Hvis din Mac genstartede på grund af et problem

Læs mere om, hvad du skal gøre, hvis din computer genstarter eller lukker ned uventet, eller hvis der vises en besked om, at din computer genstartede eller lukkede ned på grund af et problem.

Om pludselig genstart

I sjældne tilfælde kan der opstå et software- eller hardwareproblem på din Mac, der kræver en genstart. Når den starter op igen, får du muligvis vist en besked om, at computeren blev genstartet på grund af et problem.

Billedtekst mangler

En uventet genstart skyldes som regel software, der er installeret på din Mac, eller enheder, der er sluttet til din Mac. Hvis problemet får din Mac til at genstarte, hver gang den forsøger at starte, lukkes din Mac til sidst ned. Brug trinnene nedenfor til at kontrollere softwaren og hardwaren på din Mac.

Kontroller din software

Kontroller din hardware

Sluk din Mac, og kobl derefter alle eksterne enheder (såsom harddiske eller printere) fra din Mac. Hvis du har en stationær Mac, skal du kontrollere, at der til sidst kun er tilsluttet en skærm, et tastatur og en mus eller et pegefelt.

Tænd derefter din Mac, og brug den i så lang tid, der plejer at gå, før den uventede genstart sker.

Hvis frakobling af enheder løser problemet, skal du isolere problemet til en bestemt enhed: Tilslut én enhed ad gangen, test igen efter hver tilslutning, indtil problemet vender tilbage.

Hvis frakobling af enheder ikke løser problemet, skal du bruge Apple-diagnosticering til at teste din Mac, mens dine enheder er frakoblet.

Læs mere

Hvis der fortsat opleves uventet genstart, skal du kontakte Apple-support.

Læs mere om, hvad du skal gøre, hvis din Mac ikke starter helt op.

Oplysninger om produkter, der ikke er produceret af Apple, eller uafhængige websteder, der ikke styres eller testes af Apple, leveres uden Apples anbefaling eller godkendelse. Apple påtager sig intet ansvar, hvad angår valg, ydeevne eller brug af websteder eller produkter fra andre producenter. Apple giver ingen erklæringer med hensyn til nøjagtigheden eller pålideligheden af websteder fra andre producenter. Kontakt producenten for at få flere oplysninger.