Apple Silicon iMac: Problemer med input/output

Fejlfinding af problemer med USB-C og Thunderbolt

Identificer problemer

• USB-C-enheden genkendes ikke eller tilføres ikke strøm, når den er tilsluttet computerens USB-C-porte

• Thunderbolt-enheden eller -skærmen genkendes ikke, når den er tilsluttet computerens USB-C-porte

Prøv disse trin, før du fortsætter med fejlfinding af konkrete problemer

1. Sørg for, at du ikke overskrider det angivne maksimale antal understøttede eksterne USB-C-enheder, Thunderbolt-enheder eller skærme til denne model. Se Identificering af din iMac-model, Identificer portene på din Mac og Slut en skærm til din Mac.

2. Undersøg alle USB-C-porte og kabinetåbninger på computeren for tegn på skævvridning, skader eller snavs, der kan blokere forbindelsen.

3. Hvis du finder snavs i disse porte, skal du forsigtigt rengøre hvert stik med en lille, ikke-metallisk, blød børste. Sørg for, at børsten er ren og tør. Børst forsigtigt fnug eller snavs væk. Drej børsten for at løsne og fjerne snavs. Børst snavs væk fra stikket for at undgå at skubbe snavs ind i stikket. Brug en mikrofiberklud til at tørre det løsnede snavs væk.

• Advarsel: Først skal du frakoble alle kabler og slukke computeren. Undlad at bruge aerosolspray, opløsningsmidler, slibemidler eller rengøringsmidler med brintoverilte, da dette kan beskadige overfladen. Brug ikke metalgenstande til at fjerne snavs eller tilstopninger, da dette kan kortslutte stikket og forårsage skade. Undgå, at der kommer fugt ind i åbningerne, og sprøjt ikke væske direkte på computeren. Brug ikke trykluft.

Kør manuelle test og diagnosticeringstest

Hvis problemet ikke blev løst ved at følge anvisningerne i en supportartikel eller ved at søge efter mulige årsager, skal du køre disse diagnosticeringstest og manuelle test for at hjælpe med at isolere årsagen til problemet:

1. Kør MRI-diagnosticeringspakken (Mac Resource Inspector).

2. Slut en kompatibel mus eller et kompatibelt tastatur til hver USB-C-port på din iMac for at bekræfte, at USB-C-porten grundlæggende fungerer, som den skal.

3. Kontrollér, at din iMac genkender forbindelsen i begge retninger af stikket ved at vende stikket om og tilslutte det igen.

4. Slut en ekstern Thunderbolt-skærm til din iMac for at bekræfte, at Thunderbolt fungerer i USB-C-porten. Kontrollér lydudgangen, hvis den eksterne skærm har indbyggede højttalere. Kontrollér, at den eksterne skærm viser et korrekt billede, og at højttalerne på den eksterne skærm har en klar lyd.

Åbn og inspicer computeren

Hvis problemet ikke blev løst eller isoleret ved at følge anvisningerne i supportartikler eller ved at køre diagnosticeringstest, kan du se, hvordan du åbner og inspicerer computeren, i reparationsvejledningen til computeren. En beskadiget eller forkert placeret del kan være årsag til et af problemerne.

Bemærk: Dette afsnit kræver bestilling af dele og værktøjer. Udskiftning af en del løser muligvis ikke problemet med enheden. Du kan finde andre servicemuligheder på support.apple.com/da-dk/repair.

Udskift delen

Hvis problemet ikke blev løst eller isoleret ved at følge de foregående trin, skal du udskifte følgende dele én ad gangen i den viste rækkefølge. Når du har udskiftet den første del, skal du gentage fejlfindingstrinnene for at finde ud af, om udskiftning af delen har løst problemet. Hvis det stadig ikke er løst, skal du udskifte den næste del.

• Udskift det berørte USB-C I/O-kort.

• Udskift adapterkortet (til iMac-modeller med fire Thunderbolt-porte).

• Udskift bundkortet.

Bemærk: Dette afsnit kræver bestilling af dele og værktøjer. Udskiftning af en del løser muligvis ikke problemet med enheden. Du kan finde andre servicemuligheder på support.apple.com/da-dk/repair.