Angivelse af systemets fotobibliotek i Fotos

Hvis der er flere fotobiblioteker på din Mac, kan du vælge, at et af dem skal fungere som systemets fotobibliotek. Systemets fotobibliotek er det eneste bibliotek, der kan bruges med iCloud-fotobibliotek, iCloud-fotodeling og Min fotostream.

Billederne i systemets fotobibliotek er tilgængelige i programmer som iMovie, Pages og Keynote. Du kan også synkronisere dem til iOS-enheder og Apple TV via iTunes. Og hvis du vil bruge dine egne billeder som skrivebordsbillede eller skærmskåner, skal de placeres i systemets fotobiblioteket, før du kan vælge dem i Systemindstillinger.

Hvis der kun findes et enkelt fotobibliotek, er dette systemets fotobibliotek. Ellers bliver det første fotobibliotek, som du opretter eller åbner i Fotos, automatisk systemets fotobibliotek. Hvis der findes mere end ét bibliotek, skal du angive systemets fotobibliotek, så andre programmer har adgang til dine billeder og videoer.

Følg disse trin for at angive systemets fotobibliotek:

1. Slut Fotos.
  2. Hold Alternativtasten nede, og åbn Fotos. Et af fotobibliotekerne er allerede angivet som dit biblioteks navn (systemets fotobibliotek).
  3. Vælg det bibliotek, der skal angives som systemets fotobiblioteket.
  4. Når Fotos har åbnet biblioteket, skal du vælge Fotos > Indstillinger på menulinjen.
  5. Klik på fanen Generelt.
  6. Klik på knappen Brug som systemets fotobibliotek.

Hvis du åbner et andet bibliotek i programmet Fotos, og du ikke har angivet det som systemets fotobibliotek, bruger andre programmer billederne fra systemets oprindelige fotobibliotek. Hold Alternativtasten nede, når du åbner Fotos, for at få vist det bibliotek, der er angivet som systemets fotobibliotek.

iCloud og systemets fotobibliotek

Du kan kun bruge iCloud-fotobibliotek, iCloud-fotodeling og Min fotostream med systemets fotobibliotek. Hvis du vælger et andet bibliotek i Fotos uden at angive det som systemets fotobibliotek, slås fanen iCloud i indstillingerne for Fotos fra:

Hvis du angiver et nyt bibliotek som systemets fotobibliotek og derefter slår iCloud-fotobiblioteket til, kombineres billeder og videoer i det nye bibliotek med de emner, som allerede findes i iCloud-fotobiblioteket. Hvis du vil holde indholdet i fotobibliotekerne adskilt, skal du kun slå iCloud-fotobiblioteket til for et enkelt bibliotek i Fotos.