Justering af størrelsen på dit Fotos-bibliotek, så det kan lagres i iCloud-fotos

Hvis dit Fotos-bibliotek er større end din tilgængelige lagringsplads i iCloud, kan du øge størrelsen på din lagringsplads eller foretage nogle justeringer på din Mac.

Når du tilmelder dig iCloud, får du automatisk 5 GB gratis lagringsplads til dine iOS-sikkerhedskopier, fotos, videoer, dokumenter og apps. Når du slår iCloud-fotos til, giver appen Fotos dig besked, hvis du har brug for mere lagringsplads til at overføre dit bibliotek.

Du kan øge din iCloud-lagringsplads ved at vælge en ny månedlig aftale om lagringsplads eller benytte dig af mulighederne nedenfor. Planer starter ved 50 GB til 0,99 USD pr. måned og går op til 2 TB til 9,99 USD pr. måned.

Begrænsning af størrelsen på Fotos-biblioteket

Du kan begrænse størrelsen på dit Fotos-bibliotek ved at eksportere de fotos og videoer, som du ikke behøver at have i biblioteket.

1. Vælg billederne og videoerne i Fotos. Vælg Arkiv > Eksporter, og følg instruktionerne.

2. Slet de eksporterede emner. Klik på Slettet for nylig i indholdsoversigten i Fotos. Klik derefter på Slet alt for at slette emnerne i dit bibliotek permanent og begrænse bibliotekets størrelse.

Oprettelse af et nyt fotobibliotek

Du kan oprette et nyt Fotos-bibliotek til brug sammen med iCloud-fotos. Husk at vælge biblioteket som systemfotobibliotek.

1. Hold Alternativtasten nede, mens du åbner Fotos.

2. Vælg Opret nyt.

3. Importer indholdet fra det tidligere bibliotek for at oprette et nyt og mindre bibliotek.

Opdeling af biblioteket med Aperture

Hvis du bruger Aperture, kan du dele dit bibliotek op for at oprette et mindre bibliotek, som du kan åbne i appen Fotos og bruge med iCloud-fotos.

1. Åbn fotobiblioteket i Aperture.

2. Vælg det, som du gerne vil eksportere som et nyt bibliotek.

3. Vælg File (Arkiv) > Export (Eksporter) > Items as New Library (Emner som et nyt bibliotek).

Når eksporten er afsluttet, kan du overføre det nye Aperture-bibliotek til Fotos og slå iCloud-fotos til.