Visa använt och tillgängligt lagringsutrymme

Visa hur mycket lagringsutrymme som används på datorn och hur mycket utrymme som finns kvar.

Håll pekaren ovanpå en färg för att se hur mycket utrymme de enskilda kategorierna använder. Vitt utrymme visar kvarvarande lagringsutrymme.

Obs! Om fler än en hårddisk visas har datorn flera APFS-volymer i en enda behållare.

• Välj Apple-menyn > Om den här datorn och klicka på Lagring.

De kategorier som visas innehåller de olika filerna på datorn. (Om det finns fler än ett användarkonto på datorn visas kategorierna för den användare som är inloggad.)

Följande kategorier visas:

• Program: Innehåller alla program som är installerade på datorn (förutom systemprogram).

Obs! Om du har partitionerat hårddisken visar den här kategorin mängden lagring för program som är installerade på macOS-partitionen (startskivan).

• Dokument: Innehåller filer i hemmappen som inte ingår i andra kategorier, t.ex. Pages-dokument och PDF-filer. Innehåller även videor och bilder som inte hanteras i bildbiblioteket (t.ex. en bild som en vän delar med dig via AirDrop).

• iCloud Drive: Innehåller alla filer som lagras på iCloud Drive. Den kan även innehålla filer i mapparna Skrivbord och Dokument om du lagrar dem på iCloud Drive.

• iOS-filer: Innehåller säkerhetskopior och fast programvara för iOS som förvaras i iTunes.

• iTunes och iBooks: Innehåller köpt innehåll från iTunes Store och iBooks Store som kan tas bort från datorn och hämtas igen.

• Mail och Bilder: Innehåller e-post, bilagor och ditt eller dina bildbibliotek.

• Meddelanden: Innehåller innehåll från Meddelanden-konversationer, inklusive bilagor.

• Musikskapande: Innehåller innehåll från GarageBand, Logic och MainStage.

• Papperskorg: Innehåller objekt i papperskorgen.

Obs! Om du har partitionerat hårddisken avser storleken som anges den papperskorg som finns på den partition där macOS är installerat (startvolymen).

• Andra användare: Innehåller filer som har skapats och ändrats av andra användarkonton på datorn.

• System: Innehåller systemprogramvara och -filer för macOS. Några är exempel är Mail, Terminal, Kalkylator och andra program som följer med macOS.

Det kvarvarande tillgängliga utrymmet inkluderar ledigt hårddiskutrymme och rensbar hårddiskcache (rensas automatiskt när utrymme krävs).

Om du vill spara mer lagringsutrymme använder du de anpassade lagringsrekommendationerna för att optimera lagringen på datorn. Klicka på Hantera för att visa de här alternativen. Mer information finns i Optimera lagringen på datorn.