Brug af private Wi-Fi-adresser på iPhone, iPad, iPod touch og Apple Watch

For at beskytte din anonymitet yderligere bruger din enhed en ny MAC-adresse til hvert Wi-Fi-netværk.

Om private Wi-Fi-adresser

Opret forbindelse til Wi-Fi-netværk med en privat Wi-Fi-adresse

Slå denne funktion fra eller til for et netværk

Om private Wi-Fi-adresser

Når en enhed skal kommunikere med et Wi-Fi-netværk, skal den identificere sig over for netværket ved hjælp af en unik netværksadresse – en MAC-adresse (Media Access Control). Hvis enheden altid bruger den samme Wi-Fi-MAC-adresse til alle netværk, kan netværksoperatører og andre netværksobservatører med tiden nemmere sætte den pågældende adresse i forbindelse med enhedens netværksaktivitet og placering. Dette giver mulighed for en slags brugersporing eller profilering, og det gælder for alle enheder på alle Wi-Fi-netværk.

Fra og med iOS 14, iPadOS 14 og watchOS 7 forbedres din anonymitet på dine enheder, da de bruger en ny MAC-adresse til hvert Wi-Fi-netværk. Denne entydige MAC-adresse er enhedens private Wi-Fi-adresse, som kun bruges på det netværk.

I nogle tilfælde vil din enhed ændre sin private Wi-Fi-adresse:

Opret forbindelse til Wi-Fi-netværk med en privat Wi-Fi-adresse

Opret forbindelse til Wi-Fi-netværk, som du plejer. Brug af en privat Wi-Fi-adresse påvirker ikke, hvordan du opretter forbindelse til eller bruger de fleste Wi-Fi-netværk.

Hvis et netværk ikke tillader, at du tilslutter din enhed, eller hvis det ikke tillader yderligere netværks- eller internetadgang, efter at forbindelsen er oprettet, kan du følge trinnene herunder for at stoppe med at bruge en privat Wi-Fi-adresse med det netværk.

Slå denne funktion fra eller til for et netværk

Din enhed bruger som standard en privat Wi-Fi-adresse. Du kan opnå en bedre anonymitet ved at lade indstillingen være slået til for alle de netværk, der understøtter det.

iPhone, iPad eller iPod touch

1. Åbn appen Indstillinger, og tryk derefter på Wi-Fi.

2. Tryk på knappen Mere infoIngen alt leveret for billede ved siden af ​​et netværk.

3. Tryk for at slå Privat Wi-Fi-adresse til eller fra. Hvis din enhed har oprettet forbindelse til netværket uden en privat adresse, vil en anonymitetsadvarsel fortælle hvorfor.

On iPhone, turn Private Wi-Fi Address on or off in the Settings app

Apple Watch

1. Åbn appen Indstillinger, og tryk derefter på Wi-Fi.

2. Tryk på navnet på det netværk, du har oprettet forbindelse til. Hvis du ikke har tilsluttet dig netværket endnu, skal du stryge til venstre på dets navn og trykke påMore buttonNo alt supplied for Image.

On Apple Watch, open the Wi-Fi settings
  3. Tryk for at slå Privat adresse til eller fra.

On Apple Watch, turn Private Address on or off

Til netværksadministratorer

Hvis du administrerer en Wi-Fi-router, der er konfigureret til at give dig besked, når en ny enhed opretter forbindelse til netværket, får du besked, første gang en enhed opretter forbindelse med en privat adresse.

Virksomheder og andre organisationer skal muligvis opdatere sikkerheden på deres Wi-Fi-netværk, så det kan bruge private adresser. De kan også bruge en MDM-defineret netværksprofil til at slå brugen af en privat adresse fra for de tilmeldte enheder, der opretter forbindelse til deres Wi-Fi-netværk. Få mere at vide om private Wi-Fi-adresser og virksomhedsnetværk.

Læs mere

Oplysninger om produkter, der ikke er produceret af Apple, eller uafhængige websteder, der ikke styres eller testes af Apple, leveres uden Apples anbefaling eller godkendelse. Apple påtager sig intet ansvar, hvad angår valg, ydeevne eller brug af websteder eller produkter fra andre producenter. Apple giver ingen erklæringer med hensyn til nøjagtigheden eller pålideligheden af websteder fra andre producenter. Kontakt producenten for at få flere oplysninger.