Angivelse af systemets fotobibliotek i Fotos

Hvis du har flere biblioteker med billeder på din Mac, kan du vælge, at et af dem skal fungere som systemets fotobibliotek. Systemets fotobibliotek er det eneste bibliotek, der kan bruges med iCloud-fotos, Fælles album og Min fotostream.

Billederne i systemets fotobibliotek er tilgængelige i programmer som iMovie, Pages og Keynote. Du kan også synkronisere dem med iOS-enheder og se dem på Apple TV. Og hvis du vil bruge dine egne billeder som skrivebordsbillede eller skærmskåner, skal de placeres i systemets fotobiblioteket, før du kan vælge dem i Systemindstillinger.

Hvis der kun findes et enkelt bibliotek med billeder, er dette systemets fotobibliotek. Ellers bliver det første bibliotek med billeder, som du opretter eller åbner i Fotos, automatisk systemets fotobibliotek. Hvis der findes mere end ét bibliotek, skal du angive systemets fotobibliotek, så andre programmer har adgang til de billeder og videoer, som du ønsker, at programmerne skal bruge.

Følg disse trin for at angive systemets fotobibliotek:

1. Slut Fotos.
  2. Hold Alternativtasten nede, og åbn Fotos. Et af bibliotekerne med billeder er allerede angivet som DitBiblioteksNavn (systemets fotobibliotek).
  3. Vælg det bibliotek, der skal angives som systemets fotobiblioteket.
  4. Når Fotos har åbnet biblioteket, skal du vælge Fotos > Indstillinger på menulinjen.
  5. Klik på fanen Generelt.
  6. Klik på knappen Brug som systemets fotobibliotek.

Hvis du åbner et andet bibliotek i programmet Fotos, der ikke er angivet som systemets fotobibliotek, bruger andre programmer billederne fra systemets oprindelige fotobibliotek. Hold Alternativtasten nede, når du åbner Fotos, for at få vist det bibliotek, der er angivet som systemets fotobibliotek.

iCloud og systemets fotobibliotek

Du kan kun bruge iCloud-fotos, Fælles album og Min fotostream med systemets fotobibliotek. Hvis du vælger et andet bibliotek i Fotos uden at angive det som systemets fotobibliotek, slås fanen iCloud i indstillingerne for Fotos fra:

Hvis du angiver et nyt bibliotek som systemets fotobibliotek, og derefter slår iCloud-fotos til, kombineres billeder og videoer i det nye bibliotek med de emner, som allerede findes i iCloud-fotos. Hvis du vil holde indholdet i de forskellige biblioteker med billeder adskilt, skal du kun slå iCloud-fotobibliotek til for et enkelt bibliotek i Fotos.