Apple Silicon iMac: Strøm- og startproblemer

Fejlfinding af periodisk nedlukning eller ustabilt system

Fejlfinding af startproblemer

Fejlfinding – ingen strøm

Fejlfinding af periodisk nedlukning eller ustabilt system

Identificer problemer

Læs disse artikler, hvis du bemærker nogen af følgende problemer:

• Computeren lukker ned under start

• Computeren lukker uventet ned under brug

• Computeren genstarter og viser en advarsel

• Computeren reagerer ikke efter start

• Computeren reagerer ikke efter afbrydelse af vågeblus

• Computerens ydeevne er dårlig

Hvis din Mac ikke tænder

Hvis din Mac ikke starter helt

Hvis din Mac genstartede på grund af et problem

Brug sikker funktion på din Mac

Hvis problemet ikke blev løst ved at følge anvisningerne i en supportartikel, skal du fortsætte til næste afsnit.

Prøv disse trin, før du fortsætter med fejlfinding af konkrete problemer

1. Indsaml følgende oplysninger:

1. Hvornår computeren lukker ned (f.eks. når den kører på batteri, eller når den har kørt i et stykke tid)

2. Hvor ofte computeren lukker ned

3. Hvilke apps der kører på det pågældende tidspunkt

4. Hvor nemt det er at få computeren til at lukke ned

2. Undersøg computeren for væskeskade. Kontakt med væske kan kortslutte interne kredsløb og få blæserne til at holde op med at fungere.

Kør manuelle test og diagnosticeringstest

Hvis problemet ikke blev løst ved at følge anvisningerne i en supportartikel eller ved at søge efter mulige årsager, skal du køre disse diagnosticeringstest og manuelle test for at hjælpe med at isolere årsagen til problemet:

1. Prøv at starte i sikker funktion for at kontrollere, at computeren kan starte helt uden problemer.

2. Kør MRI-diagnosticeringspakken (Mac Resource Inspector).

• Bemærk: Denne test indsamler diagnosticeringsoplysninger og kontrollerer, at aflæsninger fra temperatursensoren er inden for grænserne. Kontroller MRI-resultater for advarsler eller fejl vedrørende strøm, blæser eller varme.

Åbn og undersøg computeren

Hvis problemet ikke blev løst eller isoleret ved at følge anvisningerne i supportartikler eller ved at køre diagnosticeringstest, kan du se, hvordan du åbner og inspicerer computeren, i reparationsvejledningen til computeren. En beskadiget eller forkert placeret del kan være årsag til et af problemerne.

1. Følg procedurerne i reparationsvejledningen for at åbne computeren.

2. Undersøg de indvendige komponenter og kabinettet for tegn på fysisk skade eller væskeskade, snavs eller brændte eller mørke områder.

3. Undersøg området omkring kølepladen og hver blæser for støv eller snavs. Brug en ESD-sikret støvsuger eller trykluft til forsigtigt at fjerne støv og snavs fra kølepladen og blæserne. Sørg for, at alle blæsere kan køre frit og ikke er blokeret.

Bemærk: Dette afsnit kræver bestilling af dele og værktøjer. Du løser muligvis ikke problemet med enheden ved at udskifte en del. Du kan finde andre servicemuligheder på support.apple.com/repair.

Udskift delen

Hvis problemet ikke blev løst eller isoleret ved at følge de foregående trin, skal du udskifte bundkortet.

Bemærk: Dette afsnit kræver bestilling af dele og værktøjer. Du løser muligvis ikke problemet med enheden ved at udskifte en del. Du kan finde andre servicemuligheder på support.apple.com/repair.

Fejlfinding af startproblemer

Identificer problemer

Læs disse artikler, hvis du bemærker nogen af følgende problemer:

• Computeren starter ikke helt, når den tændes

• Skærmen viser et symbol med et udråbstegn i en cirkel

• Computeren ser først ud til at være slukket, men viser tegn på strøm, f.eks. en blæser, der kører

Hvis din Mac ikke tænder

Hvis din Mac ikke starter helt

Hvis din Mac genstartede på grund af et problem

Brug sikker funktion på din Mac

Hvis du får vist et udråbstegn i en cirkel, når du starter din Mac

Hvis du får vist Indstillinger med et tandhjulssymbol, når du starter din Mac

Hvis du ikke kan starte fra macOS-gendannelse

Brug macOS-gendannelse på en Mac med Apple Silicon

Hvis problemet ikke blev løst ved at følge anvisningerne i en supportartikel, skal du fortsætte til næste afsnit.

Prøv disse trin, før du fortsætter med fejlfinding af konkrete problemer

1. Undersøg computeren for væskeskade. Kontakt med væske kan kortslutte interne kredsløb og få blæserne til at holde op med at fungere.

Kør manuelle test og diagnosticeringstest

Hvis problemet ikke blev løst ved at følge anvisningerne i en supportartikel eller ved at søge efter mulige årsager, skal du køre disse diagnosticeringstest og manuelle test for at hjælpe med at isolere årsagen til problemet:

1. Find ud af, om computeren har strøm, ved at bekræfte et af følgende:

1. Den indbyggede skærm fungerer

2. En blæser kører

3. En tilsluttet ekstern skærm fungerer

If the computer shows no indications of power, refer to troubleshooting no power.

2. Prøv at starte i sikker funktion for at kontrollere, at computeren kan starte helt uden problemer.

3. Tilslut en kompatibel ekstern skærm til computeren. Kontroller, om der er et billede på den tilsluttede eksterne skærm.

4. Prøv at starte computeren i macOS-gendannelse. Kontroller, at computeren starter i macOS-gendannelse.

5. Når computeren er startet i macOS-gendannelse, skal du bruge Diskværktøj til at kontrollere computerens interne startenhed. Hvis du bemærker fejl, skal du bruge Diskværktøj til at reparere computerens interne startenhed.

6. Genstart computeren, og kontroller, at den fuldfører startprocessen. Hvis computeren stadig ikke starter helt, skal du vælge indstillingen Installer macOS i macOS-gendannelse for at opdatere eller geninstallere macOS.

7. Hvis computeren ikke kan starte i macOS og ikke kan starte i macOS-gendannelse, vises der et symbol med et udråbstegn i en cirkel. Hvis dette symbol vises, når du forsøger at starte computeren, skal du følge de anbefalede trin i Hvis du får vist et udråbstegn i en cirkel, når du starter din Mac.

8. Kør MRI-diagnosticeringspakken (Mac Resource Inspector), hvis det er muligt.

• Bemærk: Denne test indsamler diagnosticeringsoplysninger og kontrollerer, at aflæsninger fra temperatursensoren er inden for grænserne. Kontroller MRI-resultater for advarsler eller fejl vedrørende strøm, blæser eller varme.

Åbn og undersøg computeren

Hvis problemet ikke blev løst eller isoleret ved at følge anvisningerne i supportartikler eller ved at køre diagnosticeringstest, kan du se, hvordan du åbner og inspicerer computeren, i reparationsvejledningen til computeren. En beskadiget eller forkert placeret del kan være årsag til et af problemerne.

1. Følg procedurerne i reparationsvejledningen for at åbne computeren.

2. Undersøg de indvendige komponenter og kabinettet for tegn på fysisk skade eller væskeskade, snavs eller brændte eller mørke områder.

3. Undersøg området omkring kølepladen og hver blæser for ophobning af støv eller snavs. Brug en ESD-sikret støvsuger eller trykluft til forsigtigt at fjerne støv og snavs fra kølepladen og blæserne. Sørg for, at alle blæsere kan køre frit og ikke er blokeret.

Bemærk: Dette afsnit kræver bestilling af dele og værktøjer. Du løser muligvis ikke problemet med enheden ved at udskifte en del. Du kan finde andre servicemuligheder på support.apple.com/repair.

Udskift delen

Hvis problemet ikke blev løst eller isoleret ved at følge de foregående trin, skal du udskifte bundkortet.

Bemærk: Dette afsnit kræver bestilling af dele og værktøjer. Du løser muligvis ikke problemet med enheden ved at udskifte en del. Du kan finde andre servicemuligheder på support.apple.com/repair.

Fejlfinding – ingen strøm

Identificer problemer

Læs disse artikler, hvis du bemærker nogen af følgende problemer:

• Computeren tænder ikke, når du trykker på afbryderknappen

• Den indbyggede skærm viser ingen billeder

• DC-strømforsyningen sidder ikke korrekt i iMac-strømstikket eller har en periodisk forbindelse

Identificering af din iMac-model

Tag en rundtur: iMac

Hvis din Mac ikke tænder

Hvis din Mac ikke starter helt

Brug sikker funktion på din Mac

Hvis du får vist et udråbstegn i en cirkel, når du starter din Mac

Hvis du får vist Indstillinger med et tandhjulssymbol, når du starter din Mac

Hvis du ikke kan starte fra macOS-gendannelse

Brug macOS-gendannelse på en Mac med Apple Silicon

Hvis problemet ikke blev løst ved at følge anvisningerne i en supportartikel, skal du fortsætte til næste afsnit.

Prøv disse trin, før du fortsætter med fejlfinding af konkrete problemer

1. Undersøg computeren for væskeskade. Kontakt med væske kan kortslutte interne kredsløb og få blæserne til at holde op med at fungere.

2. Sørg for, at computeren er slukket. Hvis du ikke er sikker på, om computeren er tændt eller slukket, skal du trykke på afbryderknappen og holde den nede for at slukke computeren. Vent et par sekunder, og tryk derefter på afbryderknappen igen for at tænde computeren igen.

3. På strømforsyningen skal du undersøge, om der er støv, snavs, skader eller bøjede ben på DC-stikket. Brug trykluft til at fjerne snavs.

4. Kontroller DC-stikket på strømforsyningen for skader eller snavs, og kontroller DC-stikkets ben for rust. Hvis du finder rust, skal du bruge en blød klud til at fjerne det, hvilket kan løse problemet.

• Bemærk: Et beskadiget stik har rust, der ikke kan fjernes.

5. Undersøg DC-indgangsstikket og kabinetåbningen på computeren for tegn på skade eller snavs.

• Vigtigt: Brug ikke metalgenstande til at fjerne snavs eller blokeringer.

• Bemærk: Plaststyrene inden i stikket skal være intakte og må ikke være beskadiget eller brækket af.

6. Slut strømforsyningen til computeren med DC-stikket. Når du sætter stikket i, kan det rotere lidt for at komme til at flugte med stikkontakten, når magneterne sætter stikket på plads. Når du fjerner stikket fra computeren, skal du altid trække stikket lige ud. Du må ikke vende eller dreje stikket, mens du fjerner det.

7. Brug en anden ekstern iMac-strømforsyning til at kontrollere, om den strømforsyning, der bruges sammen med computeren, fungerer.

Kør manuelle test

Hvis problemet ikke blev løst ved at følge anvisningerne i en supportartikel eller ved at søge efter mulige årsager, skal du køre disse manuelle test for at hjælpe med at isolere årsagen til problemet:

1. Find ud af, om computeren har strøm, ved at bekræfte et af følgende:

1. Den indbyggede skærm fungerer

2. En blæser kører

3. En tilsluttet ekstern skærm fungerer

Hvis computeren viser tegn på, at den har strøm, skal du se fejlfinding af startproblemer.

Åbn og undersøg computeren

Hvis problemet ikke blev løst eller isoleret ved at følge anvisningerne i supportartikler eller ved at køre diagnosticeringstest, kan du se, hvordan du åbner og inspicerer computeren, i reparationsvejledningen til computeren. En beskadiget eller forkert placeret del kan være årsag til et af problemerne.

1. Følg procedurerne i reparationsvejledningen for at åbne computeren.

2. Undersøg de indvendige komponenter og kabinettet for tegn på fysisk skade eller væskeskade, snavs eller brændte eller mørke områder.

3. Undersøg området omkring kølepladen og hver blæser for ophobning af støv eller snavs. Brug en ESD-sikret støvsuger eller trykluft til forsigtigt at fjerne støv og snavs fra kølepladen og blæserne. Sørg for, at alle blæsere kan køre frit og ikke er blokeret.

4. Mål spændingen på knapcellebatterierne på batterikortet eller bundkortet (afhængigt af modellen). Hvis spændingen på et batteri er under 2,7 volt, skal batteriet udskiftes.

Bemærk: Dette afsnit kræver bestilling af dele og værktøjer. Du løser muligvis ikke problemet med enheden ved at udskifte en del. Du kan finde andre servicemuligheder på support.apple.com/repair.

Udskift delen

Hvis problemet ikke blev løst eller isoleret ved at følge de foregående trin, skal du udskifte følgende dele én ad gangen i den viste rækkefølge. Når du har udskiftet den første del, skal du gentage fejlfindingstrinnene for at finde ud af, om udskiftning af delen har løst problemet. Hvis det stadig ikke er løst, skal du udskifte den næste del.

• Hvis problemet isoleres til strømforsyningen, skal du udskifte den eksterne iMac-strømforsyning eller den eksterne iMac-strømforsyning med Ethernet (afhængigt af den model, der skal udskiftes).

• Udskift knapcellebatterierne på batterikortet eller bundkortet (afhængigt af modellen).

• Udskift bundkortet.

Bemærk: Dette afsnit kræver bestilling af dele og værktøjer. Du løser muligvis ikke problemet med enheden ved at udskifte en del. Du kan finde andre servicemuligheder på support.apple.com/repair.