Hitta och radera filer

Använd sidofältet i panelen Lagring till att sortera objekt efter kategori, se hur mycket utrymme som används och snabbt hitta dokument, program, böcker, filmer, säkerhetskopior och andra filer. Sedan raderar du sådant du inte längre behöver.

Klicka på raderingsknappen om du vill radera en fil permanent.

Obs! Vilka kategorier som syns varierar beroende på vilka program och filer du har på datorn.

1. Klicka på Apple-menyn > Om den här datorn, klicka på Lagring högst upp i fönstret och sedan på Hantera.

2. Klicka på en kategori i sidofältet:

• Program, iTunes och iBooks: I de här kategorierna listas enskilda filer. Radera ett objekt genom att placera pekaren på filnamnet och sedan klicka på raderingsknappen .

Obs! Om du raderar ett objekt du har skaffat från iTunes Store, App Store eller iBooks Store med ditt Apple-ID finns objektet fortfarande på iCloud så att du kan hämta det igen.

• Dokument: Visa alla dokument på datorn. Du kan snabbt se stora filer eller hämtningar genom att klicka på motsvarande knapp och sortera filer genom att klicka på Namn, Typ, Senaste anslutning eller Storlek nära överkanten av fönstret. Du kan också klicka på Filbläddrare för att visa innehåll och den mängd lagring som används av olika mappar i filsystemet.

Radera en fil genom att placera pekaren på filen och sedan klicka på raderingsknappen . Klicka på förstoringsglaset om du vill visa filen i Finder.

Tips: Om du vill gå direkt till den här mappen klickar du på Granska filer i panelen Lagring.

• iCloud Drive och Mail: De här kategorierna ger allmänna rekommendationer för optimering av lagring. Klicka på knappen om du vill följa rekommendationen.

• iOS-filer: Visa en lista över enskilda filer med säkerhetskopior och fast programvara för iOS. Radera ett objekt genom att placera pekaren på filen och sedan klicka på raderingsknappen .

• Papperskorg: Klicka på Töm papperskorgen för att radera allt som finns i papperskorgen, eller placera pekaren på filen och klicka på raderingsknappen för att radera en fil.