Bundkort til MacBook Air (15", M2, 2023)

Før du begynder

Fjern følgende dele, før du begynder:

Værktøj

• Justerbar momentnøgle (10-34 Ncm)

• ESD-sikret pincet

• Tape til inddækning til I/O-stik

• Nylonværktøj (sort pind)

• Momentnøgle (blå, 0,65 kgf cm)

• Halvmåneformet Torx Plus 3IP 44 mm-bit

• Torx Plus 3IP-bit

• Torx Plus 5IP 50 mm-bit

Forsigtig

• Denne procedure kræver Systemkonfiguration. Når du har gennemført alle trin til fjernelse og genmontering, kan du se, hvordan du starter processen for Systemkonfiguration.

• Hvis du installerer et nyt bundkort, skal du også installere et nyt Touch ID-kort.

Fjernelse

1. Følg trin 2 til 10 for at fjerne følgende fem inddækninger:

• Inddækningsstik til lydkort (1)

• Inddækningsstik til interposer-board (2)

• Inddækningsstik til pegefelt (3)

• Inddækningsstik til skærm (4)

• Inddækningsstik til input/output (I/O) (5)

2. Brug den flade ende af den sorte pind til at løfte inddækningens skumdæksel en anelse på inddækningsstikket til lydkortet (1). Brug derefter den blå momentnøgle og den halvmåneformede 3IP-bit til at fjerne en 3IP-skrue (923-08925) fra inddækningen (2). Fjern inddækningen, og gem den til genmontering.

3. Brug den blå momentnøgle og den halvmåneformede 3IP-bit til at fjerne 3IP-skruen (923-08925) fra inddækningsstikket til interposer-boardet. Fjern inddækningen, og gem den til genmontering.

4. Brug en ESD-sikret pincet til at trække polyesterfilmen tilbage fra begge ender af inddækningsstikket til pegefeltet for at få adgang til de to 3IP-skruer.

• Vigtigt: Fjern ikke polyesterfilmen fra inddækningen.

5. Brug den blå momentnøgle og den halvmåneformede 3IP-bit til at fjerne de to 3IP-skruer (923-08925) fra inddækningsstikket til pegefeltet.

6. Brug en ESD-sikret pincet til at trække skumdækslet tilbage fra begge ender af inddækningen til skærmstikkene.

• Vigtigt: Fjern ikke skumdækslet fra inddækningen.

7. Brug den blå momentnøgle og den halvmåneformede 3IP-bit til at fjerne de fire 3IP-skruer (923-08925) fra inddækningen til skærmstikkene.

8. Fjern inddækningen til skærmstikkene, og gem den til genmontering.

9. Brug den flade ende af den sorte pind til at trække det nederste venstre hjørne af tapen til inddækning til I/O-stik op. Fjern derefter tapen af inddækningen til I/O-stikket. Kassér tapen.

10. Brug den blå momentnøgle og den halvmåneformede 3IP-bit til at fjerne de tre 3IP-skruer (923-08925) fra inddækningsstikket til I/O. Fjern inddækningen, og gem den til genmontering.

11. Brug den sorte pind til at løfte enderne af de følgende otte flexkabler ud af stikkene.

• Flexkabel til interposer-board (1)

• Flexkabel til mikrofon (2)

• Flexkabler til skærm (3, 4)

• Flexkabel til MagSafe 3-kort (5)

• Flexkabler til USB-C-kort (6, 7)

• Flexkabel til åbn/luk-sensor (AMR) (8)

12. Klem siderne af inddækningen til pegefeltets flexkabel (1) sammen, og løft den af stikket (2).

13. Brug den justerbare momentnøgle (10-34 Ncm) og 3IP-bitten til at fjerne de to 3IP-skruer (923-09281) (1) (923-09231) (2) fra bundkortet.

14. Brug den justerbare momentnøgle og 5IP-bitten til at fjerne de følgende seks 5IP-skruer fra bundkortet:

• Tre 5IP-skruer (923-09560) (1)

• To 5IP-skruer (923-08980) (2)

• En 5IP-skrue (923-09233) (3)

15. Hold i bundkortets kanter som vist. Skub bundkortet til venstre (1) og ud mod dig (2). Flyt kablerne væk, når du fjerner bundkortet fra topkabinettet.

•  Forsigtig: Hold ikke i kølepladen (3).

Genmontering

1. Hvis du genmonterer det eksisterende bundkort, skal du fortsætte til trin 2. Hvis du installerer et nyt bundkort, skal du først installere et nyt Touch ID-kort. Fortsæt derefter til trin 2.

2. Sænk bundkortet ned i topkabinettet (1), og skub det til højre (2). Flyt batteriets flexkabel (3), I/O-flexkablerne (4) samt mikrofonens og skærmens flexkabler til side (bag bundkortets øverste kant på billedet nedenfor).

•  Forsigtig: Hold ikke i kølepladen.

3. Kontroller, at ingen af flexkablerne (1-10) er fastklemt under bundkortet.

•  Forsigtig: Tilslut ikke batteriets flexkabel (10), da det vil beskadige bundkortet.

4. Indstil momentværdien på den justerbare 10-34 Ncm momentnøgle til 16 Ncm. Brug den justerbare momentnøgle og 5IP-bitten til at geninstallere én 5IP-skrue (923-09233).

5. Indstil momentværdien på den justerbare momentnøgle til 14,5 Ncm. Brug den justerbare momentnøgle og 3IP-bitten til at geninstallere én 3IP-skrue (923-09231).

6. Indstil momentværdien på den justerbare momentnøgle til 11,5 Ncm. Brug den justerbare momentnøgle og 3IP-bitten til at geninstallere én 3IP-skrue (923-08981).

7. Indstil momentværdien på den justerbare momentnøgle til 14,5 Ncm. Brug den justerbare momentnøgle og 5IP-bitten til at geninstallere to 5IP-skruer (923-08980).

8. Indstil momentværdien på den justerbare momentnøgle til 10 Ncm. Brug den justerbare momentnøgle og 5IP-bitten til at geninstallere tre 5IP-skruer (923-09560).

9. Tryk enderne af de følgende ni flexkabler fast på stikkene på bundkortet:

•  Forsigtig: Tilslut ikke batteriets flexkabel (identificeret på følgende billede med et rødt X).

• Flexkabel til interposer-board (1)

• Flexkabel til pegefelt (2)

• Flexkabel til mikrofon (3)

• Flexkabler til skærm (4, 5)

• Flexkabel til MagSafe 3-kort (6)

• Flexkabler til USB-C-kort (7, 8)

• Flexkabel til åbn/luk-sensor (AMR) (9)

10. Placer inddækningsstikket til lydkortet over flexkablet.

• Vigtigt: Læg mærke til, hvordan inddækningen er placeret, på billedet nedenfor. Sørg for, at inddækningens kant er placeret under kølepladen, og at skumdækslet er placeret oven på kølepladen.

11. Brug den sorte pind til forsigtigt at løfte skumdækslet (1). Brug derefter den blå momentnøgle og den halvmåneformede 3IP-bit til at geninstallere én 3IP-skrue (923-08925) (2) i inddækningsstikket til lydkortet.

12. Vip højre side af inddækningsstikket til interposer-boardet under kanten til højre for stikket. Sænk derefter inddækningen ned over stikket. Brug den blå momentnøgle og den halvmåneformede 3IP-bit til at geninstallere én 3IP-skrue (923-08925) i inddækningen.

13. Brug en ESD-sikret pincet til at trække polyesterfilmen tilbage fra begge ender af inddækningsstikket til pegefeltet.

14. Brug den blå momentnøgle og den halvmåneformede 3IP-bit til at geninstallere de to 3IP-skruer (923-08925) i inddækningsstikket til pegefeltet. Tryk derefter polyesterfilmen fast over begge skruer.

15. Placer inddækningen til skærmstikkene over mikrofonens ender og skærmens flexkabler.

16. Brug den blå momentnøgle og den halvmåneformede 3IP-bit til at geninstallere de to 3IP-skruer (923-08925) i de yderste ender af inddækningsstikket til skærmen (1).

17. Brug en ESD-sikret pincet til at trække skummet tilbage i nærheden af begge ender af inddækningen til skærmstikkene for at få adgang til de midterste skruehuller.

18. Brug den blå momentnøgle og den halvmåneformede 3IP-bit til at geninstallere de to 3IP-skruer (923-08925) i midten af inddækningsstikket til skærmen (2). Tryk derefter forsigtigt skummet fast over begge skruer.

19. Placer inddækningsstikket til I/O over enderne af flexkablerne. Brug derefter den blå momentnøgle og den halvmåneformede 3IP-bit til at geninstallere de tre 3IP-skruer (923-08925) i inddækningen.

20. Fjern bagsiden fra tapen til inddækningen til I/O-stikket. Juster derefter tapen med højre kant af inddækningen til I/O-stikket som vist.

•  Advarsel: Sørg for, at tapen til inddækningen til I/O-stikket ikke strækker sig ud over kanten af inddækningen.

21. Tryk langs længden af tapen til inddækningen til I/O-stikket for at fastgøre den til inddækningen til I/O-stikket.

22. Træk det øverste venstre hjørne af den selvklæbende foring lidt tilbage. Rul derefter langsomt foringen af tapen til inddækningen til I/O-stikket.

Geninstaller følgende dele for at fuldføre genmonteringen:

Forsigtig

Når du har gennemført alle trin til fjernelse og genmontering, kan du se, hvordan du starter processen for Systemkonfiguration.