Bundkabinet til MacBook Pro (14", 2023)

Før du begynder

Advarsel

Læs Batterisikkerhed, og følg retningslinjerne for arbejdsområde og batterihåndtering, før du begynder.

Værktøj

• Justerbar momentnøgle (10-34 Ncm)

• Battericover

• Skærefaste handsker

• ESD-sikret pincet

• Tusch

• Pudseklud i frotté

• Nylonværktøj (sort pind)

• Pentalobe-skruetrækker

• Sugekop

• Momentnøgle (blå, 0,65 kgf cm)

• Halvmåneformet Torx Plus 3IP-bit på 44 mm

• Torx T5-bit

Fjernelse

1. Placer computeren på en ren, flad overflade med bunden opad.

2. Brug pentalobe-skruetrækkeren til at fjerne de fire korte pentalobe-skruer fra forsiden af bundkabinettet.

• Bemærk: Skruens farve er specifik for modellen.

• Sølv (923-06866)

• Space gray (923-06868)

3. Brug pentalobe-skruetrækkeren til at fjerne de fire lange pentalobe-skruer fra bagsiden af bundkabinettet.

• Bemærk: Skruens farve er specifik for modellen.

• Sølv (923-06867)

• Space gray (923-06869)

4. Tryk på sugekoppen for at fastgøre den til det nederste venstre hjørne af bundkabinettet.

5. Fire klips inde i bundkabinettet fastgør det til topkabinettet. Hiv op i håndtaget på sugekoppen, indtil du mærker, at de to indvendige klips til venstre frigør sig.

6. Løft kanten af sugekoppen op for at frigøre den.

7. Flyt sugekoppen til det nederste, højre hjørne, og tryk på toppen for at fastgøre den til bundkabinettet.

8. Hiv op i håndtaget på sugekoppen, indtil du mærker, at de to indvendige klips til højre frigør sig.

9. Løft kanten af sugekoppen op for at frigøre den.

10. Sæt den flade ende af den sorte pind ind i ventilations- og antennemodulets mellemrum mellem skærmen og topkabinettet (1) som vist. Træk derefter i den sorte pind for at frigøre fjedrene (2). Gentag dette i den anden ende af mellemrummet.

11. Fjern bundkabinettet, og stil det med forsiden opad på en ren, flad overflade.

• Vigtigt: Hvis du udskifter bundkabinettet:

• Behold det eksisterende bundkabinet, indtil reparationen er færdig.

• Brug en tusch til at skrive computerens serienummer på indersiden af det nye bundkabinet.

• Hvis du kun udskifter bundkabinettet, skal du fortsætte til genmonteringstrin 8.

12. Sæt battericoveret på batteriet.

13. Tryk de sorte tapper på batteridækslet fast på klipsene på topkabinettet, indtil du mærker et klik.

14. Brug den blå momentnøgle og 3IP-bitten til at fjerne de to 3IP-skruer (923-06851) fra inddækningsstikket til pegefeltet. Fjern inddækningen, og gem den til genmontering.

•  Advarsel: Fjern ikke pegefeltets flexkabel fra bundkortet endnu. Hvis pegefeltets flexkabel fjernes, før du fjerner batteristyringsenhedens (BMU) flexkabel, kan det beskadige bundkortet.

15. Træk forsigtigt polyesterfilmen af låseenheden på BMU-flexkablet (1). Brug derefter den sorte pind til at vippe låseenheden op (2).

16. Brug en ESD-sikret pincet til forsigtigt at tage fat i enden af BMU-flexkablet og skubbe det ud af stikket.

17. Løft enden af pegefeltets flexkabel af stikket på bundkortet.

18. Brug den sorte pind til forsigtigt at trække BMU-flexkablet af bundkortet og T5-skruen.

19. Brug den sorte pind til forsigtigt at folde BMU-flexkablet og pegefeltets flexkabel tilbage (1).

20. Brug den justerbare 10-34 Ncm momentnøgle og Torx T5-bitten til at fjerne de to T5-skruer (923-06849) (2).

Genmontering

Vigtigt

Hvis du udskifter bundkabinettet, skal du beholde det originale bundkabinet, indtil reparationen er færdig. Brug en tusch til at skrive computerens serienummer på indersiden af det nye bundkabinet.

1. Lad Torx T5-bitten sidde i den justerbare momentnøgle (10-34 Ncm). Indstil momentværdien til 19 Ncm.

2. Brug den sorte pind til forsigtigt at folde BMU-flexkablet og pegefeltets flexkabel tilbage (1). Brug den justerbare momentnøgle og Torx T5-bitten til at geninstallere T5-skruen (923-06849) (2).

3. Tryk enden af pegefeltets flexkabel fast på stikket på bundkortet. Tryk derefter forsigtigt langs BMU-flexkablet for at klæbe det til T5-skruen og bundkortet.

4. Brug en ESD-sikret pincet til at skubbe enden af BMU-flexkablet ind i stikket.

•  Forsigtig: Undgå at kramme BMU-flexkablet.

5. Vip låseenheden på BMU-flexkablet ned (1). Pres derefter polyesterfilmen fast til låseenheden (2).

6. Placer inddækningen til pegefeltets flexkabel over enden af pegefeltets flexkabel. Brug derefter den blå momentnøgle og 3IP-bitten til at geninstallere de to 3IP-skruer (923-06851) i inddækningen.

7. Hold battericoveret i kanterne, og løft det ud af topkabinettet.

8. Brug en pudseklud i frotté til at sikre, at bundkabinettet er rent og fri for snavs.

9. Anbring bundkabinettet oven over topkabinettet. Juster kanten på bagsiden af bundkabinettet i forhold til ventilations- og antennemodulet. Den lange kant på bundkabinettet skal flugte med ventilations- og antennemodulets glatte flade.

10. Tag handskerne på. Hold bundkabinettet i de forreste hjørner, og skub det langsomt væk fra dig selv, indtil det flugter med skærmhængslet og topkabinettet.

11. Mærk, hvordan fjedrene låses, mens du trykker på bundkabinettet.

• Vigtigt: Hvis bundkabinettet ikke flugter, skal du trække det mod dig selv for at fjerne det. Gentag derefter trin 9-11.

12. Løft ikke forkanten af bundkabinettet mere end 2,5 cm for at justere de termiske blæserkanaler.

13. Tryk samtidigt på begge sider af bundkabinettet, indtil du mærker, at de to indvendige klips klikker på plads (1). Tryk derefter på de to områder i midten samtidigt (2) for at fastgøre de to sidste, indvendige klips.

14. Sørg for, at alle sider af bundkabinettet flugter med alle sider af topkabinettet. Hvis kabinetterne er forkert justeret, skal du begynde forfra fra fjernelsestrin 4.

15. Brug pentalobe-skruetrækkeren til at genmontere de fire lange pentalobe-skruer på bagsiden af bundkabinettet.

• Bemærk: Brug skruen i den farve, der passer til din model.

• Sølv (923-06867)

• Space gray (923-06869)

16. Brug pentalobe-skruetrækkeren til at genmontere de fire korte pentalobe-skruer på forsiden af bundkabinettet.

• Bemærk: Brug skruen i den farve, der passer til din model.

• Sølv (923-06866)

• Space gray (923-06868)

Forsigtig

• Når du har gennemført alle trin til fjernelse og genmontering, kan du se, hvordan du starter processen til Systemkonfiguration.

• Systemkonfiguration er påkrævet, hvis du har installeret en ny skærm, en ny vinkelsensor til låget, et nyt bundkort, et nyt Touch ID-kort eller et nyt topkabinet.

• Hvis du har udskiftet skærmen, vil der være forvrængning øverst i midten af skærmen, indtil du fuldfører Systemkonfiguration.

• Hvis du har udskiftet bundkortet, starter computeren i Diagnosticeringstilstand, indtil du fuldfører Systemkonfiguration.

• Hvis du udskiftede Touch ID-kortet, vil det kun fungere som en afbryderknap, indtil du fuldfører systemkonfigurationen.

• Hvis du har udskiftet vinkelsensoren til låget, skal du lukke skærmen i 20 sekunder, når du bliver bedt om det, under processen til Systemkonfiguration. Hvis skærmen ikke er helt lukket under processen, skal du installere en ny vinkelsensor til låget.