Touch Bar

En funktion som finns på vissa Mac-datorer. Du kan använda välbekanta gester – som att trycka, svepa och dra – direkt på Touch Bar när du vill ändra inställningar, använda Siri, komma åt funktionstangenter och utföra åtgärder i program.

Ett tangentbord med Touch Bar högst upp och Touch ID längst till höger på Touch Bar.

På Touch Bar finns Touch ID som du kan använda till att låsa upp datorn och vissa lösenordsskyddade objekt, till Apple Pay för inköp på webben, och till att köpa objekt från iTunes Store, App Store och iBooks Store.

På Control Strip längst till höger i Touch Bar kan du ändra vanliga inställningar, som ljusstyrkan och volymen, och prata med Siri. Du kan göra Control Strip större så att fler inställningar och funktioner visas, som Mission Control och Launchpad.

Touch Bar med knappar som varierar beroende på program eller åtgärd till vänster och hopfällda Control Strip till höger.

Övriga knappar i Touch Bar beror på vilket program du använder eller vilket åtgärd du utför. Så här ser t.ex. Touch Bar ut när du skriver e-post i programmet Mail:

Touch Bar med knappar från programmet Mail. Från vänster till höger: emoji, färger, fetstil, kursiverat, understrykning, justering, listor och skrivförslag.

Mer information om Touch Bar finns i Apple Support-artikeln Använda Touch Bar på MacBook Pro.