Terminal Användarhandbok

för macOS Mojave

Tre Terminal-fönster med olika bakgrundsfärger.

Skilj på olika Terminal-fönster med hjälp av profiler

När du är inloggad på flera servrar kan unika bakgrundsfärger och fönsternamn som finns angivna i profiler göra det enklare att hitta rätt Terminal-fönster. Använd profiler som ingår i Terminal, eller skapa egna, anpassade profiler.

Skapa profiler för Terminal-fönster

Ett Terminal-fönster med märken och bokmärken till vänster och till höger i fönstret, och ett tidsstämplat bokmärke ovanför en kommandoprompt.

Navigera i Terminal-fönster

Lägg till märken och bokmärken medan du arbetar och använd dem sedan till att snabbt navigera i ett Terminal-fönster med stora mängder utdata.

Använda märken och bokmärken

Panelen Granskare i Terminal

Hantera processer

Använd granskaren för att visa och hantera pågående processer och för att ändra fönsternamn och bakgrundsfärger.

Använda granskaren

Klicka på innehållsförteckningen upptill på sidan för att bläddra i användarhandboken för Terminal.