Hvis du ikke kan sende eller modtage e-mails på Mac

Hvis du har problemer med at sende eller modtage e-mails ved hjælp af appen Mail på din Mac, kan du prøve disse løsninger.

Hvis du er sikker på, at din Mac har forbindelse til internettet, men den pludselig stopper med at sende eller modtage e-mails, er problemet sandsynligvis midlertidigt. Prøv igen senere, og kontakt eventuelt din e-mailudbyder for at få hjælp til at løse problemet. (Hvis du bruger iCloud Mail, kan du læse om, hvad du skal gøre, hvis iCloud Mail ikke virker).

Kontroller, om der er statusmeddelelser

Du kan få vist et statussymbol som et lynsymbol eller advarselssymbol ud for kontoens indbakke i indholdsoversigten i Mail eller i øverste højre hjørne i vinduet Mail. Klik på det for at se statusoplysninger.

iCloud-konto i indholdsoversigten i Mail, der viser et lynsymbol

Test ved hjælp af webmail

Mange e-mailudbydere tilbyder webmail, hvor du kan få adgang til dine e-mails via en browser som Safari i stedet for via en e-mailapp som Mail. Hvis du f.eks. bruger en iCloud Mail-konto, kan du bruge iCloud.com til at sende og modtage e-mails.

Webmail er en god metode til at bekræfte, at din konto er gyldig, men dette betyder ikke, at din konto er indstillet korrekt i Mail. Din e-mailudbyder kan hjælpe dig med at bekræfte dine e-mailindstillinger og se efter andre problemer, der kan påvirke afsendelse og modtagelse af e-mails. Før du kontakter dem, skal du følge de andre trin nedenfor.

Tjek e-mailkvoter

Din e-mailudbyder kan håndhæve kontobegrænsninger, f.eks. hvor mange e-mails der gemmes på deres servere, hvor mange beskeder du kan sende om dagen, og den maksimale størrelse på beskeder. Hvis du overskrider disse kvoter, kan det medføre, at du ikke kan sende eller modtage e-mails. Kontakt e-mailudbyderen for at få yderligere oplysninger.

Hvis din e-mailudbyder begrænser, hvor meget plads du har til rådighed til at gemme e-mails, kan du bruge Mail til at finde ud af, om du har nået denne grænse: Hold Ctrl nede, klik på postkassen for din konto i indholdsoversigten, og vælg derefter Hent kontooplysninger i lokalmenuen:

Image alt text

I vinduet Kontooplysninger vises, hvilke postkasser der er gemt af din e-mailudbyder, og hvor meget af den samlede tilgængelige lagringsplads disse postkasser bruger:

Image alt text

Hvis du har nået din kvote for lagringsplads:

• Frigør lagringsplads ved at slette beskeder fra de postkasser, der vises i vinduet Kontooplysninger. Tøm derefter papirkurven ved at vælge Postkasse > Fjern slettede emner i menulinjen.

• I stedet for at slette beskeder kan du flytte dem til en lokal postkasse på din Mac. Lokale postkasser vises i sektionen På min Mac i indholdsoversigten. Du kan oprette en ny lokal postkasse efter behov og trække beskeder til den nye postkasse for at flytte dem dertil.

• Hvis den lagringsplads, der tilbydes af din e-mailudbyder, også bruges til opbevaring af andre medier, f.eks. billeder, kalendere eller noter, kan du fjerne nogle af disse andre medier for at få mere tilgængelig lagringsplads til e-mails. Hvis du f.eks. en iCloud Mail-konto, kan du gøre mere iCloud-lagringsplads tilgængelig.

• Eller du kan købe mere lagringsplads hos din e-mailudbyder. Hvis du f.eks. bruger en iCloud Mail-konto, kan du købe mere iCloud-lagringsplads direkte fra din Apple-enhed.

Sørg for, at du ikke overser beskeder

Hvis du tror, at Mail sender og modtager beskeder korrekt, men beskederne ikke vises, hvor du forventer at se dem, kan du læse mere om, hvad du skal gøre, hvis du kan ikke se dine e-mails.

Fjern din e-mailkonto, og tilføj den derefter igen

Hvis ingen andre løsninger virker:

1. Fjern din e-mailkonto i Mail.

2. Tilføj din e-mailkonto i Mail igen. Når du tilføjer kontoen, skal du sørge for, at du vælger den korrekte tjenesteudbyder af e-mail til din e-mailadresse.

3. Prøv at sende og modtage e-mails.

Oplysninger om produkter, der ikke er produceret af Apple, eller uafhængige websteder, der ikke styres eller testes af Apple, leveres uden Apples anbefaling eller godkendelse. Apple påtager sig intet ansvar, hvad angår valg, ydeevne eller brug af websteder eller produkter fra andre producenter. Apple giver ingen erklæringer med hensyn til nøjagtigheden eller pålideligheden af websteder fra andre producenter. Kontakt producenten for at få flere oplysninger.