Ett Terminal-fönster visar ett skript som raderar en skiva.

Kom igång med Terminal

Använd dina skripterfarenheter och funktionerna i Terminal till att skapa, ordna och hantera kommandotolksskript.

Så här kommer du igång med Terminal

Tre Terminal-fönster med olika bakgrundsfärger.

Skilj på olika Terminal-fönster med hjälp av profiler

När du är inloggad på flera servrar kan unika bakgrundsfärger och fönsternamn som finns angivna i profiler göra det enklare att hitta rätt Terminal-fönster. Använd profiler som ingår i Terminal, eller skapa egna, anpassade profiler.

Skapa profiler för Terminal-fönster

Ett Terminal-fönster med märken och bokmärken till vänster och till höger i fönstret, och ett tidsstämplat bokmärke ovanför en kommandoprompt.

Navigera i Terminal-fönster

Lägg till märken och bokmärken medan du arbetar och använd dem sedan till att snabbt navigera i ett Terminal-fönster med stora mängder utdata.

Använda märken och bokmärken

Panelen Granskare i Terminal

Hantera processer

Använd granskaren för att visa och hantera pågående processer och för att ändra fönsternamn och bakgrundsfärger.

Hur du använder granskaren

Vad är Terminal?

Läs en grundintroduktion till Terminal.

Läs om Terminal

Slå upp skriptkommandon

Slå upp kommandon genom att öppna Unix-manualsidor (man).

Läs om UNIX-manualsidor

Introduktion till skript

Läs en ingående information om skript i Unix.

Visa information om kommandotolksskript

Utforska Terminal Användarhandbok genom att klicka på Innehållsförteckning upptill på sidan eller skriva in ett ord eller en fras i sökfältet.