Identifikation af legitime e-mails fra App Store eller iTunes Store

Disse tips kan hjælpe, hvis du ikke er sikker på, om en e-mail om et køb i App Store, iTunes Store, iBooks Store eller Apple Music er legitim.

Svindlere vil ofte forsøge at narre dig til at dele personlige eller finansielle oplysninger ved at sende dig beskeder eller links til websteder, som kan se ud, som om de tilhører Apple, men hvis egentlige formål er at stjæle dine kontooplysninger. I nogle phishing-e-mails bliver du bedt om at klikke på et link for at opdatere dine kontooplysninger. Andre kan ligne en kvittering for et køb i App Store, iTunes Store, iBooks Store eller til Apple Music, som du er sikker på, at du ikke har foretaget.

Angiv aldrig dine kontooplysninger på websteder, der linkes til i sådanne beskeder, og download eller åbn aldrig vedhæftede bilag.

Er denne e-mail legitim?

Hvis du modtager en e-mail om et køb i App Store eller iTunes Store, og du ikke er sikker på, om beskeden er legitim, kan du kigge efter nogle ting, der kan hjælpe dig med at bekræfte, at beskeden kommer fra Apple.

Autentiske købskvitteringer – for køb i App Store, iTunes Store, iBooks Store eller Apple Music – indeholder din nuværende faktureringsadresse, som svindlerne sandsynligvis ikke kender. Du kan også gennemgå din købsoversigt for App Store, iTunes Store, iBooks Store eller Apple Music.

Du vil aldrig blive bedt om at angive følgende oplysninger via e-mail i en e-mail vedrørende dine køb i App Store, iTunes Store, iBooks Store eller Apple Music:

• CPR-nummer

• Din mors pigenavn

• Hele kreditkortnummeret

• Kontrolcifre

Læs mere om phishing og andre former for svindel.

Opdater dine kontooplysninger på en sikker måde

Hvis du modtager en e-mail, hvor du bliver bedt om at opdatere dine konto- eller betalingsoplysninger, skal du kun gøre det under Indstillinger direkte på din iPhone, iPad eller iPod touch, i iTunes eller App Store på din Mac eller i iTunes på en pc.

Hvis du vil opdatere adgangskoden til det Apple-id, som du bruger til køb, skal du kun gøre det under Indstillinger på din enhed eller på appleid.apple.com/dk.

Læs mere om Apple-id og sikkerhed.

Hvis du har modtaget eller reageret på en besked, som kan være phishing:

Hvis du har modtaget en mistænkelig e-mail, bør du videresende den til reportphishing@apple.com. Hvis du bruger en Mac, skal du vælge e-mailen og vælge Videresend som bilag på menuen Besked.

Hvis du tror, at du kan have angivet personlige oplysninger som f.eks. en adgangskode eller betalingskortoplysninger på et svigagtigt websted, skal du straks ændre adgangskoden til dit Apple-id.