Bundkort til MacBook Pro (14", 2023)

Før du begynder

Advarsel

Læs Batterisikkerhed, og følg retningslinjerne for arbejdsområde og batterihåndtering, før du begynder.

Fjern følgende dele, før du begynder:

Værktøj

• Stjerneskruetrækker nr. 00

• Justerbar momentnøgle (0,3-1,2 Nm)

• Justerbar momentnøgle (10-34 Ncm)

• ESD-sikret pincet

• Kapton-tape

• Nylonværktøj (sort pind)

• Momentnøgle (blå, 0,65 kgf cm)

• Halvmåneformet Torx Plus 3IP-bit på 44 mm

• Torx T5-bit

• Torx T6-sikkerhedsbit

Forsigtig

• Denne procedure kræver Systemkonfiguration. Når du har gennemført alle trin til fjernelse og genmontering, kan du se, hvordan du starter processen til Systemkonfiguration.

• Hvis du installerer et nyt bundkort, skal du også installere et nyt Touch ID-kort.

Vigtigt

Denne procedure kræver polyesterfilmskruedæksler, som følger med en ny del, men som også kan bestilles separat.

Bemærk: Bundkortet og kølepladen ser muligvis anderledes ud, men proceduren er den samme.

Fjernelse

1. Brug den blå momentnøgle og 3IP-bitten til at fjerne de 17 3IP-skruer fra følgende otte inddækninger:

• To 3IP-skruer (923-06959) fra MagSafe 3-inddækningsstikket (1)

• Tre 3IP-skruer (923-06854) fra inddækningsstikkene til venstre USB-C-kort (2)

• To 3IP-skruer (923-06854) fra inddækningsstikket til lydkort (3)

• To 3IP-skruer (923-06854) fra inddækningsstikket til højre USB-C-kort (4)

• To 3IP-skruer (923-07034) fra inddækningsstikket til Touch ID -kortet (5)

• To 3IP-skruer (923-06854) fra inddækningsstikket til skærmen (6)

• To 3IP-skruer (923-06854) fra inddækningsstikket til skærmen (7)

• To 3IP-skruer (923-06854) fra inddækningsstikket til vinkelsensor til låg (8)

2. Brug en ESD-sikret pincet til at fjerne følgende otte inddækninger, og gem dem derefter til genmontering:

• MagSafe 3-inddækningsstik (1)

• Inddækningsstik til venstre USB-C-kort (2)

• Inddækningsstik til lydkort (3)

• Inddækningsstik til højre USB-C-kort (4)

• Inddækningsstik til  -kort (5)

• Inddækningsstik til skærm (6)

• Inddækningsstik til skærm (7)

• Inddækningsstik til vinkelsensor til låg (8)

3. Brug den sorte pind til at løfte enderne af følgende ti flexkabler af stikkene på bundkortet:

• MagSafe 3-flexkabel (1)

• Flexkabler til venstre USB-C-kort (2, 3)

• Flexkabel til lydkort (4)

• Flexkabel til højre USB-C-kort (5)

• Flexkabel til  -kort (6)

• Flexkabel til baggrundslys i skærm (7)

• Flexkabel til FaceTime HD-kamera (8)

• eDP-flexkabel (9)

• Flexkabel til vinkelsensor til låg (10)

4. Brug en ESD-sikret pincet til at trække polyesterfilmen på enderne af de følgende syv flexkabler tilbage:

• Flexkabel til mikrofon (1)

• Flexkabel til venstre højttaler (2)

• Flexkabel til tastaturets baggrundslys (3)

• Flexkabel til tastatur (4)

• Flexkabel til højre højttaler (5)

• Flexkabel til højre blæser (6)

• Flexkabel til venstre blæser (7)

5. Brug den sorte pind til at vippe låseenhederne op på følgende syv flexkabler:

• Flexkabel til mikrofon (1)

• Flexkabel til venstre højttaler (2)

• Flexkabel til tastaturets baggrundslys (3)

• Flexkabel til tastatur (4)

• Flexkabel til højre højttaler (5)

• Flexkabel til højre blæser (6)

• Flexkabel til venstre blæser (7)

• Vigtigt: Frakobl ikke flexkablerne endnu.

6. Spred enderne på den ESD-sikrede pincet, og indsæt den ene under flexkablet til den højre blæser. Skub forsigtigt pincettens spids ind under flexkablet for at løsne klæbemidlet mellem flexkablet og bundkortet. Gentag dette trin for at løsne klæbemidlet på blæserens venstre flexkabel.

•  Forsigtig:

• Hold pincetten parallelt med bundkortets overflade for at forhindre, at det bliver beskadiget.

• Rør ikke ved nogen af de små komponenter på bundkortet eller blæserens flexkabler.

7. Brug den sorte pind til at skubbe enderne af følgende syv flexkabler af deres stik:

• Flexkabel til mikrofon (1)

• Flexkabel til venstre højttaler (2)

• Flexkabel til tastaturets baggrundslys (3)

• Flexkabel til tastatur (4)

• Flexkabel til højre højttaler (5)

• Flexkabel til højre blæser (6)

• Flexkabel til venstre blæser (7)

8. Brug en ESD-sikret pincet til at fjerne de fire polyesterfilmskruedæksler fra midten af bundkortet.

• Vigtigt: Genbrug ikke skruedækslerne. Nye skruedæksler følger med nye dele, men kan også bestilles separat.

9. Brug den sorte pind eller en ESD-sikret pincet til at fjerne alt overskydende klæbemiddel fra bundkortet.

10. Brug den justerbare momentnøgle (0,3-1,2 Nm) og Torx T6-bitten til at fjerne følgende tre skruer fra bundkortet i den viste rækkefølge:

• To T6-skruer (923-07035) (1)

• En T6-skrue (923-07036) (2)

11. Brug den justerbare momentnøgle (10-34 Ncm) og Torx T5-bitten til at fjerne følgende fem T5-skruer fra bundkortet i den viste rækkefølge:

• En T5-skrue (923-08675) (1)

• To T5-skruer (923-07037) (2)

• To T5-skruer (923-08687) (3)

12. Brug den justerbare momentnøgle (10-34 Ncm) og Torx T5-bitten til at fjerne seks T5-skruer fra bundkortet:

• To T5-skruer (923-08675) (1)

• Fire T5-skruer (923-07039) (2)

13. Fold de termiske kanaldæksler og flexkablerne tilbage. Brug Kapton-tape til at holde dem tilbage som vist.

• Vigtigt: Kun de termiske kanaldæksler og blæserens flexkabler vises tapet tilbage. Du skal dog sørge for at tape alle flexkabler væk fra bundkortet, så der sikres frirum ved fjernelse.

14. Brug den sorte pind til at løfte kanten af bundkortet en anelse som vist.

15. Vip forsigtigt bundkortet op som vist (1). Skub derefter bundkortet ud af topkabinettet (2). Brug den sorte pind til at folde pegefeltet og BMU-flexkablerne tilbage, når du fjerner bundkortet.

•  Forsigtig: Undgå at beskadige Touch ID -kortets flexkabel, når du fjerner bundkortet.

• Vigtigt: Fjern ikke kølepladen fra bundkortet.

Genmontering

Vigtigt

Hvis du genmonterer det eksisterende bundkort, skal du fortsætte til genmonteringstrin 11. Hvis du monterer et nyt bundkort, skal du fortsætte til genmonteringstrin 1.

Forsigtig

Hvis du monterer et nyt bundkort, skal du ikke kassere emballagen og afstiverne. Emballagen og afstiverne skal bruges til det eksisterende bundkort, før det returneres til Apple Service, for at undgå skader under forsendelse.

1. Følg trinnene til fjernelse og genmontering for at installere et nyt Touch ID -kort.

2. Brug stjerneskruetrækker nr. 00 til helt at løsne de seks stjerneskruer nr. 00 fra de øverste afstivere på det nye bundkort.

3. Løft de øverste afstivere af det nye bundkort, og sæt dem til side.

4. Løft det nye bundkort ud af de nederste afstivere, og sæt det til side.

5. Anbring de nederste afstivere på det eksisterende bundkort som vist. Kontroller, at skruehullerne i de nederste afstivere flugter med skruehullerne i det eksisterende bundkort. Hold de nederste afstivere på plads, og vend bundkortet om.

• Bemærk: De nederste afstivere er mærket med følgende:

• BL (nederst til venstre)

• BR (nederst til højre)

6. Anbring de øverste afstivere på det eksisterende bundkort. Kontroller, at skruehullerne i de øverste afstivere flugter med skruehullerne i det eksisterende bundkort.

• Bemærk: De øverste afstivere er mærket med følgende:

• TL (øverst til venstre)

• TR (øverst til højre)

• Vigtigt: Skruerne i de øverste afstivere monteres via skruehullerne på bundkortet og ind i skruehullerne i de nederste afstivere.

7. Brug stjerneskruetrækker nr. 00 til at genmontere de seks stjerneskruer nr. 00 i de fire afstivere.

8. Anbring det eksisterende bundkort i den ESD-sikrede genbrugsemballage.

9. Anbring det emballerede bundkort i skumbeholderen.

10. Luk og forsegl kassen. Send kassen til Apple-service.

11. Sørg for, at de termiske kanaldæksler og flexkablerne er foldet tilbage og fastgjort til topkabinettet med Kapton-tape.

12. Hold bundkortet i kanterne. Vip kanten af bundkortet ned for at placere det i topkabinettet (1). Sænk derefter bundkortet ned i topkabinettet (2). Før Touch ID -kortets flexkabel gennem mellemrummet mellem det termiske modul og bundkortet (3).

•  Forsigtig:

• Undgå at beskadige Touch ID -kortets flexkabel, når du placerer bundkortet.

• Sørg for, at der ikke er nogen flexkabler fanget under bundkortet.

13. Fjern forsigtigt Kapton-tapen fra de termiske kanaldæksler og flexkablerne.

14. Lad Torx T6-bitten sidde i den justerbare momentnøgle (0,3-1,2 Nm). Indstil momentværdien til 0,4 Nm. Brug derefter den justerbare momentnøgle og Torx T6-bitten til at geninstallere de tre T6-skruer i den viste rækkefølge:

• To T6-skruer (923-07035) (1)

• En T6-skrue (923-07036) (2)

15. Lad Torx T5-bitten sidde i den justerbare momentnøgle (10-34 Ncm). Indstil momentværdien til 20,5 Ncm. Brug derefter den justerbare momentnøgle og Torx T5-bitten til at geninstallere følgende fem T5-skruer i den viste rækkefølge:

• En T5-skrue (923-08675) (1)

• To T5-skruer (923-07037) (2)

• To T5-skruer (923-08687) (3)

16. Lad Torx T5-bitten sidde i den justerbare momentnøgle (10-34 Ncm). Indstil momentværdien til 17,5 Ncm. Brug derefter den justerbare momentnøgle og Torx T5-bitten til at geninstallere to T5-skruer (923-08675).

17. Lad Torx T5-bitten sidde i den justerbare momentnøgle (10-34 Ncm). Indstil momentværdien til 28 Ncm. Brug derefter den justerbare momentnøgle og Torx T5-bitten til at geninstallere fire T5-skruer (923-07039).

18. Træk de nye polyesterfilmskruedæksler af den selvklæbende bagside. Anbring skruedækslerne over hver af de fire skruer.

19. Tryk på skruedækslerne for at klæbe dem fast på skruerne.

20. Tryk enderne af følgende ti flexkabler fast på stikkene på bundkortet:

• MagSafe 3-flexkabel (1)

• Flexkabler til venstre USB-C-kort (2, 3)

• Flexkabel til lydkort (4)

• Flexkabel til højre USB-C-kort (5)

• Flexkabel til  -kort (6)

• Flexkabel til baggrundslys i skærm (7)

• Flexkabel til FaceTime HD-kamera (8)

• eDP-flexkabel (9)

• Flexkabel til vinkelsensor til låg (10)

21. Skub enderne af følgende syv flexkabler ind i stikkene:

• Flexkabel til mikrofon (1)

• Flexkabel til venstre højttaler (2)

• Flexkabel til tastaturets baggrundslys (3)

• Flexkabel til tastatur (4)

• Flexkabel til højre højttaler (5)

• Flexkabel til højre blæser (6)

• Flexkabel til venstre blæser (7)

22. Brug den flade ende af den sorte pind til at vippe låseenhederne ned. Tryk derefter polyesterfilmen til enderne af de syv flexkabler (1–7).

23. Anbring følgende otte inddækninger over stikkene på bundkortet:

• MagSafe 3-inddækningsstik (1)

• Inddækningsstik til venstre USB-C-kort (2)

• Inddækningsstik til lydkort (3)

• Inddækningsstik til højre USB-C-kort (4)

• Inddækningsstik til  -kort (5)

• Inddækningsstik til skærm (6)

• Inddækningsstik til skærm (7)

• Inddækningsstik til vinkelsensor til låg (8)

24. Brug den blå momentnøgle og 3IP-bitten til at geninstallere følgende 17 skruer i de otte inddækninger:

• To 3IP-skruer (923-06959) i MagSafe 3-inddækningsstikket (1)

• Tre 3IP-skruer (923-06854) i inddækningsstikket til venstre USB-C-kort (2)

• To 3IP-skruer (923-06854) i inddækningsstikket til lydkortet (3)

• To 3IP-skruer (923-06854) i inddækningsstikket til højre USB-C-kort (4)

• To 3IP-skruer (923-07034) i inddækningsstikket til Touch ID -kortet (5)

• To 3IP-skruer (923-06854) i inddækningsstikket til skærmen (6)

• To 3IP-skruer (923-06854) i inddækningsstikket til skærmen (7)

• To 3IP-skruer (923-06854) i inddækningsstikket til vinkelsensor til låg (8)

Geninstaller følgende dele for at fuldføre genmonteringen:

Forsigtig

Når du har gennemført alle trin til fjernelse og genmontering, kan du se, hvordan du starter processen til Systemkonfiguration.