Använda appen App Store på din iOS-enhet, Apple TV eller dator

Använd App Store på din iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV (4:e generationen) eller dator för att köpa och hämta appar, visa dina tidigare köp och mera.

Med hjälp av App Store kan du hämta nya appar till din iPhone, iPad, iPod touch eller Apple TV (4:e generationen).

Appar som du för närvarande har på din iPhone, iPad eller iPod touch kan även vara tillgängliga för din Apple TV.

Bläddra och köpa

Du behöver ett Apple-ID för att hämta och köpa appar från App Store. Ditt Apple-ID är kontot du använder för att få tillgång till Apples tjänster. Om du har använt andra Apple-tjänster som iCloud eller Mac App Store kan du logga in i App Store med samma Apple-ID. Om du inte har ett Apple-ID kan du skapa ett.

Du kan bläddra bland och köpa appar i App Store på din iPhone, iPad, iPod touch eller Apple TV (4:e generationen), eller med hjälp av App Store i iTunes på din Mac eller PC. Om du vill köpa program för din Mac kan du köpa dem genom Mac App Store istället för iTunes.

Läs om vilka betalningssätt du kan använda för att köpa appar och annat innehåll.

På din iPhone, iPad eller iPod touch

Gå till App Store på din iPhone, iPad eller iPod touch för att bläddra bland appar. När du hittar en app som du vill ha följer du de här stegen:

1. Tryck på appen.
  2. Tryck på priset på höger sida av skärmen och sedan på Köp för att köpa appen.
    Tryck på Hämta på den högra sidan av skärmen och sedan på Installera för att hämta en kostnadsfri app.
  3. Om du uppmanas till det anger du ditt lösenord. Du kan även använda Touch ID för appköp.

Appen hämtas då till din enhet.

Vissa appar erbjuder köp inuti appen. Till exempel en app med  innebär att appen är kostnadsfri. En app med  innebär att appen är kostnadsfri, men att det finns köp inuti appen. Om du ställer in Familjedelning kan du använda Be om köp för att ha koll på apphämtningar och köp inuti app. Läs mer om köp inuti appar.

På Mac eller PC

Följ de här stegen för att bläddra bland appar i App Store på din dator:

1. Öppna iTunes och klicka på iTunes Store.
  2. Klicka på symbolen Fler alternativ   i det övre vänstra hörnet av fönstret.
  3. Klicka på Appar  .
  4. Klicka på App Store överst på skärmen.

När du hittar en app som du vill köpa eller hämta följer du dessa steg:

1. Klicka på appen.
  2. Klicka på priset (Köp) under appbilden för att köpa appen.
    Klicka på Hämta under appbilden för att hämta appen kostnadsfritt.
  3. Om du uppmanas till det anger du ditt lösenord.

Då hämtas appen. Appar som du hämtar i App Store genom iTunes visas i ditt iTunes-bibliotek, men du kan inte använda dem på din dator. Du kan istället använda iTunes till att synkronisera appar med din enhet.

På din Apple TV (4:e generationen)

Öppna App Store för att bläddra bland appar på din Apple TV (4:e generationen). När du hittar en app som du vill köpa eller hämta följer du dessa steg:

1. Välj appen.
  2. Välj pris (Köp) för att köpa en app.
    Välj Hämta för att hämta en kostnadsfri app.
  3. Om du uppmanas till det anger du ditt lösenord.

Appen hämtas när du har angett ditt lösenord.

Visa tidigare appköp

Om du är i App Store på någon av dina enheter och ser iCloud nära en app innebär det att du redan har köpt eller hämtat den appen. Om du trycker på  hämtas appen till din enheten igen utan att du debiteras.

Du kan visa alla appar som du tidigare köpt på din iPhone, iPad, iPod touchdator eller Apple TV (4:e generationen) genom att följa de här stegen.

På din iPhone, iPad eller iPod touch

1. Öppna appen App Store.
  2. Tryck på Uppdateringar.
  3. Tryck på Köpt.

På Mac eller PC

1. Öppna iTunes.
  2. Gå till App Store.
  3. Under Snabblänkar klickar du på Köpt.

På Apple TV (4:e generationen)

1. Öppna App Store-appen.
  2. Välj Köpt överst på skärmen.

Om Köpt inte visas överst på skärmen trycker du på menyknappen på fjärrkontrollen tills du återgår till App Store-skärmen.

Mer information om en app

Gå till App Store på din enhet och titta på appsidan nära knappen Köp för att ta reda på vilken filstorlek en app har.

Gå till App Store på din enhet och titta i avsnittet Språk på appsidan för att visa vilka språk en app finns tillgänglig på. Kontrollera att ditt språk stöds innan du köper en app.

Gå till App Store och hitta utvecklarens webbplats på appsidan för att ta reda på om en app finns tillgänglig för alla dina enheter. På apputvecklarens webbplats borde du hitta den här informationen.

Få hjälp

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer. Andra företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.

Senast ändrad: