Safaris startsida som visar favoriter och ofta besökta webbplatser.

Hitta till webbplatser snabbt

Se dina favoritwebbplatser och ofta besökta webbplatser på startsidan i Safari. Du kan också se bokmärken, läslistan, iCloud-flikar och länkar som har skickats till dig i Meddelanden.

Så här hittar du snabbt till webbplatser i Safari

Bild-i-bild-fönstret som flyter ovanför en annan webbplats.

Spela upp videor i flytande fönster

Använd bild-i-bild till att titta på videor i ett flytande fönster som du kan ändra storlek på och flytta.

Så här spelar du upp videor i ett flytande fönster i Safari

Ett Safari window med den första delen av en webbplatsadress angiven i det smarta sökfältet. Samma webbplats visas i träfflistan under Växla till flik eftersom den redan är öppen i en annan flik.

Undvika dubblettflikar

Om du börjar gå till en webbplats som redan är öppen i en befintlig flik ser Safari till att du enkelt kan gå till webbplatsen i den befintliga fliken.

Så här undviker du dubblettflikar i Safari

En dialogruta visar alternativ för att dela kameran och mikrofonen på datorn med en webbplats.

Tillåta webbplatser att dela din skärm

När du besöker en webbplats som vill använda kameran och mikrofonen på datorn, t.ex. en webbplats för videokonferenser, blir du tillfrågad om du vill tillåta det.

Så här tillåter du webbplatser att dela din skärm i Safari

Klicka på innehållsförteckningen upptill på sidan för att bläddra i användarhandboken för Safari. Gå till Safari-supportsidan om du behöver mer hjälp.