Bundkort til MacBook Pro (16", 2023)

Før du begynder

Advarsel

Læs Batterisikkerhed, og følg retningslinjerne for arbejdsområde og batterihåndtering, før du begynder.

Fjern følgende dele, før du begynder:

Værktøj

• Stjerneskruetrækker nr. 00

• 4 mm hex-topnøgle

• Justerbar momentnøgle (10-34 Ncm)

• ESD-sikret pincet

• Kapton-tape

• Nylonværktøj (sort pind)

• Momentnøgle (blå, 0,65 kgf cm)

• Halvmåneformet Torx Plus 3IP-bit på 44 mm

• Torx Plus 3IP-bit

• Torx T5-bit

• Torx T6-sikkerhedsbit

Forsigtig

• Denne procedure kræver Systemkonfiguration. Når du har gennemført alle trin til fjernelse og genmontering, kan du se, hvordan du starter processen til Systemkonfiguration.

• Hvis du installerer et nyt bundkort, skal du også installere et nyt Touch ID-kort.

Bemærk: Dit bundkort og din køleplade ser muligvis lidt anderledes ud, men instruktionerne er de samme.

Fjernelse

1. Brug den blå momentnøgle og den halvmåneformede Torx Plus 3IP-bit til at fjerne de 17 skruer fra følgende 8 inddækninger:

• To 3IP-skruer fra inddækningsstikket til vinkelsensor til låg (923-06854) (1)

• To 3IP-skruer fra MagSafe 3-kortets inddækningsstik (923-06854) (2)

• Tre 3IP-skruer fra inddækningsstikket til venstre USB-C-kort (923-06854) (3)

• To 3IP-skruer fra lydkortets inddækningsstik (923-06854) (4)

• To 3IP-skruer fra inddækningsstikket til højre USB-C-kort (923-06854) (5)

• To 3IP-skruer fra inddækningsstikket til Touch ID -kortet (923-06854) (6)

• To 3IP-skruer fra inddækningsstikket til skærmen (923-06854) (7)

• To 3IP-skruer fra inddækningsstikket til skærmen (923-06854) (8)

2. Brug den blå momentnøgle og den halvmåneformede Torx Plus 3IP-bit til at fjerne to 3IP-skruer (923-06865) (1) fra de øverste skruehuller på inddækningsstikkene til venstre og højre højttaler.

3. Brug den justerbare momentnøgle og Torx Plus 3IP-bitten til at fjerne to 3IP-skruer (923-06864) (2) fra de nederste skruehuller på inddækningsstikkene til venstre og højre højttaler.

4. Fjern de følgende 10 inddækninger, og gem dem til genmontering:

• Inddækningsstik til vinkelsensor til låg (1)

• Inddækningsstik til MagSafe 3-kort (2)

• Inddækningsstik til venstre USB-C-kort (3)

• Inddækningsstik til lydkort (4)

• Inddækningsstik til venstre højttaler (5)

• Inddækningsstik til højre højttaler (6)

• Inddækningsstik til højre USB-C-kort (7)

• Inddækningsstik til  Touch ID-kort (8)

• Inddækningsstik til skærm (9)

• Inddækningsstik til skærm (10)

• Vigtigt

• Inddækningsstikkene til venstre og højre højttaler har en dybere bøjning der, hvor skruehullet er tættest på batteridækslet. Husk inddækningens retning til genmontering.

• Inddækningsstikket til venstre højttaler har en cirkulær prægning i midten.

5. Løft enderne af følgende 12 flexkabler (1-12) af stikkene på bundkortet:

• Flexkabel til vinkelsensor til låg (1)

• MagSafe 3-kortets flexkabel (2)

• Flexkabler til venstre USB-C-kort (3 og 4)

• Flexkablet til lydkortet (5)

• Flexkabel til venstre højttaler (6)

• Flexkabel til højre højttaler (7)

• Flexkabel til højre USB-C-kort (8)

• Flexkabel til  Touch ID-kort (9)

• Flexkabel til baggrundslys i skærm (10)

• Flexkabel til FaceTime HD-kamera (11)

• eDP-flexkabel (12)

6. Træk polyesterfilmen tilbage fra låseenhederne på flexkablerne til mikrofonerne (1), tastaturets baggrundslys (2) og tastaturet (3).

7. Brug den sorte pind til at vippe de tre låseenheder op (1-3). Skub derefter enderne på de tre flexkabler ud af deres stik.

8. Træk polyesterfilmen tilbage fra låseenhederne på de to flexkabler til blæseren. Brug derefter den sorte pind til at vippe de to låseenheder op.

9. Spred enderne på den ESD-sikrede pincet, og indsæt den ene under flexkablet til den højre blæser. Skub forsigtigt pincetspidsen hen langs flexkablet for at løsne klæbemidlet.

10. Brug den ESD-sikrede pincet til at løfte flexkablet til den højre blæser fra bundkortet (1). Skub derefter flexkablet til blæseren ud af stikket (2).

11. Gentag trin 9 til 10 for at frakoble flexkablet til den venstre blæser. Fortsæt derefter til trin 12.

12. Brug den justerbare momentnøgle og T6-sikkerhedsbitten til at fjerne de to T6-skruer (923-06858) fra de øverste hjørner.

13. Brug den justerbare momentnøgle og T5 bitten til at fjerne de fire korte T5-skruer (923-06859).

14. Brug den justerbare momentnøgle og T5-bitten til at fjerne de seks lange T5-skruer (923-06861).

15. Brug 4 mm hex-topnøglen til at fjerne de to 4 mm hex-skruer (923-06860) fra de nederste hjørner.

16. Fold de termiske kanalpakninger og flexkablerne til blæseren tilbage. Brug Kapton-tape til at fastgøre dem som vist.

17. Vip forsigtigt bundkortet op som vist (1). Skub derefter bundkortet ud af topkabinettet (2). Brug den sorte pind til at folde pegefeltet og BMU-flexkablerne tilbage, når du fjerner bundkortet.

•  Forsigtig: Fjern ikke kølepladen fra bundkortet. Et nyt bundkort leveres med kølepladen monteret.

Genmontering

Vigtigt

Hvis du genmonterer det eksisterende bundkort, skal du fortsætte til genmonteringstrin 15. Hvis du monterer et nyt bundkort, skal du fortsætte til genmonteringstrin 1.

Forsigtig

Hvis du monterer et nyt bundkort, skal det eksisterende bundkort forsynes med kølepladens emballageskruer og afstivere, før det returneres til Apple-service. Ellers kan bundkortet blive beskadiget under forsendelsen.

1. Fjern det eksisterende Touch ID -kort, og installer et nyt Touch ID -kort.

2. Brug stjerneskruetrækker nr. 00 til at fjerne de to stjerneskruer nr. 00 (923-07058) (1) fra kølepladen på det nye bundkort.

• Bemærk: De to stjerneskruer nr. 00 er sikret med to aftagelige hex-møtrikker (923-07059) (2) i bunden af bundkortet.

3. Brug stjerneskruetrækker nr. 00 til helt at løsne de seks stjerneskruer nr. 00 (2) fra de øverste afstivere på det nye bundkort. Løft de øverste afstivere af det nye bundkort, og sæt dem til side.

• Bemærk: De fire afstivere er mærket med følgende:

• TL (øverst til venstre)

• TR (øverst til højre)

• BL (nederst til venstre)

• BR (nederst til højre)

4. Løft det nye bundkort ud af de nederste afstivere, og sæt det til side.

5. Anbring det eksisterende bundkort oven over de nederste afstivere. Kontroller, at skruehullerne i det eksisterende bundkort flugter med skruehullerne i de nederste afstivere.

6. Anbring de øverste afstivere på det eksisterende bundkort. Kontroller, at skruehullerne i de øverste afstivere flugter med skruehullerne i det eksisterende bundkort.

• Vigtigt: Skruerne i de øverste afstivere monteres via skruehullerne på bundkortet og ind i skruehullerne i de nederste afstivere.

7. Brug stjerneskruetrækker nr. 00 til at genmontere de seks stjerneskruer nr. 00 (2) i afstiverne.

8. Monter en stjerneskrue nr. 00 gennem skruehullet (923-07058) (1) i kølepladen og bundkortet.

9. Hold hex-skruen på plads, og vend bundkortet om. Indsæt hex-skruen (923-07059) (3) delvist over enden af stjerneskrue nr. 00. Hold derefter hex-skruen på plads, og vend bundkortet om.

10. Brug stjerneskruetrækker nr. 00 til at genmontere stjerneskrue nr. 00 helt.

11. Gentag trin 8-10 for at montere den anden stjerneskrue nr. 00 (1) og hex-skruen (2). Fortsæt derefter til trin 12.

12. Anbring det eksisterende bundkort i den ESD-sikrede genbrugsemballage.

13. Anbring det emballerede kort i skumbeholderen.

14. Luk og forsegl kassen. Send kassen til Apple-service.

15. Sørg for, at de termiske kanaldæksler og flexkablerne er foldet tilbage og fastgjort til topkabinettet med Kapton-tape som vist.

16. Hold bundkortet i kanterne. Vip den ene kant af bundkortet ned i topkabinettet som vist (1). Sænk derefter den anden kant af bundkortet ned i topkabinettet (2). Flyt eventuelle løse kabler, der er i vejen, mens du placerer bundkortet.

•  Forsigtig: Sørg for, at der ikke er nogen flexkabler fanget under bundkortet.

17. Fjern forsigtigt Kapton-tapen fra de termiske kanaldæksler og flexkablerne.

18. Brug den justerbare momentnøgle (10-34 Ncm) og T6-sikkerhedsbitten til delvist at geninstallere de to T6-skruer (923-06858) (1) i de øverste hjørner.

19. Indstil momentværdien for den justerbare momentnøgle (10-34 Ncm) til 16 Ncm. Brug derefter den justerbare momentnøgle og T6-sikkerhedsbitten til at geninstallere de to T6-skruer helt.

20. Brug fingrene til at skrue 4 mm hex-skruerne (923-06860) ind i de nederste hjørner. Brug derefter 4 mm hex-topnøglen til delvist at geninstallere de to 4 mm hex-skruer i bundkortets nederste hjørner.

21. Indstil momentværdien for den justerbare momentnøgle (10-34 Ncm) til 11,5 Ncm. Brug derefter den justerbare momentnøgle og T5-bitten til at geninstallere de seks lange T5-skruer (923-06861).

22. Indstil momentværdien for den justerbare momentnøgle (10-34 Ncm) til 29,5 Ncm. Brug derefter den justerbare momentnøgle og T5-bitten til at geninstallere de fire korte T5-skruer (923-06859).

23. Skub enderne af følgende fem flexkabler ind i deres stik:

• Mikrofoner (1)

• Tastaturets baggrundslys (2)

• Tastatur (3)

• Venstre blæser (4)

• Højre blæser (5)

24. Brug den flade ende af den sorte pind til at vippe de fem låseenheder ned. Tryk derefter polyesterfilmen ned på de fem låseenheder.

25. Tryk enderne af følgende 12 flexkabler fast på stikkene på bundkortet:

• Flexkabel til vinkelsensor til låg (1)

• MagSafe 3-kortets flexkabel (2)

• Flexkabler til venstre USB-C-kort (3-4)

• Flexkablet til lydkortet (5)

• Flexkabel til venstre højttaler (6)

• Flexkabel til højre højttaler (7)

• Flexkabel til højre USB-C-kort (8)

• Flexkabel til  Touch ID-kort (9)

• Flexkabel til baggrundslys i skærm (10)

• Flexkabel til FaceTime HD-kamera (11)

• eDP-flexkabel (12)

26. Placer følgende 10 inddækninger (1-10) i topkabinettet:

• Inddækningsstik til vinkelsensor til låg (1)

• Inddækningsstik til MagSafe 3-kort (2)

• Inddækningsstik til venstre USB-C-kort (3)

• Inddækningsstik til lydkort (4)

• Inddækningsstik til venstre højttaler (5)

• Inddækningsstik til højre højttaler (6)

• Inddækningsstik til højre USB-C-kort (7)

• Inddækningsstik til  Touch ID-kort (8)

• Inddækningsstik til skærm (9)

• Inddækningsstik til skærm (10)

27. Indstil momentværdien for den justerbare momentnøgle til 11,5 Ncm.

28. Brug den justerbare momentnøgle (10-34 Ncm) og Torx Plus 3IP-bitten til at geninstallere to 3IP-skruer (923-06864) i de nederste skruehuller på inddækningsstikkene til venstre og højre højttaler.

29. Brug den blå momentnøgle og den halvmåneformede Torx Plus 3IP-bit til at geninstallere to 3IP-skruer (923-06865) i de øverste skruehuller på inddækningsstikkene til venstre og højre højttaler.

30. Brug den blå momentnøgle og den halvmåneformede Torx Plus 3IP-bit til at geninstallere de 17 skruer i følgende 8 inddækninger:

• To 3IP-skruer i inddækningsstikket til vinkelsensor til låg (923-06854) (1)

• To 3IP-skruer i MagSafe 3-kortets inddækningsstik (923-06854) (2)

• Tre 3IP-skruer i inddækningsstikket til venstre USB-C-kort (923-06854) (3)

• To 3IP-skruer i lydkortets inddækningsstik (923-06854) (4)

• To 3IP-skruer i inddækningsstikket til højre USB-C-kort (923-06854) (5)

• To 3IP-skruer i Touch ID -kortets inddækningsstik (923-06854) (6)

• To 3IP-skruer i inddækningsstikket til skærmen (923-06854) (7)

• To 3IP-skruer i inddækningsstikket til skærmen (923-06854) (8)

Geninstaller følgende dele for at fuldføre genmonteringen:

Forsigtig

Når du har gennemført alle trin til fjernelse og genmontering, kan du se, hvordan du starter processen til Systemkonfiguration.