteribakken (1) op, og understøt den med en hånd.

•  Forsigtig: Vip ikke batteriet mere end 45 grader op, da du eller kan komme til at bøje batteriholderen det sted, de to skruer er delvist installeret (2).

7. Under den ene side af batteriholderen skal du bruge en ESD-sikret pincet til at tage fat i den foldede tap på batteriklæbemidlets udløserforing. Træk derefter den øverste udløserforing af de selvklæbende strimler til batteriet. Gentag dette trin på den anden side.

8. Sænk batteriet ned på topkabinettet.

9. Indstil momentværdien for den justerbare momentnøgle til 16 Ncm. Brug den justerbare momentnøgle og 4IP-bitten til at geninstallere de to nederste 4IP-skruer (923-09235) (1) i batteriholderen. Brug derefter momentnøglen og 4IP-bitten til at geninstallere de to øverste 4IP-skruer (923-09235) (2) helt.

10. Brug den justerbare momentnøgle og 3IP-bitten til at geninstallere de to 3IP-skruer (923-08983) i batteriholderen.

11. Læg pegefeltets flexkabel over batteriet.

12. Brug en ESD-sikret pincet til at trække udløserforingen AF batteriets selvklæbende træktapper.

13. Brug den flade ende af den sorte pind til at trykke de selvklæbende tapper fast på topkabinettet.

14. Åbn skærmen. Placer derefter computeren i støtterammen med skærmen hængende ud over bordets kant.

15. Placer batteriets presseplade over batteriet (1). Placer hullerne på batteriets presseplade over justeringsstifterne på støtterammen (2).

•  Forsigtig: Sørg for, at pegefeltets flexkabel ligger helt ind til batteriet for at undgå at beskadige det med pressepladen.

16. Placer støtterammen i skærmpressen til iPhone.

17. Kontrollér, at støtterammen sidder lige op mod bagsiden af skærmpressen til iPhone.

18. Træk stangen ned, indtil den låser.

19. Vent, indtil skærmpressen til iPhone bipper, og timeren viser 0. Træk stangen lidt ned (1), og træk udløserknappen ud (2). Løft derefter stangen (3).

20. Fjern støtterammen fra skærmpressen til iPhone. Løft derefter pressepladen af.

21. Fjern computeren fra støtterammen. Luk skærmen, og placer computeren med skærmsiden nedad.

22. Sæt battericoveret på batteriet. Tryk derefter de sorte tapper fast på klipsene på topkabinettet, indtil du mærker et klik.

Geninstaller følgende dele for at fuldføre genmonteringen: