Slå på och stänga av VoiceOver

Du kan när som helst slå på eller stänga av VoiceOver.

• Tryck på kommando-F5. Om VoiceOver är igång stängs det av när du trycker på tangenterna.

• Använd Siri. Säg något i stil med: ”Slå på VoiceOver” eller ”Stäng av VoiceOver”.

Du kan också slå på och stänga av VoiceOver via kortkommandopanelen för hjälpmedelsalternativ. Du visar den genom att trycka på alternativ-kommando-F5. Om datorn har en Touch Bar kan du också trycka snabbt tre gånger på Touch ID. Tryck på tabbtangenten på kortkommandopanelen tills du hör alternativet VoiceOver och tryck sedan på mellanslagstangenten.