Apple Studio Display: Problemer med skærm

Fejlfinding af problemer med skærm og billede

Fejlfinding af problemer med kamera eller lyssensor

Fejlfinding af problemer med skærm og billede

Identificer problemer

Læs denne artikel, hvis du bemærker nogen af følgende problemer:

• Forvrænget, sløret eller ulæseligt billede

• Billedets klarhed varierer

• Lodrette streger med uensartet lysstyrke

• Flimrende eller uregelmæssigt billede

• Videostøj

• Forkerte eller manglende farver

• Uensartet farve, kontrast eller lysstyrke

• Billedet sidder fast eller forbliver på skærmen

• Læk af lys rundt om skærmen

• Partikler eller snavs under glasset

• Pixelfejl

• Vandrette eller lodrette streger

• Opløsning kan ikke ændres

• Skærmen lyser ikke

• Skærmens baggrundslys er ikke ensartet

• Skærmens baggrundslys svigter, når enheden er varmet op

• Skærmens baggrundslys svigter ved visse indstillinger for lysstyrke

Om pixelfejl på LCD-skærme til Apple-produkter fra og med 2010

Hvis dit problem ikke blev løst ved at følge anvisningerne i en supportartikel, skal du fortsætte til næste afsnit.

Prøv disse trin, før du fortsætter med fejlfinding af konkrete problemer

1. Fjern alle etuier, covers eller skærmbeskyttere.

2. Rengør skærmen med en blød, let fugtet og fnugfri klud. Hvis Studio Display har glas med nanotekstur, skal du følge denne rengøringsvejledning.

• Vigtigt: Fjern alle kabler, og sørg for, at skærmen er slukket. Undlad at bruge aerosolspray, opløsningsmidler, slibemidler eller rengøringsmidler med brintoverilte, da dette kan beskadige overfladen. Undgå at få fugt ind i åbningerne, og sprøjt ikke væske direkte på skærmen. Brug ikke trykluft.

3. Hvis du lige har fået foretaget en reparation af Studio Display, skal du køre Systemkonfiguration, før du kan køre diagnosticering eller bruge skærmen. Studio Display forbliver muligvis tom efter en reparation, indtil du kører Systemkonfiguration.

Kør manuelle test og diagnosticeringstest

Hvis dit problem ikke blev løst ved at følge anvisningerne i en supportartikel eller ved at søge efter mulige årsager, skal du køre disse diagnosticeringstest og manuelle test for at hjælpe med at isolere årsagen til problemet:

1. Kør DRI-diagnosticeringspakken (Display Resource Inspector).

• Bemærk: Denne diagnosticeringspakke kontrollerer, om der er USB-grænseflader og kameraer, og tester højttalere, mikrofoner og kamera.

2. Kør Diagnosticeringspakken for skærmfejl.

Åbn og undersøg skærmen

Hvis dit problem ikke blev løst eller isoleret ved at følge anvisningerne i supportartikler eller ved at køre diagnosticeringstest, kan du se, hvordan du åbner og inspicerer skærmen, i reparationsvejledningen til skærmen. En beskadiget eller forkert placeret del kan være årsag til et af problemerne.

Bemærk: Dette afsnit kræver bestilling af dele og værktøjer. Du løser muligvis ikke problemet med enheden ved at udskifte en del. Du kan finde andre servicemuligheder på support.apple.com/da-dk/repair.

Udskift delen

Hvis dit problem ikke blev løst eller isoleret ved at følge de foregående trin, skal du udskifte skærmen.

Bemærk: Dette afsnit kræver bestilling af dele og værktøjer. Du løser muligvis ikke problemet med enheden ved at udskifte en del. Du kan finde andre servicemuligheder på support.apple.com/da-dk/repair.

Fejlfinding af problemer med kamera eller lyssensor

Identificer problemer

• Kameraet fungerer ikke

• Ingen kameraindikator

• Overeksponerede billeder

• Dårlig hvidbalance

• Dårligt fokus

• Forvrængede eller misfarvede billeder

• Skærmens lysstyrke reagerer ikke på skiftende lysforhold i omgivelserne

• Kameraet reagerer ikke på skiftende lysforhold i omgivelserne

Prøv disse trin, før du fortsætter med fejlfinding af konkrete problemer

1. Fjern alle etuier, covers eller skærmbeskyttere.

2. Sørg for, at lyssensoren ikke er dækket til. Den findes øverst på skærmen i nærheden af kameraet.

3. Rengør skærmen med en blød, let fugtet og fnugfri klud. Hvis Studio Display har glas med nanotekstur, skal du følge denne rengøringsvejledning.

• Vigtigt: Fjern alle kabler, og sørg for, at skærmen er slukket. Undlad at bruge aerosolspray, opløsningsmidler, slibemidler eller rengøringsmidler med brintoverilte, da dette kan beskadige overfladen. Undgå at få fugt ind i åbningerne, og sprøjt ikke væske direkte på skærmen. Brug ikke trykluft.

4. Sæt skærmens strømkabel i en stikkontakt. Brug et funktionsdygtigt kompatibelt Thunderbolt-kabel til at slutte skærmen til en kompatibel Mac. Tænd computeren, lyt efter skærmblæseren, og kontroller, at der vises et billede på skærmen, for at sikre, at både computeren og skærmen er tændt.

Kør manuelle test og diagnosticeringstest

Hvis dit problem ikke blev løst ved at følge anvisningerne i en supportartikel eller ved at søge efter mulige årsager, skal du køre diagnosticeringstest og manuelle test for at hjælpe med at isolere årsagen til problemet:

Åbn og undersøg skærmen

Hvis dit problem ikke blev løst eller isoleret ved at følge anvisningerne i supportartikler eller ved at køre diagnosticeringstest, kan du se, hvordan du åbner og inspicerer skærmen, i reparationsvejledningen til skærmen. En beskadiget eller forkert placeret del kan være årsag til et af problemerne.

Bemærk: Dette afsnit kræver bestilling af dele og værktøjer. Du løser muligvis ikke problemet med enheden ved at udskifte en del. Du kan finde andre servicemuligheder på support.apple.com/da-dk/repair.

Udskift delen

Hvis dit problem ikke blev løst eller isoleret ved at følge de foregående trin, skal du udskifte skærmen.

Bemærk: Dette afsnit kræver bestilling af dele og værktøjer. Du løser muligvis ikke problemet med enheden ved at udskifte en del. Du kan finde andre servicemuligheder på support.apple.com/da-dk/repair.