Introduktion til MacBook Pro

Denne manual indeholder tekniske vejledninger til udskiftning af originale Apple-dele i en Mac og er beregnet til individuelle teknikere, der har den fornødne viden og erfaring samt det korrekte værktøj til at reparere elektroniske enheder.

Vigtigt

• Læs hele vejledningen først. Hvis du ikke er tryg ved at udføre reparationerne som anvist i denne vejledning, skal du ikke fortsætte.

• Brug altid den nyeste version af denne vejledning, der er tilgængelig på support.apple.com/da_DK/manuals/maclaptops.

Advarsel

Hvis du undlader at følge reparationsinstruktionerne eller bruge originale Apple-dele eller korrekt værktøj, kan det forårsage brand eller andre sikkerhedsproblemer og føre til personskade eller død.

Forsigtig

Hvis du undlader at følge reparationsanvisningerne eller at bruge originale Apple-dele eller korrekt værktøj, kan det beskadige Mac-computeren, dele eller anden ejendom eller kompromittere enhedens funktionalitet.

Garantioplysninger

Skader forårsaget af reparationer udført uden for Apple eller netværket af Apple-autoriserede serviceudbydere er ikke dækket af Apples garanti eller AppleCare-aftaler. Sådanne skader kan medføre, at omkostninger til fremtidige reparationer ikke er dækket af garantien, eller at enheden ikke er berettiget til fremtidige reparationer af Apple eller Apple-autoriserede serviceudbydere.

Værktøj og dele

Bestilling af værktøj og dele

Du kan se, hvordan du bestiller originale Apple-dele og værktøj, på support.apple.com/self-service-repair. Under købsprocessen skal du indtaste vejledningens id, der findes nederst på siden med indholdsfortegnelsen, for at angive, at du har læst denne vejledning i sin helhed og accepterer, at du har viden og erfaring til at udføre den påtænkte reparation.

Softwareværktøj

Apple-diagnosticering kan tjekke din Mac for hardwareproblemer.

Et trin med Systemkonfiguration kan være påkrævet efter reparationen. Systemkonfiguration er et softwareværktøj, som bruges efter reparation til at færdiggøre reparationen af originale Apple-dele. Kørsel af Systemkonfiguration har en række formål, der varierer og afhænger af den udskiftede del.

Hvad Systemkonfiguration gør

Hvorfor det er vigtigt

Opdaterer det nye bundkort med enhedens serienummer

Nye bundkort skal opdateres med din enheds serienummer for at sikre, at Apple Pay, FaceTime, iMessage og iCloud-tjenester, f.eks. Find, kan kommunikere sikkert med din enhed.

Overfører fabrikskalibreringsværdier

Visse dele som f.eks. skærme, kameraer og lyssensorer har kalibreringsværdier, der er tilpasset til hver enkelt del under fremstillingen. Overførsel af disse værdier sikrer maksimal ydeevne og kvalitet efter en reparation.

Forbinder Secure Enclave og biometriske godkendelsesdele

Efter reparation af et bundkort eller en biometrisk godkendelsesdel (Touch ID) er det nødvendigt at forbinde de biometriske sensorer til Secure Enclave på bundkortet af hensyn til enhedens sikkerhed.

Sikrer reparationsintegritet

Efter en hardwarereparation udføres der softwaretjek for at sikre reparationsintegritet. Reparationsintegritet betyder, at en original Apple-del er blevet korrekt installeret.

Tildeler trådløs region

Bundkortet skal tildeles en trådløs region for at overholde den regionale lovgivning.

Opdaterer firmware

Ved at holde firmwaren opdateret sikrer du, at enheden har alle de nyeste sikkerheds- og ydeevnefunktioner.

Systemkonfiguration kræver et stærkt Wi-Fi-netværk, der kan levere 1,0 Mbps download- og uploadhastigheder med mindre end 400 ms forsinkelse og mindre end 2 % pakketab. Det estimerede dataforbrug til at køre Systemkonfiguration er 6-22 MB.

Enheden skal køre den nyeste version af macOS og ikke en betaversion.

Se, hvordan du starter systemkonfigurationen, på support.apple.com/self-service-repair.

Advarsler

Hvis du undlader at følge advarslerne, kan det medføre brand, personskade, datatab eller beskadigelse af enheden, dele eller anden ejendom.

Fare

Anvisninger i at reducere risikoen for elektrisk stød og ulykker med dødeligt udfald

Advarsel

Vejledninger til at reducere risikoen for personskade

Forsigtig

Vejledninger til at reducere risikoen for datatab eller beskadigelse af enhedens hardware

Vigtigt

Supplerende oplysninger til vellykket udførelse af procedurer – hverken kategoriseret som Advarsel eller Forsigtig