Sådan bruger du funktionstasterne på din Mac

Du kan bruge den øverste række af taster på dit Apple-tastatur til at betjene indbyggede Mac-funktioner eller som standardfunktionstaster.

Brug tasterne til at betjene funktioner

Som standard styrer den øverste række taster på dit Apple-tastatur mange forskellige funktioner på din Mac. Hvis du f.eks. trykker på tasterne med højttalersymboler, justeres lydstyrken.

illustration med diagram over funktionstaster på MacBook Air

Hvis din Mac har en Touch Bar, kan du læse om, hvordan du bruger funktionstasterne på MacBook Pro med Touch Bar.

Brug tasterne som standardfunktionstaster

Tryk på og hold funktionstasten (Fn)/globustastenNo alt supplied for Image nede, mens du trykker på en funktionstast. Hvis du f.eks. trykker på både Fn og F12 (højttalersymbol), udføres den funktion, der er tildelt F12-tasten, i stedet for at skrue op for lydstyrken på dine højttalere.1 Hvis dit tastatur ikke har en Fn-tast, kan du prøve at trykke på og holde Ctrl-tasten nede, mens du trykker på en funktionstast.

Skift standardadfærden for tasterne

Hvis du vil ændre den øverste række taster til at fungere som almindelige funktionstaster, uden at du skal holde Fn-tasten nede, skal du følge disse trin afhængigt af den version af macOS du bruger:

macOS Ventura

1. Vælg Apple-menuen  > Systemindstillinger.

2. Klik på Tastatur i indholdsoversigten.

3. Klik på knappen Tastaturgenveje til højre.

4. Klik på Funktionstaster i indholdsoversigten.

5. Slå "Brug tasterne F1, F2 osv. som almindelige funktionstaster".2

Tidligere macOS-versioner

1. Vælg Apple-menuen > Systemindstillinger.

2. Klik på Tastatur.

3. Vælg "Brug tasterne F1, F2 osv. som almindelige funktionstaster".2

1. De almindelige funktionstaster fungerer forskelligt afhængigt af appen og de tastaturgenveje Nogle apps har deres egne indstillinger for tastaturgenveje, som du kan tilpasse.

2. Hvis du ikke kan se denne indstilling, bruger du muligvis et tastatur, der ikke er lavet af Apple, og du har muligvis brug for et tastaturværktøj fra en tredjepart til at ændre tastaturets funktioner. Kontakt producenten af tastaturet for at få flere oplysninger.