Optimera lagringen på datorn

macOS kan hjälpa dig att skapa mer plats på datorn genom att optimera lagringen. När det behövs utrymme behålls filer, bilder och videor, filmer och TV-program från iTunes samt e-postbilagor i molnet och är tillgängliga på begäran. Filerna tar inte upp något utrymme på datorn, och du kan hämta originalfilerna när du behöver dem. De senaste filerna och optimerade versioner av dina bilder finns alltid på datorn.

Rekommendationer för optimering av lagring på panelen Lagring.
  • Om du vill se rekommendationer och avgöra hur du vill optimera lagringen på datorn väljer du Apple-menyn > Om den här datorn, klickar på Lagring högst upp i fönstret och sedan på Hantera.

Rekommendation

Beskrivning

Lagra på iCloud

Hjälper dig att lagra filer från mapparna Skrivbord och Dokument på iCloud Drive, lagra bilder och videor i iCloud-bildbibliotek, lagra meddelanden och bilagor från Meddelanden på iCloud och optimera lagringen genom att endast behålla de senast öppnade filerna när det behövs utrymme.

Mer information finns i Lagra mapparna Skrivbord och Dokument på iCloud Drive, Hålla dina bilder och videor uppdaterade överallt med iCloud-bildbibliotek och Synkronisera meddelanden på iCloud.

Du kan ändra de här inställningarna senare i systeminställningen iCloud och Bilder-inställningarna.

Optimera lagring

Hjälper dig att optimera iTunes och lagringen av brevbilagor. När det behövs utrymme på datorn tas sedda filmer och e-postbilagor automatiskt bort från datorn.

Läs mer i Optimera lagringsutrymmet och Inställningarna Kontoinformation i Mail.

Du kan ändra de här inställningarna senare i iTunes- och Mail-inställningarna.

Töm papperskorgen automatiskt

Radera automatiskt objekt som har legat mer än 30 dagar i papperskorgen. Du kan ändra den här inställningen senare i Finder-inställningarna. Se Radera filer och mappar för information.

Minska plotter

Hitta snabbt filer, program, böcker, filmer och annat som tar upp utrymme och radera objekt du inte längre behöver. Läs mer i Hitta och radera filer.

När det behövs mer utrymme på datorn rensar macOS även cacheminnen och loggar som är säkra att radera, inklusive tillfälliga databasfiler, avbrutna hämtningar, sparade macOS- och programuppdateringar, Safari-webbplatsdata och annat.

Obs! Om din skiva är partitionerad gäller rekommendationerna endast för den partition som innehåller hemkatalogen.

Du kan se en översikt av använt och ledigt skivutrymme genom att välja Apple-menyn > Om den här datorn och sedan klick på Lagring. Mer information finns i Visa använt och tillgängligt lagringsutrymme.