Hämta appar och spel med App Store

Använd App Store till att köpa och hämta appar, hämta om tidigare köp med mera på iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV och Mac.

Med hjälp av App Store kan du hämta nya appar till din iOS-enhet, Mac och Apple TV.

Bläddra och köpa

Du behöver ett Apple-ID för att hämta och köpa appar från App Store. Ditt Apple-ID är det konto du använder för att få tillgång till Apples tjänster. Om du har använt andra Apple-tjänster, som iCloud, ska du logga in på App Store med samma Apple-ID. Om du inte har ett Apple-ID kan du skapa ett.

Du kan bläddra bland och köpa appar i App Store på iPhone, iPad, iPod touch, på Mac-datorer samt på Apple TV.

Om du är i App Store på någon av dina enheter och ser moln med nedåtpil nära en app innebär det att du redan har köpt eller hämtat den appen. Om du trycker eller klickar på moln med nedåtpil hämtas appen till enheten igen men du debiteras inte. Du kan också visa appar som du redan har köpt på flikarna Uppdateringar eller Köpt.

Läs om vilka betalningssätt du kan använda för att köpa appar och annat innehåll. Du kan också skapa ett Apple-ID utan en betalningsmetod när du hämtar en gratisapp.

Du kan köpa appar till Apple TV på iPhone, iPad och iPod touch. Om automatiska hämtningar är aktiverat hämtas och installeras apparna automatiskt till din Apple TV. Om automatiska hämtningar inte är aktiverat kan du hämta alla appar du köper till tvOS under Inköp i App Store för tvOS på Apple TV.

På din iPhone, iPad eller iPod touch

Öppna App Store på din iPhone, iPad eller iPod touch för att bläddra bland appar.

• Tryck på Idag för att se artiklar och appar i fokus.
  • Tryck på Spel eller Appar för att se nya släpp, topplistor eller bläddra efter kategori.
  • Tryck på Sök för att använda ett nyckelord till att hitta en app.

När du hittar en app som du vill ha hämtar du den till din enhet:

1. Tryck på appen för att visa dess produktsida.
  2. Tryck på Hämta för att hämta en kostnadsfri app.
    Tryck på priset när du vill köpa en app.
  3. Du kan behöva autentisera ditt Apple-ID för att slutföra din hämtning eller ditt köp. Det kan innebära att du måste ange ditt lösenord, använda Touch ID eller Face ID om dessa är konfigurerade.

När appen har hämtats kan du flytta den till en annan plats på din hemskärm.

Vissa appar erbjuder köp inuti appen. Om du ställer in Familjedelning kan du använda Be om köp för att ha koll på apphämtningar och köp inuti program. Läs mer om köp inuti program.

På Mac-datorn

1. Öppna App Store.
  2. Bläddra eller sök efter appen som du vill hämta. Apputvecklare för iPhone, iPad och iPod touch har inte alltid program till Mac-datorer.
  3. Klicka på programmet.
  4. Om programmet är gratis trycker du på Hämta och sedan på Installera program.
    Om det har ett pris klickar du på priset och sedan på Köp program.

Programmet börjar hämtas till Mac-datorn. När hämtningen är klar kan du klicka på Öppna eller använda Spotlight-sökning till att hitta och öppna programmet.

På en Apple TV

Öppna App Store för att bläddra bland appar på din Apple TV. När du hittar en app som du vill köpa eller hämta följer du dessa steg:

1. Välj appen.
  2. Om appen är gratis väljer du Hämta.
    Om appen har ett pris väljer du priset.

Du kan bli uppmanad att ange ditt lösenord. Appen hämtas när du har angett ditt lösenord.

App Store är inte tillgängligt på Apple TV (3:e generationen eller tidigare).

Mer information om en app

Om du vill ha specifik information om en app, som vilka språk den är tillgänglig på, appens filstorlek eller om den är kompatibel med andra Apple-enheter, bläddrar du till slutet av appens produktsida. Du kan eventuellt trycka på några alternativ för att läsa mer.

Du kan också kontakta apputvecklaren för att få hjälp med en apps funktionalitet.

Få hjälp med fakturering

Läs mer

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer. Andra företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.