Kielet

iPodin akun käyttöajan tarkka määrittäminen

Suorita seuraava yksinkertainen testi ennen kuin harkitset akun huoltoa tai vaihtoa. Tämän testin avulla voit määrittää, kuinka paljon toistoaikaa todella saat akusta.

Voi olla, että voit parantaa akun suorituskykyä yksinkertaisesti noudattamalla iPodin akku -sivuston ohjeita.

Huomautuksia:

• Niissä iPod-malleissa, joissa on useita ohjelmia tai sisäinen kaiutin, useamman kuin yhden ohjelman käyttäminen tai äänen toistaminen kaiuttimen kautta lyhentää alla olevassa taulukossa esitettyjä toistoaikoja.
  • iPodin akun ilmaisin näyttää likimääräisesti, paljonko latausta akussa on jäljellä.  Osoita tätä saadaksesi lisätietoja akun ilmaisimesta.

iPodin akun testausohjeet

1. Sulje kaikki avoinna olevat ohjelmat.
  2. Lataa iPodin akku täyteen ennen tämän testin aloittamista liittämällä se Applen USB-virtalähteeseen tai tietokoneen USB-porttiin käyttämällä iPodin mukana toimitettua kaapelia.
  3. Lataa iTunesin uusin versio ja päivitä iPodin ohjelmisto.
  4. Avaa iTunes.
  5. Aseta asemaan CD-äänilevy, joka sisältää keskipitkiä kappaleita (3–8 minuuttia). Luo sitten albumi tuomalla kappaleet iTunes-kirjastoon CD-levyltä käyttämällä MP3-koodainta 160 kb/s:n asetuksella tai AAC-koodainta 128 kb/s:n asetuksella.
  6. Kun iPod on täysin ladattu, liitä iPod tietokoneeseen (ellei se ole jo liitetty) ja päivitä siihen se albumi, jonka juuri toit iTunesiin.
  7. Poista iPod.
  8. Irrota kaapeli, jolla iPod on liitetty tietokoneeseen.
  9. Liitä kuulokkeet.
  10. iPod shuffle:
    1. Kytke iPod shuffleen virta.
    2. Paina Toisto-painiketta toistaaksesi albumin, joka on luotu yllä olevien ohjeiden mukaisesti.
    Valitse muissa iPod-malleissa päävalikosta Asetukset.
    1. Aseta Toisto-asetukseksi Kaikki.
    2. Aseta taustavalo pois päältä. Poista iPod touch -malleissa automaattinen kirkkaus käytöstä.
    3. Aseta taajuuskorjain pois päältä.
    4. Valitse albumi, jonka toit yllä olevien ohjeiden mukaisesti, valitse mikä tahansa kappale ja paina sitten Toisto-painiketta.
    5. Aseta äänenvoimakkuus keskitasolle.
  11. Älä keskeytä iPodia testauksen aikana. Albumin tulisi soida yhä uudelleen, kunnes akku on tyhjä.
  12. Merkitse ylös aika, jolloin aloitit kappaleen toistamisen iPodilla. Merkitse ylös myös aika, jolloin akku on tyhjentynyt ja iPod lopettaa toiston.
  13. Laske merkintöjen perusteella, kuinka kauan iPodin akussa riitti virtaa. Vertaa aikaa sen jälkeen alla esitettyihin oman iPod-mallisi toistoaikoihin.

iPodin toistoajat malleittain

Ohjeita iPod-mallin tunnistamiseen.

iPod touch (4. sukupolvi)
 iPod touch (4. sukupolvi)
  • Musiikin toistoaikaa: Enintään 40 tuntia täysin ladattuna.
  • Videon toistoaikaa: Enintään 7 tuntia täysin ladattuna.
iPod touch (3. sukupolvi)
 iPod touch
  • Musiikin toistoaikaa: Enintään 30 tuntia täysin ladattuna.
  • Videon toistoaikaa: Enintään 6 tuntia täysin ladattuna.
iPod touch (2. sukupolvi)
 iPod touch
  • Musiikin toistoaikaa: Enintään 36 tuntia täysin ladattuna.
  • Videon toistoaikaa: Enintään 6 tuntia täysin ladattuna.
iPod touch
 iPod touch
  • Musiikin toistoaikaa: Enintään 22 tuntia täysin ladattuna.
  • Videon toistoaikaa: Enintään 5 tuntia täysin ladattuna.
iPod nano (6. sukupolvi)
iPod nano (6. sukupolvi)
  • Musiikin toistoaikaa: Enintään 24 tuntia täysin ladattuna.
iPod nano (5. sukupolvi)
iPod nano (5. sukupolvi)
  • Musiikin toistoaikaa: Enintään 24 tuntia täysin ladattuna.
  • Videon toistoaikaa: Enintään 5 tuntia täysin ladattuna.
iPod nano (4. sukupolvi)
 iPod nano (4. sukupolvi)
  • Musiikin toistoaikaa: Enintään 24 tuntia täysin ladattuna.
  • Videon toistoaikaa: Enintään 4 tuntia täysin ladattuna.
iPod nano (3. sukupolvi)
 iPod nano (3. sukupolvi)
  • Musiikin toistoaikaa: Enintään 24 tuntia täysin ladattuna.
  • Videon toistoaikaa: Enintään 5 tuntia täysin ladattuna.
iPod nano (2. sukupolvi)
  • Enintään 24 tuntia musiikin toistoaikaa täysin ladattuna1.
  • Enintään 5 tuntia valokuvaesityksen näyttöaikaa musiikin kanssa täysin ladattuna1.
iPod nano
  • Enintään 14 tuntia musiikin toistoaikaa täysin ladattuna1.
  • Enintään 4 tuntia valokuvaesityksen näyttöaikaa musiikin kanssa täysin ladattuna1.
iPod classic 160 Gt (loppuvuosi 2009)
 iPod classic
  • Musiikin toistoaikaa: Enintään 36 tuntia täysin ladattuna.
  • Videon toistoaikaa: Enintään 6 tuntia täysin ladattuna.
iPod classic (120 Gt)
 iPod classic 120 Gt
  • Musiikin toistoaikaa: Enintään 36 tuntia täysin ladattuna.
  • Videon toistoaikaa: Enintään 6 tuntia täysin ladattuna.
iPod classic 160 Gt
iPod classic 160 Gt
  • Musiikin toistoaikaa: Enintään 40 tuntia täysin ladattuna.
  • Videon toistoaikaa: Enintään 7 tuntia täysin ladattuna.
iPod classic (80 Gt)
iPod classic (80 Gt)
  • Musiikin toistoaikaa: Enintään 30 tuntia täysin ladattuna.
  • Videon toistoaikaa: Enintään 5 tuntia täysin ladattuna.
iPod shuffle (4. sukupolvi)
iPod shuffle (4. sukupolvi)
  • Enintään 15 tuntia yhtämittaista toistoaikaa1.
iPod shuffle (3. sukupolvi)
iPod shuffle (3. sukupolvi)
  • Enintään 10 tuntia yhtämittaista toistoaikaa1.
iPod shuffle
  • Enintään 12 tuntia yhtämittaista toistoaikaa1.
iPod (5. sukupolvi, loppuvuosi 2006) 80 Gt
  • Musiikin toistoaikaa: Enintään 20 tuntia täysin ladattuna1.
  • Valokuvaesityksen näyttöaikaa musiikin kanssa: Enintään 6 tuntia täysin ladattuna.
  • Videon toistoaikaa: Enintään 6,5 tuntia täysin ladattuna.
iPod (5. sukupolvi, loppuvuosi 2006) 30 Gt
  • Musiikin toistoaikaa: Enintään 14 tuntia täysin ladattuna1.
  • Valokuvaesityksen näyttöaikaa musiikin kanssa: Enintään 4 tuntia täysin ladattuna.
  • Videon toistoaikaa: Enintään 3,5 tuntia täysin ladattuna.
iPod (5. sukupolvi, iPod videon kanssa) 60 Gt
  • Musiikin toistoaikaa: Enintään 20 tuntia täysin ladattuna1.
  • Valokuvaesityksen näyttöaikaa musiikin kanssa: Enintään 4 tuntia täysin ladattuna.
  • Videon toistoaikaa: Enintään 3 tuntia täysin ladattuna.
iPod (5. sukupolvi, iPod videon kanssa) 30 Gt
  • Musiikin toistoaikaa: Enintään 14 tuntia täysin ladattuna1.
  • Valokuvaesityksen näyttöaikaa musiikin kanssa: Enintään 3 tuntia täysin ladattuna.
  • Videon toistoaikaa: Enintään 2 tuntia täysin ladattuna.
iPod-värinäyttömalli
  • Enintään 15 tuntia yhtämittaista toistoaikaa1.
iPod mini (2. sukupolvi)
  • Enintään 18 tuntia yhtämittaista toistoaikaa1.
iPod (napsautusrulla)
  • Enintään 12 tuntia yhtämittaista toistoaikaa1.
iPod mini
  • Enintään 8 tuntia yhtämittaista toistoaikaa1.
Vanhemmat iPod-mallit, mukaan lukien iPod (vieritysrulla), iPod (kosketusrulla) ja iPod (telakkaliitin)
  • Enintään 8 tuntia yhtämittaista toistoaikaa1.

Jos testi osoittaa, että iPodin akun toistoaika on merkittävästi lyhyempi kuin edellä mainitut ajat, kokeile seuraavia vinkkejä saadaksesi mahdollisimman paljon irti iPodin akusta. Testaa akku sitten uudelleen.

Jos toistoaika tuntuu edelleen jäävän odotettua merkittävästi lyhyemmäksi, voit järjestää huollon iPodin huoltopyyntösivustolla. Kun pyydät huoltoa, sinulta kysytään tämän testin tulokset.

Jos iPod ei enää ole rajoitetun takuun tai AppleCare Protection Plan -ohjelman piirissä, tarjoamme myös akun vaihto-ohjelman.

Lisätiedot

1. Uudelleen ladattavat akut voi ladata uudelleen vain rajallisen määrän kertoja. Lopulta ne voi joutua vaihtamaan. Akun käyttöaika ja latauskertojen määrä vaihtelevat käytön ja asetusten mukaan.
  2. iPod käyttää litiumioni-akkua, jota ei tarvitse säätää.
  3. Kappalekapasiteetti perustuu neljän minuutin kappalekestoon ja 128 kb/s:n AAC-koodaukseen; todellinen kapasiteetti vaihtelee käytön mukaan. Valokuvakapasiteetti perustuu iTunesista siirrettyihin iPod-yhteensopiviin valokuviin. Videokapasiteetti perustuu 1,5 Mb/s:n H.264-videoon 640 x 480 -tarkkuudella yhdessä 128 kb/s:n äänen kanssa; todellinen kapasiteetti vaihtelee käytön mukaan.
Muokattu viimeksi: 22.3.2011