Apple Studio Display: Mekaniske problemer

Fejlfinding af en skærm, der føles ualmindelig varm, afgiver usædvanlig lugt eller udsender usædvanlig støj, brummen eller vibration

Fejlfinding af problemer med fod eller hængsel

Fejlfinding af en skærm, der føles ualmindelig varm, afgiver usædvanlig lugt eller udsender usædvanlig støj, brummen eller vibration

Identificer problemer

Læs denne artikel, hvis du bemærker et af følgende problemer med skærmen:

• Føles ualmindelig varm

• Lugter brændt eller af røg, eller afgiver en anden usædvanlig lugt

• Udsender støj eller vibration

• Udsender kraftig blæserstøj

Om blæsere og blæserstøj fra dit Apple-produkt

Hvis dit problem ikke blev løst ved at følge anvisningerne i en supportartikel, skal du fortsætte til næste afsnit.

Prøv disse trin, før du fortsætter med fejlfinding af konkrete problemer

1. Sammenlign skærmens driftstemperatur med en lignende skærm.

2. Frakobl alle eksterne enheder fra skærmen.

3. Flyt skærmen til en anden placering, og sæt strømkablet i en anden stikkontakt. Kontroller derefter, om støjen er væk.

• Bemærk: Støj kan være relateret til interferens fra andre elektriske enheder, der kører i nærheden af skærmen, eller som er tilsluttet samme stikkontakt.

4. Sørg for, at skærmen er på en plan, hård overflade i et område, der ikke blokerer ventilationsåbninger, og kontroller derefter, om problemerne med temperaturen er fjernet.

5. Undersøg skærmen for tegn på spildt væske. Spildt væske kan kortslutte de interne kredsløb og stoppe blæseren.

Kør diagnosticeringstest

Hvis dit problem ikke blev løst ved at følge anvisningerne i en supportartikel eller ved at søge efter mulige årsager, skal du køre DRI-diagnosticeringspakken (Display Resource Inspector) for at hjælpe med at isolere årsagen til problemet.

Bemærk: Denne diagnosticeringspakke kontrollerer, om der er USB-grænseflader og kameraer, og tester funktionaliteten af højttalere, mikrofoner og kamera.

Åbn og undersøg skærmen

Hvis dit problem ikke blev løst eller isoleret ved at følge anvisningerne i supportartikler eller ved at køre diagnosticeringstest, kan du se, hvordan du åbner og inspicerer skærmen, i reparationsvejledningen til skærmen. En beskadiget eller forkert placeret del kan være årsag til et af problemerne.

1. Følg procedurerne i reparationsvejledningen for at åbne skærmen.

2. Undersøg de indvendige komponenter og kabinettet for tegn på fysisk skade eller væskeskade, snavs eller brændte eller mørke områder.

3. Undersøg området omkring kølepladen og hver blæser for ophobning af støv eller snavs. Brug en ESD-sikret støvsuger eller trykluft til forsigtigt at fjerne støv og snavs fra kølepladen og blæserne. Sørg for, at alle blæsere kan køre frit og ikke er blokeret.

Bemærk: Dette afsnit kræver bestilling af dele og værktøjer. Du løser muligvis ikke problemet med enheden ved at udskifte en del. Du kan finde andre servicemuligheder på support.apple.com/da-dk/repair.

Udskift delen

Hvis dit problem ikke blev løst eller isoleret ved at følge de foregående trin, skal du udskifte den berørte blæser.

Bemærk: Dette afsnit kræver bestilling af dele og værktøjer. Du løser muligvis ikke problemet med enheden ved at udskifte en del. Du kan finde andre servicemuligheder på support.apple.com/da-dk/repair.

Fejlfinding af problemer med fod eller hængsel

Identificer problemer

• Løs fod eller løst hængsel

• Bøjet eller ødelagt fod eller hængsel

Kør manuelle test

Kør disse manuelle test for at hjælpe med at finde årsagen til problemet:

1. Se brugerhåndbogen for at få en vejledning i justering af skærmens fod.

2. Undersøg foden. Kontroller, at foden holder skærmen sikkert på plads i lodret position uden at rokke sig, når den står på en plan, hård og jævn overflade.

3. Undersøg hængselmekanismen. Juster skærmen frem og tilbage på hængslet, og lyt efter støj. Kontroller, om bevægelsen med hængslet føles fast – ikke for stram eller løs – samtidig med at skærmen holdes på plads. Hængslet skal føles stabilt under hele bevægelsen.

4. Placer skærmen på en plan, fast overflade. Mens en anden person trykker ned på foden, skal du vende skærmen mod dig og tage godt fat i begge sider af skærmkabinettet og derefter forsigtigt forsøge at dreje hele kabinettet til venstre og højre. Kabinettet bør ikke kunne rokke sig. Sammenlign denne tilstand med en lignende skærmmodel. Hvis kabinettet roterer unormalt meget, sidder mekanismen inde i kabinettet muligvis ikke længere fast, og det kræver muligvis udskiftning af kabinettet.

5. Placer skærmen på en plan, fast overflade, og kontroller, om den ene side af skærmen ser ud til at være højere eller lavere end den anden side.

6. Kontroller, at både foden og hængslet fungerer korrekt, og at skærmen bliver holdt sikkert på plads, når den er placeret ret op i alle relevante positioner.

Udskift delen

Hvis dit problem ikke blev løst eller isoleret ved at følge de foregående trin, skal du overveje at udskifte en del:

• Udskift foden, hvis der er problemer med foden, f.eks. hvis den rokker sig, eller hvis du konstaterer skade på foden eller hængslet.

• Udskift kabinettet, hvis der er problemer, f.eks. hvis skærmen sidder løst på foden eller vipper til den ene side.

Bemærk: Dette afsnit kræver bestilling af dele og værktøjer. Du løser muligvis ikke problemet med enheden ved at udskifte en del. Du kan finde andre servicemuligheder på support.apple.com/da-dk/repair.