Ställa in din Apple TV

Kom igång med din Apple TV genom att följa dessa steg.

Detta behöver du

• Privat internet

• En tv eller en annan bildskärm med HDMI-port

• en HDMI-kabel.

Ingen bildtext för denna bild

På Apple TV 4K behöver du en kompatibel HDMI 2.0-kabel eller senare. Använd en HDMI 2.1-kabel för att komma åt alla funktioner som din Apple TV har att erbjuda.

Om du vill använda din iPhone för att ställa in din Apple TV

Gör först följande på din iPhone:

Ställa in din Apple TV 4K eller Apple TV HD

Om du vill gå tillbaka till en tidigare skärm under inställningen trycker du på tillbakaknappen på fjärrkontrollen. Om du vill börja om från början kopplar du från din Apple TV från strömmen och ansluter den sedan igen.

Koppla in den och starta din tv

Anslut din Apple TV till en strömkälla och anslut den till din tv med en HDMI-kabel. Om du vill titta på filmer i 4K HDR på Apple TV 4K ser du till att du använder en HDMI 2.0-kabel eller senare och har en tv som har stöd för 4K, HDR eller båda. Starta sedan din tv och välj den HDMI-ingång som din Apple TV är ansluten till.

Om du har en Apple TV med en Ethernet-port och du inte vill ansluta till wifi under installation kan du ansluta din Apple TV till routern med en Ethernet-kabel.

Portar och kablar på Apple TV

Välja språk och aktivera Siri

Tryck uppåt eller nedåt, eller svep uppåt eller nedåt på klickplattan på din Apple TV Remote för att hitta ditt språk och land eller region. För att välja ett objekt markerar du det och trycker sedan på mitten av klickplattan. Om du har valt fel språk trycker du på tillbakaknappen för att återgå till föregående skärm.

Om du blir tillfrågad väljer du om du vill använda Siri eller inte.*

Läs mer om hur du använder din Apple TV Remote. Du kan också läsa om vad du gör om din Apple TV Remote inte fungerar.

Pekytan på Apple TV-fjärrkontrollen.

Logga in med ditt Apple-ID

Välj Ställ in med iPhone om du vill lägga till ditt Apple-ID och dina wifi-inställningar till din Apple TV automatiskt. Lås sedan upp din iPhone, håll den bredvid din Apple TV och följ stegen på skärmen på din iPhone och Apple TV.

Välj Ställ in manuellt om du inte vill ställa in din Apple TV med din iPhone. Följ sedan stegen på skärmen på din Apple TV för att ansluta ditt wifi-nätverk och logga in med ditt Apple-ID.

Om du inte har ett Apple-ID kan du skapa ett. Om du glömmer lösenordet till ditt Apple-ID kan du läsa om hur du nollställer det.

Logga in med din tv-leverantör

I vissa länder och regioner kan du kanske logga in på din tv- eller kabelleverantör på din Apple TV för att titta på tv-program och filmer i ditt kabel- eller tv-abonnemang.

Välja inställningar

Aktivera Samma skärm för att ha samma hemskärm och appar på alla Apple TV-enheter. Välj ett rum för din Apple TV för att automatiskt lägga till Apple TV i appen Hem. Du kan även lägga till användare till din Apple TV.

Börja strömma

När installationen är klar visas hemskärmen. Där kan du titta på dina favoritprogram, filmer och upptäcka mer som du gillar att titta på i Apple TV-appen. Du kan även prenumerera på Apple TV+ för att titta på tv-program och filmer från Apple Originals.

Om du behöver mer hjälp

Leta upp ditt problem nedan och se hur du löser det.

Om du inte kan lösa in din kampanjkod för ett Apple TV+-prenumeration

Ta reda på vad du kan göra om du får problem när du försöker att lösa in en kampanjkod eller kostnadsfri provperiod på Apple TV+.

Om du inte kan ställa in din Apple TV eller får ett felmeddelande

Koppla från din Apple TV från strömkällan och anslut den igen om din Apple TV slutar svara under installationen.

Prova att ansluta din Apple TV till ett annat wifi-nätverk, till exempel en internetdelning från din telefon, om du inte kommer förbi en skärm under installationen. När installationen är klar går du till Inställningar på din Apple TV och ansluter till ditt wifi-nätverk.

Om du har andra problem kan du kontakta Apple-supporten.

*Tillgänglighet, funktioner och kommandon för Siri varierar för olika språk och länder eller regioner.