Använda App Store-appen

Använd App Store på din iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV (4:e generationen) eller dator till att hitta och hämta program, visa dina tidigare köp eller läsa mer om ett program.

Med hjälp av App Store kan du hämta nya appar till din iPhone, iPad, iPod touch eller Apple TV (4:e generationen).

Appar som du för närvarande har på din iPhone, iPad eller iPod touch kan även vara tillgängliga för din Apple TV.

Bläddra och köpa

Innan du kan köpa appar behöver du ett Apple-ID. Ditt Apple-ID är det konto som du använder för att få åtkomst till Apples tjänster, som App Store, Apple Music, iCloud, iMessage, FaceTime med mera. Om du inte har ett Apple-ID kan du skapa det.

Du kan bläddra bland och köpa program i App Store på din iPhone, iPad, iPod touch eller Apple TV (4:e generationen) eller med hjälp av App Store i iTunes på din Mac eller PC. Om du vill köpa program för din Mac kan du köpa dem genom Mac App Store istället för iTunes.

Läs om vilka betalningsmetoder du kan använda för att köpa appar och annat innehåll.

Om Köp inuti program

I vissa betalprogram kan du göra ytterligare köp. Läs mer om köp inuti program

På din iPhone, iPad eller iPod touch

Tryck på App Store på din iPhone, iPad eller iPod touch för att bläddra bland appar på din iOS-enhet. När du hittar en app som du gillar följer du dessa steg:

1. Tryck på appen.
  2. Så här köper du en app: Tryck på priset på höger sida av skärmen och tryck sedan på Köp.
    Så här skaffar du en kostnadsfri app: Tryck på Hämta på den högra sidan av skärmen och tryck sedan på Installera.
  3. Ange ditt lösenord om du uppmanas till det. Du kan även använda Touch ID för appköp.
  4. Appen hämtas till din enhet.

På Mac eller PC

Titta i App Store från datorn:

1. Öppna iTunes.
  2. Klicka på iTunes Store.
  3. Klicka på symbolen Fler alternativ   i det övre vänstra hörnet av fönstret.
  4. Klicka på Appar  .
  5. Klicka på App Store överst på skärmen.

När du hittar en app som du vill köpa följer du dessa steg:

1. Klicka på programmet.
  2. Så här köper du ett program: Klicka på priset (Köp) under programbilden.
    Så här skaffar du ett kostnadsfritt program: Klicka på Hämta under programbilden.
  3. Ange ditt lösenord om du uppmanas till det.
  4. Programmet hämtas. Program du hämtar i App Store genom iTunes visas i ditt iTunes-bibliotek, men du kan inte använda dem på din dator. Använd iTunes till att synkronisera appar med din enhet.

På Apple TV (4:e generationen)

Öppna App Store på din Apple TV (4:e generationen) om du vill bläddra bland appar på din Apple TV. När du hittar en app som du vill köpa följer du dessa steg:

1. Välj appen.
  2. Så här köper du en app: Klicka på priset (Köp) under appinformationen.
    Så här skaffar du en gratisapp: Välj Skaffa under appinformationen.
  3. Ange ditt lösenord om du uppmanas till det.
  4. Appen hämtas till din enhet.

Visa tidigare köp

Du kan visa alla program som du tidigare köpt på din iPhone, iPad, eller iPod touch, dator eller Apple TV (4:e generationen).

På din iPhone, iPad eller iPod touch

1. Öppna Apple Store-appen.
  2. Tryck på Uppdateringar.
  3. Tryck på Köpt.

På datorn

1. Öppna iTunes.
  2. Gå till App Store.
  3. Under Snabblänkar klickar du på Köpt.

På Apple TV (4:e generationen)

1. Öppna App Store-appen.
  2. Välj Köpt överst på skärmen.

Om Köpt inte visas överst på skärmen trycker du på menyknappen på fjärrkontrollen tills du återgår till App Store-skärmen.

Mer information om en app

Visa appens filstorlek. Appens filstorlek anges på appsidan vid knappen Köp.

Visa vilka språk en app är tillgänglig på. Tillgängliga språk visas i avsnittet Språk på appsidan. Kontrollera att ditt språk stöds innan du köper en app.

Läs mer om en app. Gå till utvecklarens webbplats om du vill ha mer information om en app. Länkar finns tillgängliga på appsidan.

Få hjälp

Läs om vad du ska göra om ett program avslutas oväntat, slutar svara eller inte går att öppna.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer. Andra företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.

Senast ändrad: